Money Mastery Review + Ervaringen: AllesOverCrypto Betrouwbaar en Geld Waard? [2024]

Beste Crypto Cursus van Nederland?

Gemiddelde leestijd: 112 minuten
money mastery allesovercrypto cursus linker zijkant

Vandaag duiken wij in deze Money Mastery review in de wereld van AllesOverCrypto. Een bedrijf wat is opgericht door Patrick Suiker en Derek Westra met als doel crypto voor iedereen toegankelijk maken met behulp van deze crypto beginnerscursus.

Want crypto is hot en steeds meer mensen gaan erin handelen. Wel vragen veel mensen zich geregeld af of het een toekomstig betaalmiddel is, een store of value of een zeepbel?

Het fenomeen crypto zorgt voor verhitte discussies onder investeerders, financieel experts en zelfs wetenschappers. Ondertussen neemt de interesse van de ‘gewone’ man in het digitale betaalmiddel elk jaar verder toe.

Inmiddels telt Nederland 1,6 miljoen crypto beleggers en wereldwijd overstijgt dit aantal zelfs 100 miljoen. Dat er steeds meer crypto cursussen op de markt verschijnen draagt zeker bij aan de groeiende populariteit.

De kwaliteit van cursussen verschilt sterk. Het is dan ook belangrijk om je goed te verdiepen in het aanbod. Wij wierpen een kritische blik op Money Mastery van AllesOverCrypto en delen graag onze ervaringen met jou in deze review.

Lees hieronder snel verder!

Wat gaan wij allemaal bespreken in deze Money Mastery review?

Voor onze beoordeling namen wij verschillende onderdelen onder de loep, zodat je een zo compleet mogelijk beeld krijgt van de cursus. Zodoende komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 • Wat is de Money Mastery cursus?
 • Voor is de Money Mastery cursus bedoeld?
 • Wie zijn de grote namen achter deze cursus?
 • Wat is het doel van deze crypto cursus?
 • Wat heeft de Money Mastery cursus jou te bieden?
 • Wat maakt Money Mastery een unieke cursus?
 • Hoe is de Money Mastery cursus opgezet?
 • Uit welke lessen bestaat deze cursus?
 • Wat is crypto?
 • Waarom is het wel of geen goed idee om in crypto te beleggen?
 • Wat is crypto trading?
 • Is crypto een goede lange termijnbelegging?
 • Wat zijn de ervaringen van andere klanten met de Money Mastery cursus?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van Money Mastery?
 • Wat zijn de kosten van de Money Mastery cursus?
 • 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
 • Veelgestelde vragen over deze cursus (FAQ)
 • Conclusie: Is de Money Mastery cursus de moeite waard?

1 – Wat is de Money Mastery cursus?

Om op te vallen in de wereld van crypto heeft een cursus een opvallende en aantrekkelijke naam nodig. Wat ons betreft is AllesOverCrypto daar met ‘MoneyMastery’ zeker in geslaagd.

Het maakte ons meteen nieuwsgierig. Wat schuilt er achter deze naam? Het blijkt dat de allerbeste producten van AllesOverCrypto nu deel uitmaken van één complete cursus. Hoe handig is dat!

money mastery cursus pakket

Voor wie is de Money Mastery cursus bedoeld?

Money Mastery is de perfecte cursus voor beginnende én ervaren crypto enthousiastelingen. Of je nu op 0 begint of al aardig wat schreden op het crypto pad hebt gemaakt: deze cursus is leerzaam én houdt je up-to-date.

Ook voor ervaren traders is er altijd wat nieuws te leren. Dankzij de Discord en de uitgebreide community mis je nooit wat. En dat is wel zo handig als je actief bent in de soms onvoorspelbare crypto markt!

Welke mensen moeten niet beginnen aan deze cursus?

Er is ook een groep beleggers die beter niet kan beginnen aan Money Mastery zij die snel geld willen verdienen. Daar is deze cursus nu eenmaal niet voor bedoeld. Het is puur informatief en zeer omvangrijk, waardoor je vrij lang zoet bent met alle stof.

Nee, in plaats daarvan bereik je meer met een flinke portie geduld. En houd altijd je hoofd koel. Met een goede ‘mindset’ kun je ver komen, of je nu een kleine of een grote belegger bent.

Van NFT tot DeFi: Alles wat je moet weten op één plek

Het op de markt zetten van Money Mastery heeft een aantal veranderingen met zich meegebracht. Alle bestaande individuele producten van AllesOverCrypto zijn stopgezet en vervangen door deze cursus.

Ze zijn niet verdwenen, maar nu op één plek te vinden. En wij vinden deze alles-in-één formule zeer handig. Van NFT’s tot DeFi en de Metaverse: je leert werkelijk alles over de dynamische en onvoorspelbare cryptomarkt.

Alle ontwikkelingen en trends voor jou op een rijtje

Het is nu eenmaal een feit dat hypes deel uitmaken van de cryptowereld. Het ene moment investeert vrijwel iedereen in NFT’s, om vervolgens massaal over te stappen naar Dogecoin. De ene maand is een bepaalde DeFi coin ‘the next best thing’, om nog geen dertig dagen later alweer in de vergetelheid te raken.

Overweldigend? Ja, maar gelukkig is Money Mastery zo ontworpen dat je zo snel mogelijk op de hoogte bent van de nieuwste crypto trend. Hoe? Door iedere dag de laatste ontwikkelingen en trends op de voet te volgen. Daardoor herken je steeds sneller en beter potentiële investeringsmogelijkheden, zowel met een hoog als laag risico. Oftewel: ‘follow the money’!

Wie zijn de grote namen achter deze cursus?

patrick suiker en derek westra van allesovercrypto

‘Achter elke grote man schuilt een sterke vrouw’ is een bekende uitspraak. En achter elke crypto cursus schuilt een sterk team! In het geval van Money Mastery hebben we het over Derek Westra en Patrick Suiker.

Hoog tijd om eens nader kennis te maken met deze twee crypto experts, die al veel mensen op weg hebben geholpen in het land van het digitale geld. Derek Westra studeerde in 2013 af met een master in ‘Behavioral Economics & Game Theory’. 

In hetzelfde jaar maakte hij voor het eerst kennis met het fenomeen crypto. Westra besefte al snel de potentie van digitaal geld en voorzag een revolutie in de financiële wereld. We kunnen wel zeggen dat hij het vrij goed heeft gezien. De adoptie van crypto neemt wereldwijd toe, hoewel er nog veel ruimte is voor groei.

Hoe dan ook bijna iedereen er wel eens van gehoord en dat was in 2013 nog heel anders. In de afgelopen tien jaar heeft Westra ontzettend veel kennis opgedaan over Bitcoin en andere crypto valuta.

Wat is het doel van deze crypto cursus?

Tegenwoordig deelt Westra zijn kennis graag met crypto investeerders in de vorm van cursussen en de razend populaire website AllesOverCrypto. Deze succesformules heeft hij natuurlijk niet alleen gecreëerd. De andere man die AllesOverCrypto groot heeft gemaakt heet Patrick Suiker.

Deze geboren ondernemer, naar het schijnt begon hij als kleuter al te handelen in allerlei producten, heeft een master Entrepreneurship in handen. De twee financieel experts waren van mening dat er te weinig inhoudelijke cursussen over crypto bestonden.

De drempel om te investeren lag voor de beginnende investeerder simpelweg te hoog. De oplossing? AllesOverCrypto, een crypto platform in Nederland en België voor crypto gerelateerde informatie, producten én het laatste nieuws.

De techniek achter de site is in handen van Robin Westra, die ook mede-oprichter is. Zijn bachelor in Computer Science komt zeker in pas bij het onderhouden van de website en het begrijpen van crypto en blockchain technologie.

Waarom is Money Mastery een unieke cursus?

Alleen al de schat aan informatie Money Mastery cursus volstrekt uniek. Sterker nog: er is geen enkele cryptocurrency cursus die er ook maar in de buurt komt. Voor beginnende investeerders is het fantastisch dat de heren achter AllesOverCrypto de gehele basis van crypto stap voor stap uitleggen.

Sterker nog: het is een geschenk uit de hemel! Ervaren investeerders hebben ook zeker baat bij deze cursus. Misschien behoor jij wel tot deze groep. Kennis die je eerder hebt opgedaan komt weer naar boven én ondertussen hoor je vast nieuwe dingen, zoals bepaalde crypto trends.

Altijd up-to-date

Wat Money Mastery ook uniek maakt is dat je nooit klaar bent met leren. De stof is namelijk nooit hetzelfde omdat het regelmatig updates krijgt. Denk alleen al aan de crypto trends die elkaar opvolgen.

Bovendien blijf je dankzij de Crypto Parels (die ook regelmatig veranderen) en de (VIP) community altijd goed op de hoogte. Met name deze onderdelen krijgen om de paar weken een update.

Wat heeft de Money Mastery cursus jou te bieden?

In de loop van de jaren is het team van AllesOverCrypto uitgebreid met een team van crypto enthousiastelingen. Dankzij hun harde werk zijn er de afgelopen jaren allerlei producten en diensten uitgebracht.

Niet alleen cursussen, maar bijvoorbeeld ook boeken en hulpmiddelen. En die maken tegenwoordig allemaal deel uit van MoneyMastery! Een greep uit de producten die je krijgt bij een deelname aan deze leerzame cursus:

 • De Bitcoin Bijbel: Je leert van alles over het fenomeen Bitcoin. Hoe werkt het, hoe kun je geld verdienen met deze wereldberoemde cryptomunt en wat is blockchain technologie nu eigenlijk? Hoewel crypto en blockchain erg technisch zijn, leggen de experts van AllesOverCrypto alles op eenvoudige wijze uit. Complexe informatie is opeens begrijpelijk en dat is echt een verademing! Echt een verademing!
 • De Crypto Belastinggids: In dit boek vind je allerlei nuttige informatie over het betalen van belasting over jouw cryptomunten. Door goed op de hoogte te zijn van de belastingwetten voorkom je financiële problemen en dat is wel zo fijn. Belasting betalen is ongetwijfeld niet jouw hobby, maar het hoort er nu eenmaal bij.
 • Het Ultieme Investerings Handboek: Wat is de beste manier om crypto te kopen? Dit boek geeft antwoord op deze belangrijke vraag. Daarbij staat niet centraal welke specifieke cryptomunt je moet kopen, maar hoé je dat doet. Je krijgt een aantal belangrijke tips op het gebied van investeren, zoals het uitschakelen van je emoties en het op de voet volgen van experts. Tevens komen er een aantal handige investeringstools aan de orde die van jou een betere crypto trader maken. 

Hoe is de Money Mastery cursus opgezet?

De meeste mensen vinden een tsunami van informatie overweldigend en demotiverend. Van NFT’s tot Yield Farming, DeFi en GameFi: je staat soms te tollen van alle crypto termen die je om de oren vliegen. Het is echter een feit je nu eenmaal niet binnen één dag alle kennis over crypto kunt opslaan.

De experts van MoneyMastery willen investeerders met interesse in digitale munten op een laagdrempelige manier bereiken. Zodoende biedt AllesOverCrypto één centrale plek om kennis op te doen van crypto. Bovendien is er één Discord kanaal (Money Mastery community “The Zone).

Om op de hoogte te blijven van de laatste crypto trends- en nieuwtjes. Discord is een platform voor mensen met dezelfde interesses. Je kunt met gelijkgestemden informatie en kennis delen over crypto en dat is zeer leuk. Bovendien is het wel zo overzichtelijk en ook daar zijn we zeer over te spreken.

Waar is Discord voor bedoeld?

Laten we eens verder kijken naar Discord. Het is het platform om te chatten met familie, vrienden en kennissen. Het heeft veel weg van WhatsApp, maar dan met meer functies.

De oorspronkelijke bedoeling van Discord was om gebruikt te worden door gamers. Daardoor bedient het platform een veel breder publiek en kom je mensen met allerlei achtergronden tegen.

Waarom is het gebruik van Discord een goed idee voor crypto projecten?

Discord verbindt gemeenschappen van elke omvang, of ze nu groot of klein zin. Wat dat betreft is het geen verrassing dat er veel crypto projecten  zijn die hun eigen Discord-groep hebben.

Op die manier verbeteren ze de interactie met hun investeerders. Bovendien kun je als deelnemer aan de groep gemakkelijk contact opnemen met het team en informatie ontvangen over aankondigingen.

Verschillende groepen

Er is meestal een link in elke Discord-groep waarmee iedereen lid kan worden. Naast open groepen zijn er ook gesloten groepen. Denk bijvoorbeeld aan groepen met traders waarin leden signalen krijgen. Leden van Money Mastery hebben toegang tot een paar kanalen die openbaar zijn, maar de meeste kanalen zijn privé.

Wat zijn de voordelen van Discord?

Discord is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker dan veel andere platforms. Dit is de voornaamste reden waarom AllesOverCrypto het gebruikt. Op WhatsApp moet iedereen handmatig aan verschillende groepen worden toegevoegd.

Discord maakt echter gebruik van gecategoriseerde servers met bijbehorende #kanalen. Veel praktischer én omdat alles automatisch gaat worden marktkansen veel sneller ontdekt.

money mastery discord
Money Mastery discord

Uit welke onderdelen en modules bestaat deze cursus?

Mede dankzij het Discord kanaal is er een MoneyMastery gemeenschap (The Zone) ontstaan waar iedereen graag deel van wil uitmaken. Hoe leuk is het om te kletsen en te sparren met gelijkgestemden?

Deze cursus draait dan ook om eenheid, eenvoud en laagdrempeligheid. Laten we eens een duik nemen in de verschillende onderdelen, die we eerder in deze beoordeling al even benoemden.

Iedereen is welkom bij de Crypto Masterclass

De Crypto Masterclass is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Zowel beginnende als ervaren investeerders zijn welkom om er aan deel te nemen. Dit is een populaire cursus van AllesOverCrypto waar al eerder honderden deelnemers veel van hebben opgestoken.

Tevens leer je tijdens deze cursus alles over crypto signalen en hoe ze je herkend. Daarbij is er ook voldoende aandacht voor NFT, Metaverse en GameFi. Ook de bekende Crypto Parels mogen we natuurlijk niet vergeten. Welke munten zijn veelbelovend en hoe ontdek je ze? Er zijn immers duizenden cryptocurrencies op de markt.

De kans is best groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar dankzij Money Mastery en andere cursussen van AllesOverCrypto verdwaal je minder snel en dat is een fijne gedachte.

Tevens ga je door het volgen van deze cursus deel uitmaken van een community. Daardoor leer je razendsnel andere crypto enthousiastelingen kennen, met wie je tips- en ervaringen deelt.

Jouw digitale redder in nood

Een gebrek aan kennis is een van de redenen waarom veel beleggers handen vol geld verliezen. Hun zuurverdiende geld verdwijnt als sneeuw voor de zon omdat mensen simpelweg niet weten wat ze doen. Dat is jammer en onnodig! Gelukkig is de uitgebreide Crypto Masterclass van AllesOverCrypto jouw digitale redder in nood.

Het is zeer uitgebreid en bestaat uit meer dan 200 lessen, 16 modules en minstens 60 uur aan videomateriaal. Na afloop mag jij je zeker een crypto expert noemen! Van de oorsprong van geld tot de ontwikkeling van Bitcoin en diverse technische analyses: je kunt het zo gek niet bedenken of het komt aan de orde. Komt samengevat vormen deze onderdelen de basis van de Crypto Masterclass:

 • Uitgebreide begeleiding van beginnende investeerders
 • Kennis van theoretische concepten
 • Alles wat je moet weten over DeFi
 • Hoe bewaar je jouw cryptomunten?
 • Welke mentaliteit draagt bij aan het succes van crypto investeerders?
 • Hoe handel je op basis van verschillende indicatoren als crypto professional?

Regelmatig updates

Crypto verveelt werkelijk geen moment. De wereld van het digitale geld ziet er elke dag anders uit. Zodoende is het voor het team achter AllesOverCrypto essentieel om de cursus regelmatig bij te werken. Alleen dan blijf jij als cursist op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Geef het vooral aan wanneer je vindt dat bepaalde informatie wel een update kan gebruiken. AllesOverCrypto onderneemt actie en zorgt voor vernieuwing, zodat elke les actuele informatie bevat waar je echt iets mee kan.

Signals: zie ze vooral niet over het hoofd

crypto signals van allesovercrypto

Een ander belangrijk onderdeel van crypto zijn zogeheten ‘signals’, die we voor het gemak even vertalen naar signalen. Vrijwel elke dag ontstaan er nieuwe cryptomunten en NFT-projecten. Ook updates van bestaande crypto(projecten) zijn aan de orde van de dag.

Dit maakt het uiterst lastig om het kaf van het koren te scheiden. Waar moet je tijd en geld in investeren en welke projecten kun je beter laten liggen? Niemand kan de toekomst voorspellen, maar is het zeker verstandig om de expertise van AllesOverCrypto te gebruiken.

Daardoor hoef je lang niet al het vooronderzoek te doen op het gebied van signalen. De experts maken een uitgebreid overzicht van interessante crypto signalen. Dit zijn tekenen op basis van technische indicatoren die aangeven of je een bepaalde cryptomunt moet kopen of verkopen.

Het is helemaal aan jou om te bepalen of je crypto signalen wel of niet volgt. Hoe dan ook ontvang je tijdens deze cursus signalen voor de volgende crypto onderdelen:

 • Trading
 • NFT’s
 • Metaverse
 • DeFi
 • Gaming
 • Airdrops
 • Initial DEX Offerings (IDO)
 • Crypto trends
 • Crypto Parels

Wat voor soort signalen bestaan er allemaal?

In deze cursus leer je onder andere wanneer je een bepaalde cryptocurrency moet kopen of verkopen. Een van de interessante aspecten aan deze signalen is dat ze vrij complex zijn.

Bovendien zijn er een heleboel, variërend van NFT signalen, ICO en IDO signalen tot airdrop signalen, DeFi signalen en Yield Farming signalen. Waar je precies op moet letten hangt af van jouw type investering.

Ontdek echte Crypto Parels

crypto parels money mastery

Een van de unieke kenmerken van Money Mastery is dat je onbeperkt toegang krijgt tot de ‘crypto parels’ waar we het net over hebben. Dit zijn relatief jonge crypto projecten die de potentie hebben om snel te stijgen. En dat is goed nieuws voor investeerders die graag winst willen maken.

En dat niet alleen, want samen met experts verken je verschillende beleggingsstrategieën. Uiteindelijk kies je een bepaalde techniek die goed bij jou past, op basis van je ervaring, kennis en tijd die je hebt.

3 verschillende valuta

De Crypto Parels wallet bestaat uit 3 digitale valuta die volgens Patrick en Derek het komende jaar in waarde zullen stijgen. We weten allemaal dat de cryptomarkt altijd in beweging is.

Zodoende worden de ‘crypto parels’ regelmatig bijgewerkt als er zich nieuwe kansen voordoen. Up-to-date blijven en gouden kansen grijpen was nog nooit zo gemakkelijk!

Leer alles over crypto via educatieve video’s

AllesOverCrypto staat ook bekend om het aanbieden van educatieve waarmee crypto investeerders hun kennis op een eenvoudige manier vergroten. MoneyMastery vormt daar zeker geen uitzondering op. 

Zo leer je van alles over specifieke signalen en de risico’s die ze met zich meebrengen. Bij deze een kleine greep uit de onderwerpen die in de educatieve video’s aan de orde komen:

 • Wat is een liquidity tool en hoe heeft het betrekking op ‘impermanent loss’?
 • Welke beleggingsstrategieën bestaan er zoal en welke zijn effectief?
 • Hoe kun je jouw NFT’s het beste bewaren nadat je ze hebt gekocht?
 • Hoe verstuur je cryptomunten van verschillende wallets naar elkaar?

Kennis geeft macht

Heb je geen flauw idee wat Yield Farming en NFT’s inhouden? Dat is niet erg. Je moet toch ergers beginnen! Bovendien helpen de educatieve video’s van de Money Mastery cursus jou zeker op weg. De vele crypto begrippen worden op een eenvoudige manier uitgelegd.

Voldoende kennis en begrip maakt crypto traden veel eenvoudiger. Uiteindelijk word je op basis van voldoende informatie een betere en succesvollere trader.

Stel je vragen aan de experts

De educatieve video’s zijn zeer leerzaam en helpen jou precies te begrijpen hoe je bepaalde signalen moet volgen. Bovendien mag je ze zo vaak bekijken als je zelf wilt. Heb je nog bepaalde vragen?

Dan staan de experts van AllesOverCrypto uiteraard voor jou klaar. Money Mastery is een bundeling van de kennis en ervaring van AllesOverCrypto. Maak daar vooral gebruik van!

Tip: stap zo vroeg mogelijk in

De crypto markt zit dagelijks vol met interessante beleggingskansen. Voor mensen die niet elke dag actief willen treden zijn beleggingsopties voor op de lange termijn een complex en tijdrovend proces.

Ze moeten immers de markt op de voet volgen en steeds op zoek gaan naar nieuwe kansen. En wie heeft daar nu zin in, als je er de tijd niet voor hebt? Toch bepaalt vroeg instappen vaak of je succes boekt of faalt. Sterker nog: jouw winstmarge hangt er vanaf.

Livestreams

De drie mannen achter AllesOverCrypto hosten regelmatig livestreams in Crypto Mastery. Je mag alle vragen stellen die je hebt en krijgt waarschijnlijk direct antwoord. Bovendien word je geholpen door echte experts, dus vertrouw er op dat je antwoorden krijgt die echt helpen.

En we zijn zeker nog niet klaar. AllesOverCrypto organiseert elke week extra livestreams voor de gemeenschap waarin onder andere het laatste cryptonieuws aan de orde komt. Ook marktupdates en belangrijke signalen zijn onderdeel van gesprek.

En mocht je aanvullende vragen hebben of graag een bepaalde beleggingsstrategie willen bespreken, dan kan dat ook. De livestream is interactief en de experts delen maar al te graag hun kennis.

Community

Een van de grootste pluspunten van Money Mastery is dat je toegang krijgt tot een fijne community. Schroom niet om vragen te stellen aan personen die lid zijn van deze gemeenschap. Ook is het mogelijk om fundamentele analyses op te vragen en samen interessante crypto trends te analyseren.

Op basis van deze informatie bepaal je vervolgens jouw handelsstrategie. Het klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is, maar met hulp van de community kom je zeker ver!

Exclusieve gemeenschap

Wie deelneemt aan Money Mastery wordt met alle egards behandelt. Zo word je deel van een gemeenschap die helpt bij het realiseren van al jouw dromen. In een apart kanaal delen leden van de community hun succesverhalen.

Ze willen jou niet alleen inspireren, maar ook elkaar helpen om samen winst te maken. Elkaar ondersteunen en samen winst maken: iets mooiers bestaat er toch niet?

Leer in jouw eigen tempo

Het is erg fijn dat je de lessen op jouw eigen tempo mag doorlopen. Neem er wel ruim de tijd voor. Inmiddels zijn het er al meer dan 200! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende Discord kanalen die elk een eigen onderwerp behandelen.

Dit geeft cursisten de mogelijkheid om specifieke munten of bepaalde crypto kwesties te bespreken. Je bent altijd in gesprek met mensen die dezelfde interesse hebben. Niet alleen doe je op die manier leuke sociale contacten op, je leert er ook nog eens veel van.

AllesOverCrypto is niet zomaar zo groot en populair. Je kunt duidelijk merken dat het cursisten echt wil helpen om hun winst te maximaliseren op een laagdrempelige manier.

Uit hoeveel lessen bestaat deze cursus?

Tijd om ons te verdiepen in een zeer belangrijk element van de Money Mastery cursus: de inhoud. Welke modules heeft deze omvangrijke cursussen?  Schrik niet, maar er zijn meer dan 200 lessen en 16 modules nodig om alle informatie over crypto te behandelen.

AllesOverCrypto is voor zowel beginnende als ervaren crypto traders toonaangevend. Van video’s tot e-books en een community: in de online crypto omgeving leer je ontzettend veel. Zo bestaat de Money Mastery cursus uit verschillende modules die worden afgesloten met een quiz.

Dit is de perfecte manier om jouw kennis te testen. Wel kun je de volgende module pas starten wanneer je de quizvragen goed hebt beantwoord.

Uit welke modules bestaat de Money Mastery cursus?

Deze fantastische crypto cursus bevat ook veel mooie bonussen. In feite is het onder te verdelen in twee delen. Het eerste deel gaat meer over de theorie en het tweede deel over de mindset en crypto trading op de lange termijn. Laten we eens een blik werpen op alle modules:

Module 1: Welkom bij de Crypto Masterclass! Aan de slag met crypto

In de eerste les maak je kennis met Derek Westra en Patrick Suiker. Dat is logisch, aangezien zij samen met Robin Westra verantwoordelijk zijn voor deze cursus. Je ontvangt een overzicht van hoe de cursus werkt en kunt een enquête invullen.

Overigens verschijnt er een nuttige disclaimer op het scherm waarin staat dat deze cursus geen financieel advies betreft en dat het puur informatief is. Zodoende vertellen Westra en Suiker nooit dat bepaalde munten moet gaan kopen.

In plaats daarvan ontvang informatie over bepaalde munten. Vervolgens maak je zelf de beslissing om een bepaalde cryptomunt te gaan kopen, verkopen of verhandelen.

 • Welkom bij de Crypto Masterclass
 • Test je kennis – Welkom bij de Crypto Masterclass
 • Zo haal je het meeste uit de Crypto Masterclass – Adem succes
 • Test je kennis! – Adem succes
 • Zo haal je het meeste uit de Crypto Masterclass – Wordt een leermachine!
 • Test je kennis! – Wordt een leermachine!
 • Ontmoet jouw docenten!
 • Over de Crypto Masterclass
 • Jouw e-boeken en toegang tot The Zone!
money mastery module 1 welkom bij de crypto masterclass
Money Mastery – Module 1: Welkom bij de Crypto Masterclass!

Module 2: Het geld van de toekomst – Inleiding

In module 1 maakte je kennis met de wondere wereld van crypto, inclusief diverse concepten. Vond je het overweldigend? Dat begrijpen we heel goed, maar gelukkig kun je de informatie in een module altijd nog een keer lezen.

Voor wie alles begrijpt is er module 2: Het geld van de toekomst. Het is een leerzaam onderdeel omdat Patrick en Derek alles vertellen over de geschiedenis en de toekomst van het geld. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste munten al in 640 v. Chr. werden gemaakt?

Video’s

In deze module bekijk je een aantal video’s en maak je een aantal quizzen om jouw kennis te testen. Op die manier pas je meteen toe van wat je hebt geleerd. Daarnaast ontvang je een handige crypto woordenlijst om je kennis bij te spijkeren.

Module 2 bestaat uit de volgende 15 lessen:

 • Welkom bij Hoofdstuk 1 – Inleiding!
 • Crypto Begrippenlijst
 • 1.1 De absolute kern : De ontwikkeling van geld
 • Test je kennis! : Geld (quiz)
 • 1.2 Het digitale goud : Bitcoin
 • Test je kennis! : Bitcoin (quiz)
 • 1.3 Het beste sinds het internet : Blockchain
 • Test je kennis! : Blockchain (quiz)
 • 1.4 Delete the middleman : Smart Contracts
 • Test je kennis! : Smart Contracts (quiz)
 • 1.5 De opvolger van geld : Soorten Cryptocurrency’s
 • Test je kennis! : Cryptocurrency’s (quiz)
 • 1.6 We zijn nog lang niet te laat : Adoptiemodellen
 • Test je kennis! : Adoptiemodellen (quiz)
 • 1.7 Bonus – Blockchain versus het internet
money mastery crypto masterclass module 2 het geld van de toekomst
Money Mastery – Module 2: Het geld van de toekomst – Inleiding

Module 3: Jouw eerste cryptocurrency

De eerste module was vooral een kennismaking, terwijl je in tweede module alles leerde ver blockchain en de verschillende cryptocurrencies die de wereld tegenwoordig kent. In de derde module leer je door middel van video’s hoe je crypto koopt.

Je maakt kennis met verschillende handelsplatforms en hun meest belangrijke kenmerken. Op die manier ontdekken beginners meteen waar ze hun digitale munten moet kopen.

Toegang tot de crypto portfolio

Als onderdeel van de Crypto Masterclass krijg je ook toegang tot het andere product van Patrick en Derek, de Crypto Portfolio. Met dit product ontvang je elk jaar updates en kom je te weten welke cryptocurrencies naar verwachting de komende jaren een grote vlucht zullen nemen.

Ook handig: je ontdekt hoe en waarom je crypto moet kopen via de Nederlandse exchange en broker Bitvavo. Wist je dat je je hier kunt aanmelden met een gratis account? Na het storten van geld om crypto te kopen kun je meteen beginnen met traden!

Module 3 bevat de volgende 11 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 2 – Je eerste cryptocurrency
 • Belangrijk voordat je begint!
 • 2.1 Je eerste Cryptocurrency via Bitvavo (video)
 • 2.2 Een level hoger met Binance (video)
 • 2.3 Crypto bemachtigen in de laagste regionen (video)
 • 2.4 Decentrale exchanges zijn de toekomst (video)
 • Test je kennis! : Crypto kopen (quiz)
 • Laat anderen weten wat jij hebt geleerd
 • E-boek: De Bitcoinbijbel pdf (131 pagina’s)
 • Crypto Portfolio pdf (uitgebreide versie)
money mastery module 3 je eerste cryptocurrency
Money Mastery – Module 3: Je eerste cryptocurrency

Module 4: Maak een killer start!

Een van de redenen om de Money Mastery cursus te volgen is dat je bepaalde beginnersfouten leert voorkomen. Door middel van verschillende modules en cursusmateriaal ontdek je al snel waar je op moet letten. Bovendien krijg je kennis en tips van crypto experts, in dit geval Derek Westra en Patrick Suiker.

Zo vertellen ze over hun eigen fouten en hoe jij die kunt vermijden. Je leert van de besten en boekt sneller succes dan een crypto investeerder die zonder cursus aan de slag gaat. Daarmee bespaar je tijd én geld en dat vinden wij een groot voordeel van deze cursus.

Deze module bestaat uit de volgende 8 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 3 – Maak een killer start!
 • 3.1 Je grootste vijand ben jij (video)
 • 3.2 Ontmasker iedere oplichter (video)
 • Test je kennis! – Ontmasker iedere oplichter
 • 3.3 Deze fouten ga jij niet maken (video)
 • 3.4 Hoe ontdek je een goede cryptomunt (video)
 • Test je kennis! – Hoe herken je een goede cryptomunt?
 • Schrijf een review
money mastery module 4 maak een killer start
Money Mastery – Module 4: Maak een killer start!

Module 5: Je onbreekbare kluis

We vertrouwen de banken om ons geld veilig te houden. Bij crypto is dit echter jouw verantwoordelijkheid. Het doel van deze module is om je een dieper inzicht te geven in dit onderwerp. Wat is de beste manier om je crypto veilig te houden? Zodoende leer je tijdens dit modules alles over:

 • Wallets in het algemeen
 • Paper wallets
 • Hardware wallets
 • Software wallets
 • 2FA Google Authenticator

Module 5 bevat 11 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 4 : Je onbreekbare kluis
 • 4.1 Jouw digitale kluis : crypto wallets
 • Test je kennis! – Crypto wallets
 • 4.2 Je papieren portemonnee : Paper Wallet (video)
 • Test je kennis! – Paper wallets
 • 4.3 De beste beveiliging : Hardware Wallet (video)
 • Test je kennis! – Hardware wallets
 • 4.4 Bewaar alles veilig met software wallets (video)
 • Test je kennis! – Software walles
 • 4.5 Beveilig je crypto op een exchange met 2FA
 • Test je kennis : Wachtwoorden en 2FA
money mastery module 5 je onbreekbare kluis
Money Mastery – Module 5: Je onbreekbare kluis

Module 6: Jouw winsten cashen

Hopelijk boek je positieve resultaten met jouw cryptomunten. Je volgt immers niet voor niets de Money Mastery cursus. Dus hopelijk komt er elke dag meer geld jouw kant op.

Je leert in deze module hoe je deze winsten kunt omzetten in euro’s, zodat je er mooie spullen mee kunt kopen. Of wie weet wil je het geld wel investeren.

Voor- en nadelen van opnamemethodes

Alle voor- en nadelen van elk platform voor verschillende opnamemethodes komen aan bod. Daarnaast leer je hoe snel je het geld terug kunt verwachten. En dat is niet het enige onderdeel die besproken wordt:

 • Binance uitbetalen via Bitvavo
 • Software wallet via Bitonic uitbetaling
 • BitMEX via Kraken uitbetaling

Module 6 bevat in totaal 7 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 5 : Je winsten cashen!
 • 5.1 Winsten uitbetalen via Bitvavo (video)
 • 5.2 Winsten uitbetalen via Bitonic (video)
 • 5.3 Winsten uitbetalen via Kraken (video)
 • Test je kennis! : Winsten uitbetalen (quiz)
 • E-boek: De Crypto Belastinggids pdf (15 pagina’s)
 • Schrijf een review
money mastery crypto masterclass module 6 je winsten cashen
Money Mastery – Module 6: Je winsten cashen

Module 7: De allereerste investeerder zijn

Investeren in een nieuw crypto bedrijf of project is te vergelijken met crowdfunding, waarbij een bedrijf startkapitaal nodig heeft. In deze module leer je van alles over dit type investering en waar je zoal op moet letten.

Elk nieuw project kan jouw leven op een positieve manier veranderen, maar het kan ook precies de verkeerde kant opgaan. Laten we van het positieve uitgaan. Zo werd Ethereum ooit op de markt gebracht als ICO.

Investeren in crypto betekent kansen

Het is ook belangrijk op te merken dat elke nieuwe cryptocurrency een mooie kans op winst en succes kan betekenen. Ethereum werd bijvoorbeeld nog geen tien jaar geleden op de markt gebracht als een ICO. Bedenk wat er zou zijn gebeurd als je het had gekocht toen het net werd gecreëerd. Dan had je bij wijze van spreken nu op een tropisch eiland gezeten…

In deze module leer je onder andere over de volgende onderwerpen:

 • Wat is een ICO?
 • Deelnemen aan een ICO
 • Wat is crypto trading?

Module 7 bevat de volgende 13 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 6 : De allereerste investeerder zijn
 • 6.1 Wat is een ICO, STO of IEO? (video van 19:48 min)
 • Test je kennis! – Wat is een ICO, STO of IEO?
 • 6.2 Wat is een Initial Defi Offering? (video van 18:05 min)
 • Test je kennis! – Wat is een IDO?
 • 6.3 Zo ontdek je de beste ICO’s
 • Test je kennis! – Hoe herken je een goede ICO?
 • 6.4 Zo word jij de eerste investeerder met de ICO
 • Test je kennis! – Hoe doe je mee aan een ICO?
 • 6.5 Investeer veiliger met de IEO
 • Test je kennis! – Investeer veiliger met een IEO
 • 6.6 Zo profiteer je als eerst van de DeFi Hype
 • Test je kennis! – Profiteer als eerst van de DeFi Hype
money mastery crypto masterclass module 7 de allereerste investeerder zijn
Money Mastery – Module 7: De allereerste investeerder zijn

Module 8: Een passief inkomen met crypto

Wie wil er nu geen passief inkomen verdienen? Ook cryptocurrency is daartoe in staat. Er zijn verschillende methoden voor passief crypto inkomen die in module 7 worden geïntroduceerd. De stakingsmethode is vrij populair onder investeerders.

De rente die je verdient op je cryptomunten is eigenlijk een vorm van investeren. Ben je in staat om een crypto minstens een jaar vast te houden? Dat werpt mogelijk zij vruchten af (lees: winst)

Wanneer is crypto staking een goed idee?

Als je meer crypto bezit, dan is staking zeker een optie. Hoe meer munten je hebt, hoe meer rente je immers ontvangt. Bitvavo betaalt jouw rente bijvoorbeeld elke week uit.

Staking is echter niet geschikt voor het kopen en verkopen van cryptomunten op korte termijn. Bovendien is het slechts één van de methoden die worden behandeld. Je leert ook over airdrops, crypto ming, master nodes en yield farming.

Deze module bevat de volgende 11 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 7 – Een passief crypto-inkomen
 • 7.1 Gratis crypto met airdrops
 • Test je kennis! – Gratis crypto met airdrops
 • 7.2 Passief inkomen dankzij staken
 • Test je kennis! – Passief inkomen dankzij staken
 • 7.3 Hoe kan je zelf crypto minen?
 • Test je kennis! – Hoe kan je zelf crypto minen?
 • 7.4 Passief inkomen met masternodes
 • Test je kennis! – Passief inkomen met masternodes
 • 7.5 Passief inkomen met yield farming
 • Test je kennis! – Passief inkomen met yield farming
money mastery crypto masterclass module 8 een passief crypto inkomen
Money Mastery – Module 8: Een passief crypto-inkomen

Module 9: De Crypto Trends de Baas!

Deze module is onlangs uitgebreid. Aangezien het gaat over crypto trends, worden er voortdurend actuele onderwerpen toegevoegd. Daardoor mis je nooit de nieuwste crypto trends en loop je altijd voorop. Bovendien is het erg fijn dat je maar één keer per jaar hoeft te betalen voor deze cursus.

Je hebt er dus ieder jaar profijt van als dat je wens is. En je bent voortaan altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo zijn NFT’s zeer populair, al is de grootste hype nu wel voorbij.Tijdens de cursus leer je hoe je zelf digitale kunstwerken kunt verkopen.

Module 9 heeft de volgende 10 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 8 – De Crypto trends de baas
 • 8.1 Hoe werkt Metamask? (video)
 • Test je kennis! – Metamask (quiz)
 • 8.2 Hoe werkt Uniswap? Deel 1 – swappen (video)
 • Test je kennis! – Uniswap Deel 1 (quiz)
 • 8.3 Hoe werkt Uniswap? Deel 2 – Liquidity
 • Test je kennis! – Uniswap Deel 2 (quiz)
 • 8.4 De risico’s van DeFi
 • Test je kennis! – DeFi risico’s
 • 8.5 Digitaal eigendom met NFT’s
money mastery crypto masterclass module 9 crypto trends de baas
Money Mastery – Module 9: De crypto trends de baas

Til jouw kennis naar een hoger niveau met het tweede deel

Nu je veel weet over cryptovaluta, is het tijd om het naar een hoger niveau te tillen. In de komende modules vertellen Derek Westra en Patrick Suiker hoe je jouw emoties onder controle houdt. Het hoofd koel houden is een belangrijke eigenschap van crypto investeerders.

Laat je nooit leiden door de waan van de dag en paniekverkopen door anderen. Hou je altijd aan jouw eigen strategie, wijk er nooit vanaf. Uiteindelijk draait crypto trading om risico management.

Module 10: The winning mindset

Crypto trading draait om de juiste ‘mindset’. Je moet een belangrijk doel voor ogen hebben en rationeel en kalm handelen. Wij raden aan boeken te lezen die diep ingaan op de mindset, want je moet echt een goede mindset hebben als je succesvol wil zijn.

Hetzelfde geldt voor beleggen. Laat jouw emoties nooit leidend zijn, of de koers nu daalt of stijgt. Nee, het is beter om bijvoorbeeld van tevoren al te bepalen wanneer je iets gaat verkopen. Wees gedisciplineerd en hou je daar aan. Hoe? Dat leer je in deze fantastische module!

Module 10 bevat de volgende 24 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 9 – The Winning Mindset
 • Belangrijk voordat je begint (quiz)
 • 9.1 Je droom (video)
 • Test je kennis! – Je droom
 • 9.2 De Gemiddelde Crypto Trader (video)
 • Test je kennis! – De Gemiddelde Crypto Trader
 • 9.3 Jouw angsten (video)
 • Test je kennis! – Je grootste angsten
 • 9.4 De Duurste Fouten (video)
 • Test je kennis! – De Duurste Fouten
 • 9.5 Je Emoties Overwinnen (video)
 • Test je kennis! – Je Emoties Overwinnen
 • 9.6 De Tegenstander (video)
 • Test je kennis! – De Tegenstander
 • 9.7 De Belangrijkste Emotionele Skills (video)
 • Test je kennis! – Emotionele skills
 • 9.8 Zit Allemaal Tussen Je Oren (video)
 • Test je kennis! – Het zit allemaal tussen je oren
 • 9.9 Zo Blijven Winnaars Winnen (video)
 • Test je kennis! – Zo blijven winnaars winnen
 • 9.10 Jij bent Belangrijk (video)
 • Test je kennis! – Jij bent belangrijk
 • Schrijf een review
money mastery module 10 the winning mindset
Money Mastery – Module 10: The Winning Mindset

Module 11: Vrijheid dankzij Crypto Trading!

Deze module heeft meer dan 20 lessen die je alles leren over crypto trading en alles wat daarbij komt kijken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • Crypto exchange
 • Bubbels, emoties en marktcycli
 • Steun en weerstand
 • Candlesticks

Daarnaast leer je alles over Binance, de grootste crypto exchange ter wereld.

Module 11 bevat 23 lessen waar je wel even zoet mee bent, waaronder:

 • Welkom bij hoofdstuk 10 – Vrijheid dankzij Crypto Trading!
 • 10.1 Investeren versus crypto trading
 • Test je Kennis! – Investeren v.s. Trading
 • 10.2 De basis van trading: de crypto exchange
 • Test je kennis! – De Exchange
 • 10.3 Profiteer optimaal van bubbels en marktcyclussen
 • Test je kennis! – Bubbels en marktcyclussen
 • 10.4 Begrijp de koers dankzij candlesticks
 • Test je kennis! – Candlesticks
 • 10.5 Word trading expert met Tradingview
 • Test je kennis! – TradingView
 • 10.6 De kern van trading – Support en Resistance
 • Test je kennis! – Support & Resistance
 • 10.7 Jouw eeuwige verzekering – de Stop-Loss
 • Test je kennis! – Stop-loss
 • 10.8a. Bescherm je trades met risicomanagement
 • 10.8b. – Uitleg Million Dollar Template
 • Test je kennis! – Risicomanagement
 • 10.9 Doorzie het grotere plaatje met timeframes
 • Test je kennis! – Timeframes
 • 10.10 Herken de belangrijkste trendlijnen en patronen
 • Test je kennis! – Trendlijnen en Patronen
 • 10.11 Trade mee met een professional
money mastery module 11 vrijheid dankzij crypto trading
Money Mastery – Module 11: Vrijheid dankzij crypto trading

Module 12: De beste crypto trading tools en indicatoren

Met behulp van verschillende tools duik je nog dieper de cryptowereld. Wat een avontuur! Ook leer je hoe je bepaalde trends kunt herkennen. En wanneer je eenmaal weet op welk moment je je crypto moet kopen en verkopen, maak je betere investeringsbeslissingen.

Wanneer je deze module eenmaal onder de knie hebt is het echt tijd om geld te verdienen met crypto. Plotseling doorzie je het spel en begrijp je trends beter dan ooit.

Deze twaalfde module bevat de volgende 17 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 11 – De beste tools & indicators
 • 11.1 Profiteer van de trend met de Moving Average
 • Test je kennis! – Moving Average
 • 11.2 Voorspel elke reversal met RSI
 • Test je kennis! – RSI
 • 11.3 De elegantie van MACD
 • Test je kennis! – MACD
 • 11.4 Weet wat de prijs gaat doen met Bollinger Bands
 • Test je kennis! – Bollinger Bands
 • 11.5 Ichimoku Cloud – De indicator die alles zegt
 • Test je kennis! – Ichimoku Cloud
 • 11.6 Fibonacci – Het natuurwonder in trading
 • Test je kennis! – Fibonacci
 • 11.7 Bemeester elke cyclus met Elliot Waves
 • Test je kennis! – Elliott Waves
 • 11.8 Tradinghistorie analyseren met Volume Profiles
 • Test je kennis! – Volume Profiles
money mastery crypto masterclass module 12 de beste crypto trading tools en indicatoren
Money Mastery – Module 12: De beste crypto trading tools en indicatoren

Module 13: Word een crypto trading master!

Deze module geeft je een dieper inzicht in het hoe en waarom van de cryptomarkt. Wedden dat je straks veel beter begrijpt hoe het allemaal werkt? Ook word je gedwongen om na te denken over de effecten van cryptocurrencies op elkaar, zoals bijvoorbeeld Bitcoin. De cursus leert je ook alles over hoe cryptocurrencies én geld zelf werken.

Deze interessante module bestaat uit de volgende 20 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 12 – Word Crypto Trading Master!
 • 12.1 Word één met de markt met Order Flow Dynamics
 • Test je kennis! – Order Flow Dynamics
 • 12.2 Bitcoin is King
 • Test je kennis! – Bitcoin is King
 • 12.3 Zeker van je zaak met Confluence
 • Test je kennis! – Confluence
 • 12.4 De beste strategieën dankzij Price Action en Trading Ranges
 • Test je kennis! – Price action & Trading ranges
 • 12.5 The road to millions met je eigen Trading Strategie
 • Test je kennis! – Trading Strategie
 • 12.6 The next level – Futures, Shorten en Leverage
 • Test je kennis! – Futures, shorten en leverage
 • 12.7 Automatiseer je trading met Crypto Trading Bots
 • Test je kennis! – Trading Bot
 • 12.8 Bescherm je portfolio met Hedging
 • Test je kennis! – Hedging
 • 12.9 Profiteer van prijsverschillen met Arbitrage Trading
 • Test je kennis! – Arbitrage Trading
 • Schrijf een review

Crypto trading bots

En er is ook nog een leuke extra die we graag willen benoemen. Als onderdeel van deze module laten Patrick Suiker en Derek Westra jou namelijk kennismaken met een crypto trading bot.

Daarmee kun je heel eenvoudig een deel van jouw trading kunt automatiseren. Is het niet geweldig als je op die manier nog meer geld kunt verdienen met crypto?

money mastery crypto masterclass module 13 word crypto trading master
Money Mastery – Module 13: Word crypto trading master!

Module 14: Profiteren van een dalende markt

De cryptomarkt krijgt regelmatig te maken met dalende koersen. Hoe profiteer je daarvan? Je leert het in deze module, dat bestaat uit de volgende 21 lessen:

 • Welkom bij hoofdstuk 13 – Profiteren van een dalende markt
 • 13.1 Hoe herken je het begin van de bearmarkt?
 • Test je kennis! – Bearmarkt herkennen
 • 13.2 Hoe verkoop je tijdens de piek van de markt?
 • Test je kennis! – Op de piek verkopen
 • 13.3 Hoe switch je van mindset na een bullmarkt?
 • Test je kennis! – Je mindset switchen
 • 13.4 Waarom juist kopen als de prijzen laag staan?
 • Test je kennis! – Kopen als de prijzen laag staan
 • 13.5 Op welke exchanges kun je welke cryptomunten shorten?
 • Test je kennis! – Shorten op exchanges
 • 13.6 Koersbewegingen voorspellen aan de hand van de blockchain
 • Test je kennis! – On-chain analyse
 • 13.7 Je crypto uitlenen via centrale finance platformen
 • Test je kennis! – Uitlenen bij CeFi platformen
 • 13.8 Een passief inkomen met DeFi
 • Test je kennis! – Passief inkomen met DeFi
 • 13.9 Dollar Cost Averaging in een bearmarkt
 • Test je kennis! – DCA’en in een bearmarkt
 • 13.10 Hoe laag zakken prijzen en wanneer ga je kopen?
 • Test je kennis! – Wanneer ga je kopen?
money mastery crypto masterclass module 14 profiteren van een dalende markt
Money Mastery – Module 14: Profiteren van een dalende markt


Module 15: Eindexamen

Tijd voor het eindexamen! De zogeheten ‘eindmodule’ is een mooie afsluiting van de cursus en bestaat in totaal uit 60 vragen. Daarvan moet je er minstens 48 goed beantwoorden. Is je dat gelukt? Gefeliciteerd! Je hebt de crypto masterclass met succes afgerond.

 • Welkom bij het eindexamen!
 • Eindexamen Quiz
 • Jouw eigen Crypto Masterclass certificaat!

Module 16: Extra/handleidingen

Dit gedeelte bevat mooie extra’s, zoals een handleiding over hoe je handelt op exchanges, shorten etc.

 • 1. Aleph Zero [AZERO] staking
 • 2. FTX Exchange
 • 3. Shorten op FTX Exchange
 • 4. Million Dollar Template (2024 versie)
 • 5. Million Dollar DCA Template
 • 6. Kucoin Exchange

Hieronder eerst wat extra informatie omtrent crypto mocht je hier nog niet zo bekend mee zijn. Het is en blijft toch altijd erg belangrijk om goed de achtergrond van iets te weten en hoe je bijvoorbeeld crypto koopt op een bepaalde exchange.

Daarna sluiten wij aan het einde de Money Mastery review af met de voor- en nadelen, kosten, ervaringen, de meest gestelde vragen en onze conclusie.

Wat is crypto?

Alles in de MoneyMastery cursus draait om crypto. Maar wat is het eigenlijk? Als je geen idee hebt kun je beter nog even wachten met deelname. Hoog tijd om eens een duik te nemen in deze bijzondere wereld! Simpel gezegd zijn cryptocurrencies digitale of virtuele munten die beveiligd zijn met cryptografie.

Dit kun je zien als een soort geheimschrift met verschillende technieken om informatie te versleutelen en te verbergen. Cryptografie beschermt niet alleen persoonlijke gegevens van gebruikers, maar maakt ook vervalsing en/of dubbele uitgaven onmogelijk.

Wat is blockchain?

Cryptografie gaat hand in hand met de zogeheten blockchain technologie. Dit is in feite een gedistribueerd grootboek dat bestaat uit een keten van blokken. De blokken bevatten informatie in de vorm van goedgekeurde transacties.

Die data wordt goedgekeurd voor een netwerk van computers die met elkaar verbonden zijn, zogeheten ‘nodes’. Alle nodes moeten het met elkaar eens zijn over de betrouwbaarheid van een transactie. Is dat niet het geval?

Dan wordt de transactie afgekeurd. Een blockchain is geen centrale database met informatie op één plek. Mocht er dus een bepaald blok uitvallen, dan is er geen nood aan de man.

Wat is het grote verschil tussen crypto en traditioneel geld?

In tegenstelling tot traditioneel geld worden cryptocurrencies niet uitgegeven door centrale autoriteiten, zoals banken en overheidsinstellingen. Dit maakt ze in principe immuun voor overheidsbemoeienis en/of manipulatie.

Het woord dat we gebruiken voor dit fenomeen is ‘decentraal’. Cryptocurrencies werken als digitale activa op basis van een netwerk van computers die over een breed netwerk zijn verspreid. Door hun gedecentraliseerde aard kunnen ze buiten de controle van de overheid en de centrale autoriteiten bestaan.

Sommige investeerders geloven dat blockchains en aanverwante technologie voor een revolutie gaan zorgen in allerlei industrieën, variërend van de gezondheidszorg tot de juridische en financiële wereld. Deze technologie is ‘ontwrichtend’, wat betekent dat het mogelijk het huidige financiële systeem voorgoed veranderd.

Terug in de tijd: een korte geschiedenis van Bitcoin

Heb je wel eens van ‘Bitcoin Pizza Day’ gehoord? Nee? Dan vertellen we je graag het bijzondere verhaal achter dit begrip. Op 22 mei 2010 werd Bitcoin voor het eerst in de geschiedenis gebruikt voor het kopen van een product. En je kunt wel raden welke: twee pizza’s!

Deze lekkernijen werden besteld en betaald met Bitcoin door iemand uit Engeland. Hij betaalde omgerekend 30 pond aan een programmeur uit Florida genaamd Laszlo Hanyecz. We hopen dat de pizza’s lekker hebben gesmaakt!

De jaren ’80: de eerste voorzichtige stapjes naar een wereld met crypto

Hoewel ‘Bitcoin Pizza Day’ nog vers in het geheugen ligt, gaat de ware oorsprong van deze wereldberoemde cryptomunt veel verder terug. Laten we in de tijdmachine stappen, op weg naar 1983. In dat jaar schreef de Amerikaanse cryptograaf David Chaum voor het eerst over cryptocurrencies.

Het duurde echter tot 1995 voordat Chaum een prototype cryptocurrency ontwierp genaamd ‘Digicash’. De basis van deze revolutionaire ontwikkeling werd gevormd door het idee van een valuta zonder bemoeienis van gecentraliseerde autoriteiten.

Door het ontbreken van controle van de overheid en banken kon de digitale munt anoniem worden verstuurd. Hoewel crypto in 1995 nog weinig succes boekte, leverde het Chaum wel de bijnaam ‘The Godfather of Crypto’ op.

De jaren ’90: de komst van Bitcoin Gold

Dat crypto mid-jaren negentig niet aansloeg bij het grote publiek had verschillende redenen. Deze waren meestal technisch van aard. Zo was bepaalde gebruikerssoftware nodig om geld van een bank op te nemen, evenals versleuteling (cryptografie) omdat het naar de ontvanger over te maken.

De wereld was er simpelweg nog niet helemaal klaar voor. Wel werden er een aantal belangrijke stappen gezet die uiteindelijk iets meer dan een decennium later leidden tot de geboorte van Bitcoin. Nick Szabo ontwierp Bit Gold in 1998, vaak aangeduid als de directe voorloper van Bitcoin.

Deelnemers losten cryptografische puzzels op met behulp van hun computerkracht. Wie daarin slaagde kreeg een beloning. In combinatie met het werk van Chaum lijkt dit systeem sterk op dat van het huidige Bitcoin.

2008: Satoshi Nakamoto stapt het wereldtoneel op (maar wel anoniem)

Zonder de hulp van een centrale autoriteit kon Szabo het beruchte double-spending probleem echter niet oplossen. Dit betekent dat cybercriminelen digitale gegevens kopieren en plakken.

Het duurde tien jaar voordat een mysterieuze persoon of groep een whitepaper publiceerde met de de titel “Bitcoin – A Peer to Peer Electronic Cash System”. De anonieme bedenker(s) gebruikt de naam ‘Satoshi Nakamoto’. Niemand weet echter wie er achter schuilt.

Legendarische whitepaper

Op 18 augustus 2008 kocht Satoshi Nakamoto de domeinnaam ‘Bitcoin.org’.  Daarmee begon de geschiedenis van Bitcoin en crypto. Een waanzinnig verhaal waar nog lang geen einde aan is gekomen! Twee maanden later, om precies te zijn op 31 oktober 2008, publiceerde Nakamoto de inmiddels legendarische Bitcoin white paper.

Hij of zij (of misschien is het wel een groep) beschreef daarin de verschillende functies van het Bitcoin netwerk. Blockchain vormt daarbij de basistechnologie. Een Bitcoin of andere crypto transactie kan na verzending niet meer worden gewijzigd. Dit is belangrijk omdat het manipulatie voorkomt.

Cryptische omschrijving maakt mysterie alleen maar groter

De wereld maakte voor het eerst kennis met Bitcoin op 3 januari 2009. Kun jij je deze dag nog herinneren? Satoshi Nakamoto vast wel, want het maakte van hem of haar een icoon. Opvallend is dat er in het eerste blok een krantenkop staat: ‘The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks’.

Mogelijk verwijst dit naar de financiële crisis van 2008. Bitcoin werd geboren in zware economische omstandigheden, gekenmerkt door reddingsoperaties van banken en en gecentraliseerde financiële systemen. Hoog tijd voor verandering, vond Satoshi Nakamoto. En dat hebben we geweten!

Het ontstaan van een wereldwijd fenomeen

Bij het allereerste blok van Bitcoin werden 50 coins gemined. Tegenwoordig draagt het de naam het ‘Genesisblok’. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar in de prille begindagen had Bitcoin vrijwel geen waarde. En het duurde ook wel even voordat de cryptomunt meer dan een paar cent in waarde steeg.

Zes maanden na de introductie betaalde je voor één Bitcoin slechts 14 cent. De prijs steeg tot 36 cent begin november, maar daarna weer naar 29 cent. In de jaren daarna steeg kreeg het fenomeen Bitcoin steeds meer wereldwijde aandacht.

De kranten begonnen er over te schrijven en er verschenen steeds meer internet artikelen. Zowel kleine als grote beleggers konden er niet meer omheen. Bitcoin was ‘hot en happening!’.

Wat zijn de voor- en nadelen van cryptocurrencies?

Cryptocurrencies brengen verschillende voordelen met zich mee. We hadden het al eerder over decentralisatie en het ontbreken van overheidsbemoeienis. Ook het feit dat je er veel sneller en goedkoper geld mee over kunt maken is een groot pluspunt. 

Daar staat echter wel tegenover dat de cryptomarkt zeer volatiel is. De prijzen kunnen elk moment flink stijgen en dalen. Op de traditionele aandelenmarkt zijn de koersbewegingen over het algemeen veel minder heftig.

De volatiliteit heeft onder andere te maken met de nog jonge aard van crypto en minder wetgeving- en regulatie dan bij traditionele financiële producten het geval is.

Hoe groot is het energieverbruik van crypto daadwerkelijk?

Ook het energieverbruik van crypto is voor veel mensen een heikel punt. Laten we eens kijken naar Bitcoin en de hoeveelheid energie die het verbruikt. De precieze hoeveelheid is lastig te bepalen, omdat het netwerk actief is over de hele wereld.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Cambridge blijkt Bitcoin tussen de 0.50 en 0.60 procent van het totale energieverbruik te gebruiken. Misschien denk je nu: ‘dat valt wel mee!’. Laten we je meteen uit de droom helpen.

Dit percentage is namelijk net zo hoog als het totale energieverbruik van heel Zweden. Sterker nog: als Bitcoin een land zou zijn, stond het op plek 27 van de meest energieslurpende naties ter wereld.

Waarom is het energieverbruik van Bitcoin zo hoog?

Het hoge energieverbruik van Bitcoin is te wijten aan de transactie validatie, dat in handen ligt van duizenden computers van over de hele wereld. Die moeten allemaal één transactie beoordelen op betrouwbaarheid. Probeer je al deze computers maar eens samen voor te stellen: één brok energie!

Bitcoin anno 2023: stappen op het gebied van regulering

Na de komst van Bitcoin volgden tientallen andere cryptomunten. Waarschijnlijk ken je er wel een paar. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum, Litecoin en Ripple. Net als hun beroemde voorganger kennen deze cryptomunten hoge pieken en diepe dalen.

Dat was in 2010 al zo, en is na al die jaren niet anders. Wel neemt de roep om regulering van crypto toe. Zo neemt de regering van de Amerikaanse president Biden mogelijk stappen op het gebied van crypto wetgeving- en regulering.

Van Elon tot de gemiddelde student: interesse in crypto neemt toe

Ondanks mogelijke regulering neemt de interesse in crypto elk jaar verder toe. Van ambitieuze investeerders zoals Elon Musk tot jonge studenten: het is een ‘hot topic’ Niet alleen in investeringskringen, maar ook in de populaire cultuur. Wel is het zo dat de cryptomarkt nog in de kinderschoenen staat.

We vergeten al snel dat het digitale geld nog geen twintig jaar oud is. Het ontwikkelt zich in een razendsnel tempo en bepaalde trends verdwijnen weer even snel als ze gekomen zijn. Wil je dit allemaal bijhouden? Dan is het volgen van de Money Mastery cursus zeker geen slecht idee!

Waarom is het wel of geen goed idee om in crypto te beleggen?

Laten we er niet omheen draaien: het is ontzettend belangrijk om een gediversifieerde crypto wallet te hebben. Dit houdt in dat je verschillende cryptomunten bezit in plaats van eentje. Daardoor voorkom je bij een koersdaling grote verliezen.

Maar onthoud goed dat winst bij geen enkele belegging gegarandeerd is. Als de één wint, maakt de ander verlies. Dit geldt helemaal op de risicovolle cryptomarkt. En flinke koersdalingen zijn niet het enige risico van een belegging op deze dynamische markt.

Is een crypto exchange wel veilig?

Op een cryptocurrency exchange kun je digitale munten kopen en verkopen. Ook is het een handelsplaats, wat betekent dat je de ene munt verhandelt voor de andere. Bekende crypto exchanges zijn Bybit, Binance, Coinbase, Kraken en het Nederlandse Bitvavo.

Helaas zijn dergelijke handelsplaatsen vrij kwetsbaar. In het verleden zijn bepaalde exchanges het doelwit geweest van criminele activiteiten. In sommige gevallen wisten hackers miljoenen euro’s buit te maken. We willen echter niet alleen maar negatief.

In een reactie op hacks en beveiligingslekken hebben diverse exchanges hun beveiliging opgeschroefd. Zo tegenwoordig gebruik gebruik maken van een extra beveiligingslaag bij het inloggen genaamd ‘two-factor authentication’ (2FA).

Lees ook: De 11 Beste Crypto Brokers van Nederland en België >>

Wat is het nut van hardware wallets?

Het is belangrijk om een cryptomunt veilig op te slaan. Veel mensen bewaren hun digitale geld liever niet op exchanges vanwege de eerder genoemde veiligheidsrisico’s. In plaats daarvan gebruiken ze een externe wallet die niet verbonden is met het internet.

Dit is een zogeheten ‘hardware wallet’. Omdat er geen sprake is van een internetverbinding hebben hackers geen schijn van kans om jouw waardevolle crypto te stelen. Populaire hardware wallets zijn bijvoorbeeld:

 • Ledger Nano S
 • Trezor Model One
 • SafePal S1

Waarom zijn gedecentraliseerde exchanges ondanks veiligheidsissues zo populair?

Ondanks bepaalde risico’s zijn gedecentraliseerde exchanges razend populair. Ze zijn over het algemeen overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken, ook door beginnende investeerders. Bovendien wegen de voordelen op tegen de nadelen.

Aandelen op gecentraliseerde exchanges zijn niet geheel in jouw handen omdat het centrale beheer jouw activa kan bevriezen na een verzoek van de overheid. Veel mensen vinden dit een groot nadeel, waardoor ze toch overstappen naar crypto.

Waarom goed onderzoek de sleutel tot succes is

Hardware wallets en de zogeheten ‘cold storage’ is erg populair bij crypto beleggers. Toch brengt ook deze manier van geld bewaren zo zijn uitdagingen met zich mee. Helaas komt het regelmatig voor dat iemand zijn of haar private key verliest.

Dit betekent dat bij verlies van jouw wachtwoord je geen toegang meer hebt tot je digitale geld. Bovendien is er nooit garantie dat een cryptocurrency project succes boekt. Er zijn duizenden blockchainprojecten op de markt en veel daarvan zijn fraude.

Slechts een klein percentage van de cryptocurrency projecten slaagt. Dit maakt het des te belangrijker om een project te onderzoeken. Waar gaat het project over, wat zijn de doelstellingen en ambities en welk team zit er achter? Wie gedegen onderzoek doet maakt sneller een goede keuze. En dan kan een legitiem crypto project jou wel degelijk een mooie winst bezorgen!

Kleine en grote beleggers stromen in

Ondanks bepaalde risico’s maakt de blockchain- en crypto industrie een fantastische ontwikkeling door. Er worden geavanceerde en baanbrekende technieken gebruikt die de infrastructuur versterken. Zodoende wordt het zowel voor kleine als grote beleggers steeds eenvoudiger om hun digitale activa te beheren en te beschermen.

En dat is natuurlijk heel goed nieuws. Bovendien neemt de interesse in de crypto sector in de bedrijfswereld een vlucht. Dit is onder andere te danken aan de komst van zogeheten ‘crypto futures’ markten.

Block, Inc (NYSE:SQ) en PayPal (NASDAQ:PYPL) zijn daar perfecte voorbeelden van. Deze populaire platforms maken het namelijk een fluitje van een cent om crypto te kopen en te verkopen.

Wat is crypto trading?

Crypto kan niet bestaan zonder ‘traders’. Dit zijn mensen die handelen in cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum of andere altcoins. Simpel gezegd betekent traden dat iemand de richting van een cryptomunt voorspeelt ten opzichte van de dollar (in crypto/dollar paren) of andere cryptocurrencies (crypto-to-crypto paren).

Lees ook: Crypto Traden voor Beginners >>

Waarom zou je wel of geen CFD’s gebruiken?

Cryptocurrencies zijn erg populair om te verhandelen met zogeheten ‘Contracts for Difference’ (CFD’s) omdat het een hefboomwerking heeft. Dit betekent dat je met geleend geld speculeert op een koersbeweging. Je kunt zowel wedden op een stijging (long gaan) als daling (short).

Omdat je een groter bedrag tot je beschikking hebt kun je meer winst maken óf verliezen. Veel mensen zijn juist vanwege de volatiliteit dol op cryptotrading. Wanneer je in staat bent om de markt goed te timen, maak je meer winst dan op de traditionele aandelenmarkt.

Bull- en bear market

Bij de handel in cryptocurrency hebben traders vaak een van de twee doelen: digitale valuta accumuleren of zo snel mogelijk winst maken. De waarde van jouw cryptocurrency wallet kan tijdens een crypto bull markt gemakkelijk tot grote hoogtes stijgen. Een bull markt houdt in dat de koersen over het algemeen flink stijgen.

Het tegenovergestelde van zo’n positieve ontwikkeling is een bear market, waarin de prijzen van de meeste aandelen juist flink dagen. Zowel een bull- als bear market kan weken en soms wel maanden of jaren duren. 

Omdat cryptocurrency prijzen zo volatiel zijn, verliezen net name beginnende crypto traders veel geld. Zodoende besluiten veel beleggers om Bitcoins en andere crypto jaren vast te houden, in de hoop op een koersstijging. Dit is een typische lange termijn investering.

Is crypto een goede lange termijnbelegging?

Of crypto een goede lange termijnbelegging is, is afhankelijk van hoe je er naar kijkt. We hebben gezien dat cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum de afgelopen jaren behoorlijk in waarde zijn gestegen.

En ja, daar hoorden ook behoorlijke dips bij. En ook al zijn cryptocurrency projecten geen garantie voor succes, beleggers die er vroeg bij zijn hebben vaak mooie winsten.

Bitcoin als lange termijn belegging

Bitcoin wordt op dit moment door veel beleggers gezien als een vorm van digitaal goud. Het is echter ook een vorm van digitaal geld. De reden daarvoor is simpel: beide zijn schaars. Goud komt weinig voor en er zijn maar 21 miljoen Bitcoins, waarvan er momenteel nog een groot aantal wordt gemined.

Meer van deze cryptomunt komt er niet. Kortom: de vooraad van Bitcoin ligt in tegenstelling tot fiat geld vast. Omdat de schaarste toeneemt verwachten beleggers dat het in de loop der jaren meer waard zal worden. Dit in tegenstelling tot traditioneel geld zoals de Dollar, Euro en Yen, die naar believen kunnen worden bijgedrukt.

Veel beleggers geloven dat Bitcoin aan waarde zal winnen als fiatvaluta’s verzwakken.Bitcoin heeft als lange termijn belegging dus zeker potentie, helemaal wanneer je spreekt met optimistische investeerders.

Tip! Bitcoin en 200+ andere cryptomunten koop jij veilig, snel en tegen lage kosten bij de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo.

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 1000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Beginnen met crypto traden: 6 stappen om te beginnen

Crypto trading is heel eenvoudig. Tenminste, als je weet hoe het moet. Speciaal voor jou hebben we een stappenplan opgesteld:

Stap 1: Open een account bij een crypto broker of exchange

Ten eerste dien je een account te openen bij een crypto broker of exchange. Alleen dan is het mogelijk om te gaan crypto traden. Bekende crypto brokers zijn bijvoorbeeld eToro, Capital.com, Uphold, Pionex en Coinmama.

Ze werken net even iets anders dan een crypto exchange omdat je er cryptomunten kunt bewaren. Traden is er vrij prijzig en kun je beter doen op een exchange zoals Bitvavo of Bybit.

Persoonlijke gegevens delen

Net als bij het openen van een rekening bij een effectenmakelaar, hebben crypto brokers en exchanges een aantal persoonlijke identificatiegegevens nodig om een account en rekening aan te maken. Dit is tegenwoordig wettelijk verplicht. Wees daarom bereid om jouw burgerservicenummer, adres, geboortedatum en e-mailadres te delen.

Stap 2: Stort geld in jouw wallet

Heb je een account aangemaakt bij een crypto broker of exchange? Dan is het tijd om jouw bankrekening te verbinden met het platform waar je op actief bent. Een bankoverschrijving is onder Nederlanders een populaire manier om geld te storten.

Stap 3: Kies een crypto om in te investeren

Ben je een groentje op de crypto markt? Dan raden we aan om eerst op basis van een aantal technische indicatoren te traden in Bitcoin en Ethereum. In de cursus Money Mastery van AllesOverCrypto leer je precies hoe je dat moet doen.

Deze twee grote cryptocurrencies bewegen over het algemeen iets voorspelbaarder dan kleinere altcoins. Aan de andere kant brengen volatiele kleine cryptomunten ook zo hun voordelen met zich mee.

Lees ook: Wat zijn de beste cryptomunten van 2024? >>

Wie durft het risico te nemen?

Hoewel altcoins riskanter zijn dan crypto’s met een grote marktkapitalisatie, is de kans groter dat ze flink in waarde stijgen. Er zijn periodes geweest dat bepaalde altcoins met meer dan 1.000 procent stegen binnen een paar maanden! Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers die risico’s durven te nemen!

Stap 4: Kies een strategie

Crypto traders gebruiken verschillende handelsindicatoren en wegen meerdere factoren mee in hun beslissingen bij het kopen en verkopen van de cryptocurrency. Ben je nieuw in de wereld van crypto? Volg dan eerst een cursus, zoals Money Mastery, om de fijne kneepjes van crypto trading onder de knie te krijgen.

De kans is groot dat je leert over de zogeheten ‘Elliot Wave’ theorie. Het is niet zonder reden een favoriete strategie van veel traders. Bovendien kun je het zowel gebruiken voor aandelen als crypto.

Bij de Elliot Wave probeer je patronen in bepaalde koersbewegingen te ontdekken. Het centrale idee is dat aandelenmarkten (en dus ook de cryptomarkt) zich bewegen volgens terugkerende cycli. Er is dus geen sprake van ‘chaos’, maar een bepaalde consistentie.

Stap 5: Automatiseer jouw crypto trading (als je dat wil)

Sommige investeerders automatiseren hun crypto trading omdat ze er minder tijd en energie in willen steken. Een zogeheten automatische trading bot is 24/7 actief en neemt jou veel werk uit handen. Het enige wat je hoeft te doen is zelf de bot instellen op basis van jouw investeringsdoelen en wensen.

Dankzij geautomatiseerde handel is het mogelijk om geld te verdienen zonder dat je de markt in de gaten moet houden. Ook in dit geval geldt: stop je eieren niet in één mandje. Diversificatie is op de volatiele crypto markt een heel verstandig idee.

Stap 6: Bewaar jouw cryptomunten op een veilige manier

Het gebruik van een hardware crypto wallet is zeker aan te raden wanneer je een lange termijn handelsstrategie hebt. Wil je het liefst elke dat traden? Dan is het handig om jouw fondsen te bewaren op een exchange, zodat je snel kunt handelen.

De keuze is aan jou, maar bewaar jouw cryptomunten altijd op een veilige manier. Gebruik 2FA bij een exchange en bewaar jouw private key op een veilige plek. Dan hoef je je nergens zorgen over te maken!

Wat is de toekomst van crypto?

Niemand weet of en waar de cryptoreis eindigt: in het verre universum of met een harde klap op de grond? De lange termijn richting van de markt is heel lastig te voorspellen. Hoe dan ook is het zeker interessant om de mogelijke regelgeving en institutionele adoptie van crypto in de gaten te houden.

Dit laatste houdt in dat grote bedrijven flinke bedragen investeren in digitale valuta. Zo stromen er miljoenen dollars in het investeringsfonds Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) .

Block

Block heeft inmiddels honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in Bitcoin en andere digitale activa. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Tesla (NASDAQ:TSLA) die begin 2021 voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan Bitcoins kocht.

Het bedrijf van Elon Musk deed de prijs van Bitcoin de lucht in schieten. Sinds 2020 verzamelt MicroStrategy (NASDAQ:MSTR) flinke hoeveelheden Bitcoin. Sterker nog: aan het einde van 2021 had het zo’n 5.7 miljard dollar geïnvesteerd in de wereldberoemde cryptomunt. En dat aantal is inmiddels alweer gestegen.

Ook deze grote bedrijven stapten in crypto

De toenemende adoptie laat zien dat de crypto industrie langzamerhand volwassen wordt. Cryptocurrencies worden veilig genoeg geacht om er grote sommen geld in te investeren door zowel particulieren als bedrijven. Ook deze grote bedrijven hebben investeringen in crypto:

 • Galaxy Digital Holdings
 • Voyager Digital LTD
 • Marathon Digital Holdings Inc
 • Hut 8 Mining Corp
 • Bitcoin Group SE

Ervaringen van andere klanten met de Money Mastery cursus

Als je alle ervaringen over de Money Mastery cursus online leest van eerdere deelnemers dan kom je zeker tot de conclusie dat er enorm veel waarde wordt geboden en dat de cursus erg uitgebreid is. Mensen praten dan ook erg positief over Patrick Suiker, Derek Westra en team AllesOverCrypto.

De wijze waarop de informatie wordt overgebracht in zowel tekst als video wordt erg gewaardeerd. Alles komt heel begrijpelijk over en er wordt dan ook veel aandacht aan besteed dat jij het als beginner echt gaat snappen en de crypto wereld jou meer eigen wordt.

De toegang tot de discord oftewel de community (The Zone) wordt als heel prettig ervaren en er wordt dan ook veel informatie gedeeld en zo ook is elkaar onderling helpen geen uitzondering.

Wel wordt er regelmatig gezegd dat je er echt de tijd voor moeten nemen, aangezien er echt veel informatie gedeeld wordt en je dit niet direct allemaal eigen kan maken. Aangeraden wordt het als een lange termijn project te zien en het stap-voor-stap toe te gaan passen.

ervaring klant money mastery
recensie klant money mastery cursus
klantervaring money mastery trustpilot
Klantervaringen op Trustpilot over de AllesOverCrypto Money Mastery cursus

Wat zijn de voor- en nadelen van Money Mastery?

Zoals elke cursus brengt Money Mastery zowel voor- als nadelen met zich mee. Het is goed om je daar bewust van te zijn. Geen enkele cursus is perfect, ook deze niet. Laten we eens kijken naar de plus- en minpunten die we hebben ontdekt.

Wat zijn de voordelen van Money Mastery?

 • Dit is een van de meest uitgebreide crypto cursussen van dit moment. Ga maar na: alleen al de Crypto Masterclass bevat meer dan 200 lessen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele onderdelen en extra’s die je er bij krijgt. Denk aan eBooks, video’s, extra lessen en deelname aan een community. Wat betreft inhoud krijg je absoluut waar voor je geld.
 • Je krijgt les van echte experts. Wie weten er immers meer van crypto dan de twee grote namen achter AllesOverCrypto? Weinig!
 • Het zit technisch zeer goed in elkaar. De online omgeving is overzichtelijk en heeft een goede navigatie. Daardoor zijn zowel beginnende als ervaren deelnemers er zeer over te spreken, en wij ook.
 • Je krijgt regelmatig mooie kortingen. Zo hoef je minder te betalen wanneer je deelneemt aan de Bitcoin training. Sterker nog: de korting loopt op tot wel 50 procent. Over een goede deal gesproken!
 • Om jouw kennis te testen doe je examen in de vorm van quizzes. Heel handig, want daardoor zie je meteen of je alles wel begrepen hebt. Het cursusmateriaal wordt regelmatig vernieuwd. De crypto markt is immers zeer dynamisch en veranderlijk, dus de stof verouderd snel.

Wat is de gratis exclusieve Bitcoin training?

We schreven het al eerder in deze Money Mastery review: door deel te nemen aan de gratis Bitcoin training krijg je een mooie korting op de Money Mastery cursus. Maar wat houdt het precies in? Het is een training van 1.5 uur waarin alle grondbeginselen van crypto aan de orde komen.

Hoe koop je bijvoorbeeld jouw eerste cryptomunten, met welke trading strategieën kun je geld verdienen en hoe werkt de wereld van crypto en Bitcoin eigenlijk? En als kers op de taart vertelt AllesOverCrypto jou over veelbelovende cryptomunten waar je je zeker even in moet verdiepen.

3 leerzame eBooks

Je neemt deel een zeer leerzame training over Bitcoin en crypto. Bovendien ontvang je aanmelding drie mooie eBooks om tot in de late uurtjes te lezen. Dit zijn:

 1. De Crypto Mastergids
 2. De 7 beste manieren om online geld te verdienen
 3. 10 interessante redenen om te leren over crypto

Wat zijn de nadelen van Money Mastery?

 • Natuurlijk willen we niet alleen maar de voordelen van Money Mastery benoemen. Er zijn nu eenmaal ook een aantal nadelen waar je je van bewust moet zijn:
 • Omdat de cursus ontzettend uitgebreid is, moet je er écht de tijd voor nemen. Alle modules doornemen en begrijpen is tijdrovend. Maar het heeft weinig zin om er aan te beginnen als je het druk hebt met andere dingen. Aan de andere kant mag je het cursusmateriaal wel op eigen tempo doornemen.
 • Het daadwerkelijk begrijpen van de stof van Money Mastery kost zeer veel energie. Die had je ook kunnen gebruiken om te investeren. Er is dus een flinke portie geduld nodig voor deze cursus, laat staan dat je meteen rendement maakt. Deze cursus is puur informatief en niet om je te vertellen waar je in moet investeren. Begin er dus niet met verkeerde verwachtingen aan, om teleurstellingen te voorkomen.

Wat zijn de kosten van de Money Mastery cursus?

De Money Mastery cursus kost op dit moment 1997 euro per jaar voor het complete pakket. Een aardige investering moeten wij wel zeggen. Alleen weeg je dit af tegen hetgeen je er uiteindelijk mee kunt gaan verdienen, dan is het ineens niet zoveel meer en kan je deze investering redelijk snel terugverdient hebben.

Want als je weet wat je doet in de crypto wereld, dan is de mogelijkheid er zeker dat je er een flink bedrag mee kunt verdienen. Maar dat is natuurlijk geen garantie 😉

Wij hebben goed nieuws! Want op dit moment kun je na het volgen van de gratis exclusieve online Bitcoin training van AllesOverCrypto jouw 1000 euro korting claimen en betaal je nog maar 997 euro per jaar voor het complete pakket.

Ook is er de mogelijkheid om per kwartaal te betalen. Je betaald dan 297 euro. Ben je iemand die liever levenslang toegang heeft tot deze wel hele complete cursus, dan kun je een lifetime abonnement afsluiten voor 2997 euro in plaats van 5997 euro. Erg interessant dus als je echt van plan bent om serieus te gaan investeren in crypto.

14 dagen niet goed geld terug garantie

Kom je erachter wanneer je begonnen bent met het volgen van de Money Mastery cursus het toch niet bij jou past, dan kan je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet-goed-geld-terug-garantie.

Zo heb je dus niets te verliezen en alleen maar te winnen. Wel is het natuurlijk zo dat je daarna helemaal geen toegang meer hebt tot de cursus en zo ook niet tot de Money Mastery community met allemaal gelijkgestemde mensen. Dit is natuurlijk altijd een afweging.

14 dagen niet goed geld terug garantie money mastery

De meest gestelde vragen over Money Mastery (FAQ)

Misschien heb je nog een aantal vragen over de Money Mastery cursus. Blijf vooral niet met deze vragen zitten, want wij beantwoorden ze graag voor je. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat heb je aan de Money Mastery?

In de Money Mastery cursus leer je werkelijk van alles over cryptocurrency. AllesOverCrypto bestaat uit verschillende onderdelen die stuk voor stuk uiterst informatief zijn. Neem de tijd om de hele site te doorlopen. Daar ben je wel even zoet mee, maar de informatievoorziening is fantastisch.

Wat is AllesOverCrypto?

AllesOverCrypto is een toonaangevend crypto bedrijf. Het is opgericht door de drie crypto enthousiastelingen Derek Westra, Robin Westra en Patrick Suiker. Die mogen zichzelf inmiddels wel crypto experts noemen. Ze geloven met hart en ziel in de toekomst van crypto en blockchain en willen dit graag delen met de rest van de wereld.

AllesOverCrypto richt zich met name op Nederland en België. Ooit begon AllesOverCrypto als een klein platform. Anno 2024 is het uitgegroeid tot een van de grootste crypto websites van de Lage Landen!

Dat is niet zo gek als je kijkt naar het grote aanbod van AllesOverCrypto. Van cursussen tot e-books en aanverwante producten en diensten: hier vind je het allemaal. En het fijne aan Money Mastery is dat een aantal producten bij elkaar gebundeld zijn. Wel zo makkelijk!

Wat kost de Money Mastery?

Een abonnement op de cursus kost normaal gesproken 1997 euro per jaar. Maar wie zich aanmeldt voor de Bitcoin-training krijgt na afloop de mogelijkheid een korting van maar liefst 1000 euro te claimen. In dat geval bedraagt de investering 997 euro per jaar.

Kun je stoppen als deelnemer van de Money Mastery cursus?

Dat ligt er aan, afhankelijk van het abonnement dat je hebt gekozen. Heb je een jaarabonnement? Maak je dan geen zorgen. Na 12 maanden is het mogelijk om jouw abonnement te verlengen of te laten verlopen. Wel is het zo dat je na opzegging geen toegang meer hebt tot de community.

Conclusie Money Mastery review: Is deze crypto cursus de moeite waard?

Wij hebben ons met veel plezier verdiept in de Money Mastery cursus. En hopelijk heb jij het met plezier en interesse gelezen! Ons doel was om jou van informatie te voorzien over deze cursus en je inzicht te geven in de verschillende onderdelen en modules.

Uiteindelijk is een review puur persoonlijk. Wij geven de voorzet, en het is aan jou om te beslissen of je gebruik wil maken van bepaalde producten en/of diensten.

Organisatie van de cursus

Naar onze mening is deze cursus zeer goed georganiseerd. We vinden de manier waarop hij wordt gepresenteerd werkelijk fantastisch. Ja, het materiaal is omvangrijk en wellicht overweldigend voor beginners.

Aan de andere kant mag je geheel in eigen tempo leren. En wanneer je bepaalde materie even niet begrijpt lees je het nogmaals over. Of kijk de video desnoods 2 of 3 keer terug.

Heldere uitleg

Het lijdt geen twijfel dat Patrick Suiker en Derek Westra experts zijn in wat ze doen. Ze zijn erg goed in het uitleggen van wat ze doen om ervoor te zorgen dat je het begrijpt. Bovendien heb je voor altijd toegang tot de lessen, wat betekent dat je ze opnieuw kunt bekijken als je ze de eerste keer niet begrijpt.

Extra materiaal

Heb je niet altijd zin om te lezen? Dan raden we aan om de informatieve video’s goed te bekijken. Misschien ben je iemand die meer heeft aan visuele content. Je bent zeker niet de enige! Tenslotte willen we nog even benadrukken dat je alleen geld moet investeren die je bereid bent om te verliezen.

Het klopt dat investeren in crypto risicovol is. Maar het is ook een fantastisch avontuur met vol kansen. En dat is precies wat de Money Mastery cursus jou ook wil laten zien. Wij wensen jou een onvergetelijk crypto avontuur toe!

Claim de korting na het volgen van de exclusieve gratis Bitcoin training

Wij hopen dat jij na het lezen van deze hele complete Money Mastery review een goed beeld hebt gekregen over deze crypto cursus en je voor jezelf een goede keuze kunt maken.

Wij raden jou sowieso aan om eerst de gratis exclusieve online Bitcoin training van AllesOverCrypto te volgen en daarna de 1000 euro korting te claimen. Zodat jij tegen een aantrekkelijk bedrag kunt gaan deelnemen. En het volgen van de gratis training is natuurlijk altijd al mooi meegenomen 😉

Wij wensen jou alvast heel veel succes tijdens jouw crypto avontuur en aan het bouwen van een mooi vermogen voor de toekomst!

Heb je nog vragen na het lezen van onze Money Mastery review? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Beoordeling Money Mastery van AllesOverCrypto
Beoordeling Money Mastery van AllesOverCrypto

Beoordeling door chris,

11 dec 2023
5

Wil je gaan beginnen met jouw crypto avontuur en direct goed van start gaan, dan is de Money Mastery cursus van AllesOverCrypto een heel goed begin.

Het team van AllesOverCrypto, Patrick Suiker en Derek Westra doen er alles aan om het jou zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen. Je ziet ook dat er heel veel aandacht aan besteed is en continue zijn ze bezig met updaten van de cursus.

Het is echt een cursus waar je van A tot Z bij de hand genomen wordt en je het daarna zelf stap-voor-stap kunt gaan uitvoeren. En volg je het op dat moment even niet goed, dan kijk je het gemakkelijk weer terug.

Wat ook enorm waardevol is dat je toegang krijgt tot de community (The Zone) met allemaal gelijkgestemde mensen. Zo kan je altijd overleggen, vragen stellen en elkaar beter maken.

Wel is het aan te raden er zeker in begin echt de tijd voor te nemen, want de cursus is heel uitgebreid en dit moet je echt stap-voor-stap tot jou nemen. Dus focus en doorzettingsvermogen is zeker gewenst.

Echt een cursus voor de doeners onder ons!

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *