De Ultieme Finst Review: Beste Crypto Exchange in NL? [2024]

Gemiddelde leestijd: 52 minuten
finst crypto exchange logo linker zijkant

In de wereld van cryptocurrency is het vinden van een betrouwbare en voordelige exchange vaak een uitdaging. Heb jij ook het gevoel dat je verdwaalt in de opties en hoge kosten? Finst komt als een Nederlandse speler met beloften van lage tarieven en transparantie.

Een van de opvallende feiten is dat Finst beweert een van de goedkoopste crypto exchanges te zijn, met een handelsvergoeding van slechts 0.15%. In deze Finst review nemen wij je mee door alles wat Finst te bieden heeft, om je wegwijs te maken in hun diensten en functies.

Wij helpen je inzien of deze exchange past bij jouw wensen en investeringsstrategieën. Lees verder en ontdek of Finst jouw crypto-handelservaring kan optimaliseren!

Samenvatting

 • Finst is een Nederlandse crypto exchange met lage handelskosten van slechts 0.15%, wat het aantrekkelijk maakt voor investeerders.
 • Dit platform heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank en biedt Proof of Reserves, waardoor het een veilige en betrouwbare keuze is voor het handelen in cryptocurrencies.
 • Met een aanbod van meer dan 100 verschillende digitale valuta, biedt Finst veel opties voor beleggers om hun portfolio te diversifiëren.
 • De Finst – app maakt handelen eenvoudig en toegankelijk vanaf ieder apparaat en bevat functies zoals Auto Invest en flexible staking voor passief inkomen.
 • Klanten zijn over het algemeen positief over Finst vanwege de gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en de mogelijkheid om via promoties gratis crypto te verdienen.

Wat is Finst?

Na het verkennen van de algemene aspecten van cryptocurrencies, richten we ons nu op een specifieke speler in de markt: Finst. Dit platform onderscheidt zich als een Nederlandse crypto exchange die zowel ervaren investeerders als beginners aantrekt.

Handelaren kunnen hier kiezen uit een scala aan cryptomunten, want Finst biedt handelsdiensten aan voor meer dan 100 verschillende digitale valuta. Met lage transactiekosten en een gebruiksvriendelijke interface stimuleert het platform vrijheid en toegankelijkheid in financiën.

Finst is bovendien de enige in Nederland die een Proof of Reserves standaard hanteert, wat het voor gebruikers mogelijk maakt om de reserves van het platform te verifiëren. Dit draagt bij aan hun reputatie als een betrouwbare crypto broker.

De registratie bij De Nederlandsche Bank toont aan dat Finst zich committeert aan de regelgeving en helpt klanten met vertrouwen te investeren. Onder leiding van Julien Vallet en Marcel Putina, experts met ruime ervaring in de investeringswereld, blijft Finst zich ontwikkelen om aan de top van de cryptomarkt te staan.

Oprichters van Finst

finst marcel putina en julien vallet

Nu we hebben ontdekt wat Finst als platform te bieden heeft, laten we ons verdiepen in de mensen achter deze innovatieve crypto exchange. Julien Vallet, Marcel Putina en Alexander Beyerer delen niet alleen een passie voor digitale valuta, maar hebben ook hun sporen verdiend binnen de financiële technologie.

Hun collectieve ervaring bij DEGIRO, een gerenommeerde online broker, heeft hen de kennis gegeven om Finst veilig en gebruiksvriendelijk te maken.

Deze drie ondernemers begrepen de dynamiek van de snelgroeiende cryptomarkt en zagen een kans om beleggen in digitale munten toegankelijker te maken. Ze richtten Finst op met een heldere visie: een platform creëren dat betrouwbaarheid en innovatie combineert.

Deze aanpak blijkt succesvol, gezien de groeiende populariteit van Finst onder investeerders die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden in de wereld van cryptocurrencies.

Voordelen van het gebruiken van Finst

Na het leren kennen van de oprichters, Julien Vallet en Marcel Putina, is het duidelijk dat Finst wordt geleid door ervaren professionals. Dit brengt ons bij de voordelen van het gebruiken van hun platform.

 • Lage handelskosten: Met een handelsvergoeding van slechts 0.15% biedt Finst een zeer concurrerend tarief, waardoor je meer geld kunt overhouden na je transacties.
 • Nederlandse roots: Als een Nederlands bedrijf met registratie bij De Nederlandsche Bank, toont Finst aan dat het een betrouwbare partner is die voldoet aan strikte regelgeving.
 • Groot aanbod aan cryptovaluta: Met keuze uit meer dan100 verschillende digitale valuta vinden beleggers altijd wel een munt die past bij hun investeringsstrategie.
 • Deskundige oprichters: De ruime ervaring in de Europese investeringssector van oprichters Julien Vallet en Marcel Putina wekt vertrouwen in hun platform.
 • Transparantie door Proof of Reserves: Finst onderscheidt zich door als enig platform Proof of Reserves te leveren, waarmee de solvabiliteit bewezen wordt.
 • Gebruiksvriendelijke mobiele app: De Finst app staat bekend om zijn intuïtieve gebruikservaring, beschikbaar op diverse apparaten via onder andere de Google Play Store.

Nadelen van het gebruiken van Finst

Finst kan ideaal lijken voor sommige investeerders, maar er zijn enkele nadelen die je moet overwegen. Voordat je besluit met Finst te werken, bekijk de volgende punten:

 • Het aanbod van cryptocurrencies is beperkter bij Finst vergeleken met andere brokers. Dit betekent dat je misschien niet alle munten kunt verhandelen die je wilt.
 • Gebruikers melden problemen tijdens het verificatieproces. Dit kan frustrerend zijn en zorgen voor vertraging in het handelen.
 • Klachten over de klantenservice komen voor. Sommigen vinden de service traag en onbevredigend bij technische problemen.
 • Stortingen of opnames in crypto worden niet ondersteund door Finst. Je moet dus alternatieve methoden gebruiken om fondsen toe te voegen of op te nemen.
 • De beschikbaarheid van klantenservice kent beperkingen. Ze zijn alleen open op werkdagen, wat niet handig is als je hulp nodig hebt buiten deze uren.
 • Ondanks een goede score op Trustpilot, wijzen sommige recensies op negatieve klantervaringen. Dit varieert van kleine ergernissen tot ernstiger beschuldigingen (blijft natuurlijk altijd persoonlijk).

Hoe werkt Finst?

Om te beginnen met Finst, zet je een eerste stap door een account aan te maken; een proces dat zowel simpel als snel verloopt. Vervolgens ben je klaar om de dynamische wereld van cryptocurrencies te betreden waar het kopen en verkopen ervan intuïtief verloopt via hun platform.

Account aanmaken

Het openen van een account bij Finst is eenvoudig en snel. Je kunt direct beginnen met investeren na een paar stappen.

 1. Bezoek de website van Finst en klik op de knop ‘Registreren’.
 2. Vul jouw persoonlijke gegevens in, zoals naam, e-mailadres en wachtwoord.
 3. Bevestig uw e – mailadres door op de link in de bevestigingsmail te klikken.
 4. Download de Finst – app op jouw smartphone voor extra gebruiksgemak.
 5. Open de app en log in met jouw zojuist aangemaakte gegevens.
 6. Voltooi het verificatieproces voor identiteit via de app; dit zorgt voor een beveiligd account.
 7. Kies uit verschillende betaalmethodes om geld te storten, iDeal is hierbij een populaire optie zonder minimumbedrag.
 8. Na het storten van geld kun je direct starten met het kopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum.
 9. Ontdek ook andere functies zoals Finst staking of crypto bundels om jouw portfolio verder uit te breiden.
account finst aanmaken
E-mail adres bevestigen
finst account registreren
Account registreren

Cryptocurrencies kopen en verkopen

Kopen en verkopen van cryptocurrencies op Finst is eenvoudig en toegankelijk. Met lage handelskosten van slechts 0.15% is het platform zeer aantrekkelijk voor beleggers.

 • Maak een account aan op Finst door je te registreren met jouw e-mailadres en een sterk wachtwoord.
 • Verifieer je identiteit om aan de veiligheidsvereisten te voldoen; dit is nodig voor het beschermen van jouw gegevens.
 • Voeg geld toe aan je account door middel van iDeal een bankoverschrijving of betaalkaarttransactie, zodat je direct kunt beginnen met handelen.
 • Kies uit een breed scala aan digitale valuta; Finst biedt toegang tot meer dan 100 verscheidene cryptocurrencies.
 • Gebruik de intuïtieve interface om de gewenste cryptocurrency te selecteren en voer het aantal in dat je wilt kopen of verkopen.
 • Controleer de actuele marktprijzen binnen het platform, zodat je tegen de beste prijzen handelt.
 • Bevestig je transactie; hiervoor worden automatisch de lage transactiekosten toegepast.
 • Volg je portfolio en marktbewegingen rechtstreeks via het dashboard van Finst, waar alle data overzichtelijk getoond wordt.
 • Benut de mogelijkheid om prijs – alerts in te stellen, waardoor je nooit een gunstige handelskans mist.
 • Veiligheid staat voorop: Finst maakt gebruik van geavanceerde cryptografische technieken om jouw vermogen te beschermen.
 • Neem winsten op of stort verder bij volgens jouw financieel plan om continue in controle te blijven over jouw investeringen.

Eigenschappen van de Finst-app

Met de Finst-app heb je altijd en overal toegang tot jouw crypto portefeuille. Je kunt eenvoudig handelen, de markt analyseren en jouw investeringen beheren met jouw smartphone of tablet.

De app is zo ontworpen dat zowel beginners als gevorderde gebruikers ermee overweg kunnen. Je ziet in één oogopslag jouw portefeuillewaarde, de prestaties van individuele coins en kunt alerts instellen voor prijsschommelingen.

Staking via de app is ook mogelijk, waardoor je passief kunt verdienen aan jouw crypto bezittingen. Met regelmatige updates blijft de app veilig en voegt Finst nieuwe functies toe die het traden nog gemakkelijker maken.

De intuïtieve interface maakt het mogelijk om snel te reageren op de volatiele cryptomarkt, terwijl je met de geavanceerde beveiligingsmaatregelen verzekerd bent van de veiligheid van jouw investeringen.

Veiligheid van Finst

Finst neemt de veiligheid van jouw assets uiterst serieus. Ze zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat betekent dat ze voldoen aan strenge eisen en regelgeving. Dit zorgt ervoor dat jouw investeringen in goede handen zijn.

Bovendien wordt jouw vermogen op een gescheiden rekening gehouden, los van het eigen vermogen van Finst. Dit beschermt je geld tegen mogelijke financiële problemen bij de exchange zelf.

De Proof of Reserves-audit geeft een extra laag zekerheid. Deze audit, uitgevoerd door een onafhankelijke partij, toont aan dat Finst alle klantfondsen correct heeft gedekt. Met deze transparantie weet je dat de crypto’s die je bezit ook echt beschikbaar zijn op de exchange.

De gebruikte beveiligingstechnologieën zijn afgeleid van methodes die ook in de traditionele banksector worden toegepast, waarmee Finst zich inzet om digitale en financiële veiligheid te garanderen.

Zullen we doorgaan naar wat Finst’s klantenservice zo bijzonder maakt?

Klantenservice Finst

Heb je hulp nodig met je account of heb je vragen over een transactie? De helpdesk van Finst reageert snel en efficiënt. Je kunt ze bereiken op werkdagen per telefoon, e-mail, of live chat, wat het makkelijk maakt om problemen op te lossen.

Uit ervaringen blijkt dat de klantenservice medewerkers vriendelijk zijn en klaarstaan om je te helpen met elk vraagstuk.

Ze begrijpen dat investeren vragen kan oproepen en daarom zorgen ze ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten op een antwoord. Of het nu gaat om een technische kwestie of informatie over de nieuwste crypto bundels, de klantenservice van Finst helpt je op weg.

Ze praten duidelijke taal zodat iedereen, van beginnende belegger tot financieel adviseur, de nodige steun ontvangt.

Kosten en transactiekosten bij Finst

Bij het handelen in cryptocurrencies zijn de kosten een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Finst onderscheidt zich door lage en transparante tarieven te hanteren. Hieronder vind je een overzicht van de kostenstructuur bij Finst.

Soort KostenBeschrijvingPercentage / Kosten
TransactiekostenVast tarief voor aan- en verkopen0,15%
SpreadVerschil tussen aankoopprijs en verkoopprijsGeen extra spread
InactiviteitskostenKosten bij gebrek aan handelsactiviteitGeen inactiviteitskosten
BewaarkostenKosten voor het bewaren van cryptoGeen bewaarkosten
Minimum transactiebedragLaagste bedrag voor een transactieGeen minimum
StortingskostenKosten voor het storten van fiatgeldGratis
OpnamekostenKosten voor het opnemen van fiatgeldGratis

Finst maakt het hiermee eenvoudig en kostenefficiënt om te investeren in de cryptomarkt.

Kosten Finst in vergelijking met andere crypto brokers/exchanges

Tarief transactie per broker vergelijking (1000 euro)FinstBCMBitvavoBTC directeToroBloxCoinmerceCoinbase
Transactiekosten0,15%1%0,25%2%1%0,25%0,50%1,49%
Geschatte transactiekosten1,5 €10 €2,5 €20 €10 €2,5 €5 €14,9 €
iDeal stortinggratisgratisgratisgratisgratisgratis0,30 €gratis
Inactiviteitskostengratisgratisgratisgratis5$/maandgratisgratisgratis
EUR opnemengratisgratisgratisgratis5$0,25€gratisgratis

Aangeboden cryptocurrencies op Finst

Naast transparantie over kosten is het aanbod van cryptocurrencies waarin je kunt handelen cruciaal voor elke belegger. Finst maakt indruk met een divers assortiment aan digitale valuta.

Van bekende namen als Bitcoin en Ethereum tot minder bekende altcoins, er is keuze uit meer dan 100 cryptocurrencies voor de avontuurlijke investeerder. Deze brede selectie stelt gebruikers in staat om hun portfolio te diversifiëren, wat een slimme strategie kan zijn in de snel veranderende cryptomarkt.

Voor degenen die op zoek zijn naar de nieuwste trends, houdt Finst de vinger aan de pols door regelmatig nieuwe munten toe te voegen aan het platform. Dit betekent dat zodra er een nieuwe, veelbelovende crypto opduikt, je deze waarschijnlijk kunt vinden bij Finst.

Het platform belooft ook in de toekomst meer digitale valuta toe te voegen, wat het nog aantrekkelijker maakt voor beleggers die hun investeringsmogelijkheden willen blijven uitbreiden.

Finst Crypto Bundels

Finst maakt beleggen in crypto makkelijk met hun Crypto Bundels. Je kiest simpelweg de bundel die bij jouw strategie past en met één actie investeer je in een hele reeks van munten.

Deze innovatieve service neemt het giswerk uit het kiezen van individuele cryptomunten en biedt een gediversifieerde investering.

Elke Crypto Bundel heeft een andere samenstelling, dus er is voor ieder type belegger wat wils. Zo richt de Top 2 bundel zich op de grootste munten terwijl de Top 5 en Top 10 bundels een bredere spreiding hebben over de cryptomarkt.

Het kopen van een bundel betekent dat je je portfolio snel kunt uitbreiden en aanpassen aan marktontwikkelingen zonder zelf alles te hoeven onderzoeken.

Crypto bundels aangeboden door Finst:

 • Top 2: Investeer in de 2 meest populaire cryptos – Bitcoin & Ethereum
 • Top 5: Bereik ~80% dekking van de cryptomarkt
 • Top 10: Bereik ~84% dekking van de cryptomarkt
 • Top 25: Bereik ~88% dekking van de cryptomarkt
 • Metaverse: Profiteer van de grote verscheidenheid aan nieuwe digitale ervaringen in de virtual-reality wereld
 • Green: Investeer in de meest duurzame projecten in het crypto-universum
 • DeFi: Investeer in projecten die financiële diensten aanbieden zonder afhankelijkheid gecentraliseerde instellingen

Finst Auto Invest

Met Finst Auto Invest zet je automatisch kleine bedragen opzij in jouw favoriete cryptocurrencies. Deze functie maakt beleggen eenvoudig en toegankelijk, zelfs als je weinig tijd hebt om de markt te volgen.

Je beslist hoeveel jij wilt investeren en met welke frequentie, of dat nu dagelijks, wekelijks of maandelijks is, waardoor je profiteert van het gemak en de kracht van Dollar Cost Averaging zonder dat je elke keer handmatig transacties hoeft te plaatsen.

Beleggers kiezen vaak voor Auto Invest omdat dit stress vermindert en helpt bij het opbouwen van investeringen op lange termijn. Het automatiseert het aankoopproces en helpt je consistent te blijven, zelfs tijdens marktschommelingen.

Dit kan bijzonder gunstig zijn in een volatiele markt als die van cryptocurrencies, waar het timen van de markt uitdagend kan zijn. Auto Invest werkt als een slim hulpmiddel dat jouw beleggingsstrategie ondersteunt en helpt bij het gestaag laten groeien van jouw portfolio.

Flexible Staking

Na het automatisch investeren biedt Finst de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren met flexible staking. Gebruikers kunnen hun digitale munten vastzetten en daarover beloningen ontvangen.

Dit systeem is ideaal voor wie zijn crypto-assets actief wil laten groeien zonder ze te verkopen. De beloningen voor staking variëren per cryptocurrency, waardoor klanten de kans krijgen om te kiezen welke munten ze willen staken.

Finst zorgt voor een veilige omgeving voor het staken van je crypto. Ze passen continue de nieuwste beveiligingsmaatregelen toe en laten audits uitvoeren om de veiligheid van je assets te waarborgen.

Dit maakt het staken bij Finst niet alleen flexibel maar ook betrouwbaar. Klanten genieten van transparante voorwaarden en kunnen op elk moment beslissen hun staking te beëindigen, wat een extra laag van vrijheid en flexibiliteit toevoegt aan hun investeringsstrategie.

finst staking
Finst staking mogelijkheden

Recensies en ervaringen van klanten

Klantenervaringen spelen een grote rol in het succes van Finst. Op diverse online platforms delen beleggers hun persoonlijke verhalen over de crypto exchange. Ze benoemen vaak de transparantie en betrouwbaarheid van het platform, waardoor ze met vertrouwen handelen.

Ook prijzen veel gebruikers de Finst Nederlandsche Bank registratie, wat een extra zekerheid biedt. De mogelijkheid om gratis crypto te verdienen via verschillende promoties valt ook goed in de smaak.

Bijzonder tevreden zijn klanten over de stakingsopties die Finst aanbiedt. Met een rendement dat kan oplopen tot 12% per jaar is dit een aantrekkelijke manier om passief inkomen te genereren.

Deze positieve ervaringen helpen investeerders met hun beslissing voor Finst als hun voorkeursplatform voor het handelen in bijvoorbeeld Bitcoin en andere cryptovaluta. Nu we weten wat klanten vinden van Finst, laten we kijken hoe het zich verhoudt tot de concurrentie.

finst trustpilot ervaringen
klantervaring finst

Vergelijking van Finst met andere Crypto-Exchanges

In onze zoektocht naar de ultieme crypto-exchange, leggen we Finst langs de meetlat met andere grote spelers in de markt. Ontdek hoe deze exchange zich onderscheidt van zijn concurrenten en of het bij jouw investeringsstrategie past.

Finst versus Bitvavo

In de strijd om de beste crypto exchange te zijn, staan Finst en Bitvavo vaak tegenover elkaar. Hieronder volgt een vergelijking van de twee platforms aan de hand van enkele belangrijke criteria:

CriteriumFinstBitvavo
VergunningHeeft een vergunning van de Nederlandsche BankHeeft ook een vergunning van de Nederlandsche Bank
TransactiekostenGoedkoopste broker tot €100.000 met fees van 0.15%Laagste fees vanaf €100.000 met 0.1%
Aangeboden cryptocurrenciesHandelsdiensten in 100+ verschillende digitale valutaBiedt meer dan 200+ verschillende cryptomunten aan
Unieke dienstenBiedt crypto bundels aanBiedt geen crypto bundels aan

Dit overzicht laat duidelijk zien waar de verschillen liggen tussen Finst en Bitvavo, en kan investeerders helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze over welk platform het beste past bij hun handelsbehoeften.

Je wordt doorverwezen naar Bitvavo

Lees ook: Bitvavo review >>

Finst versus Blox

Wanneer we Finst met Blox vergelijken, valt direct op dat beide Nederlandse crypto exchanges unieke eigenschappen en voordelen bieden. Hier is een overzichtelijke vergelijking in tabelvorm:

KenmerkFinstBlox
Transactiekosten0.15% bij bedragen tot €100.0000.25% kosten per transactie
Aantal cryptocurrencies100+ digitale valuta100+ crypto assets
Gebruikersbeoordelingen9.2/104.0/5
OprichtersJulien Vallet en Marcel PutinaMike Hutting
RegistratieDe Nederlandsche BankDe Nederlandsche Bank
Unieke dienstenCrypto bundelsAlles in een
Kosten tot €1.000€1,5€2,5

Finst lijkt een aantrekkelijke keuze voor beleggers vanwege de lage kosten en goede beoordelingen. Nu we Finst tegenover Blox hebben gezet, is het tijd om naar de vergelijking met andere grote spelers in de markt te kijken.

Finst versus Coinmerce

In de dynamische wereld van cryptocurrency-brokerages is het van belang om platforms zoals Finst en Coinmerce met elkaar te vergelijken, zodat investeerders een weloverwogen keuze kunnen maken gebaseerd op kosten, gebruiksvriendelijkheid en aangeboden diensten.

AspectFinstCoinmerce
Transactiekosten0,15%0,50% per transactie
Aanbod cryptocurrencies100+ coins140+ coins
GebruiksgemakEenvoudig platformEenvoudige mobiele app
VeiligheidHoge veiligheidsfocusMulti-factor authenticatie
Storten en opnemen van cryptoMogelijk sinds december 2023Mogelijk
StakingBeschikbaarBeschikbaar
KlantenserviceDirecte ondersteuningOndersteuning via helpdesk

Finst presenteert zich als een voordelige optie met lage transactiekosten van slechts 0,15%, wat voor investeerders die veel handelen een significante besparing kan betekenen.

Coinmerce daarentegen biedt een breder scala aan coins, wat aantrekkelijk kan zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een divers portfolio. Beide platforms hebben hun eigen sterke punten en het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur en handelsbehoeften.

Je wordt doorverwezen naar Coinmerce

Finst versus Bybit

Wanneer we Finst en Bybit met elkaar vergelijken, zien we enkele duidelijke verschillen die relevant zijn voor investeerders.

AspectFinstBybit
Handelsvergoeding0.15%0.10%
RegelgevingGeregistreerd bij De Nederlandsche BankDe Nederlandsche Bank (Powered by Satos)
KlantbeoordelingPositiefPositief
Aanbod cryptocurrencies100+ verschillende digitale valuta900+ cryptocurrencies
Unieke dienstenCrypto bundels en lage transactiekostenGroot aanbod, snelheid, liquiditeit

Finst en Bybit bieden beide een gunstige prijsstructuur en staat onder strikt toezicht, wat het betrouwbare platforms maakt voor de Nederlandse markt. Laten we nu kijken naar de vergelijking tussen Finst en Mexc.

Je wordt doorverwezen naar Bybit

Lees ook: Bybit review >>

Finst versus Mexc

Finst en Mexc zijn beiden populaire platforms voor cryptocurrency-handel, maar ze bieden verschillende functies en mogelijkheden voor hun gebruikers. Hieronder vind je een vergelijking in tabelvorm om jou als investeerder te helpen de juiste keuze te maken.

AspectFinstMexc
Transactiekosten0,15% per transactie0,10% per transactie voor takers en 0,00% voor makers
Unieke dienstenCrypto bundelsSpot handel, futures, zeer groot aanbod cryptocurrencies
Oprichting en achtergrondOud-medewerkers DEGIRO, zeer betrouwbaarJohn Chen
Aanbod cryptocurrencies100+ verschillende cryptocurrencies1500+ verschillende cryptocurrencies

Finst biedt transparante en lage transactiekosten, wat voor investeerders een groot voordeel kan zijn. Mexc laat daarentegen investeerders genieten van nog lagerekosten. Investeerders die op zoek zijn naar een exchange met een interessant aanvullend dienstenpakket kunnen zich aangetrokken voelen tot Finst vanwege de crypto bundels.

Dit terwijl bij Mexc dergelijke diensten ontbreken, maar wel heel groot zijn in de spothandel en futures tegen zeer lage kosten. Achtergrondinformatie en de betrouwbaarheid van een platform zijn essentieel; Finst heeft een sterke reputatie dankzij de ervaring van het team, terwijl Mexc wereldwijd heel sterk is.

Je wordt doorverwezen naar Mexc

Is Finst de goedkoopste crypto broker?

Vergelijk je de kosten van verschillende crypto brokers, dan valt op dat Finst zeer concurrerende tarieven hanteert. Met een fee van slechts 0.15% bij transacties tot €100.000,- staat Finst sterk in de markt.

Deze lage fee is inclusief alles; er zijn geen verborgen kosten zoals inactiviteits- of bewaarkosten die later in rekening worden gebracht. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren investeerders die bewust naar de uitgaven kijken.

Andere brokers zoals Bitvavo hebben standaard hogere fees, al kunnen deze dalen bij grotere handelsvolumes. Echter, voor de meeste gebruikers die niet meteen met grote bedragen handelen, biedt Finst een prijsvoordeel.

Bovendien garandeert de oprichting van Stichting Finst Custody dat klantentegoeden veilig en gescheiden worden bewaard, wat extra vertrouwen geeft bij het kiezen van een broker.

Wanneer is een andere crypto-exchange een betere keuze?

Hoewel Finst zich onderscheidt als een goedkope broker, zijn er momenten dat handelaren hun oog moeten laten vallen op andere platformen. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar meer geavanceerde handelsopties zoals termijncontracten, kan een andere exchange die gespecialiseerd is in dergelijke instrumenten een betere match zijn.

Ook als je behoefte hebt aan een ruimer aanbod van cryptovaluta of specifieke altcoins wilt verhandelen die Finst niet biedt, dan loont het om alternatieven te verkennen.

Mocht je een voorkeur hebben voor een platform met een langere staat van dienst en een bredere gebruikersbasis, dan zijn er gevestigde namen zoals Bitvavo en Bybit met robuuste systemen en diepgaande marktliquiditeit.

Dit kan vooral belangrijk zijn voor ervaren handelaren die grote volumes verhandelen en snelle executie eisen. Bovendien kan lokale regelgeving of de wens om gebruik te maken van bepaalde bankintegraties invloed hebben op je keuze.

In zulke gevallen kan het lonend zijn om verder te kijken en andere crypto-exchanges te overwegen die beter aansluiten bij je individuele eisen en handelsstrategieën.

Veelgestelde vragen over Finst

Heb je brandende vragen over Finst? In dit deel behandelen we de meest gestelde vragen door gebruikers, zodat je snel en duidelijk antwoorden kunt vinden en met vertrouwen kunt handelen op het platform.

Is Finst veilig?

Finst neemt jouw veiligheid serieus en heeft robuuste maatregelen genomen om jouw vermogen te beschermen. De exchange is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat inhoudt dat ze voldoen aan strenge eisen omtrent de veiligheid.
Jouw geld en crypto’s liggen in veilige handen dankzij de samenwerking met gerenommeerde banken en custodians die verantwoordelijk zijn voor de bewaring.

Om toegang tot je account veilig te stellen, biedt Finst geavanceerde beveiligingsfuncties zoals biometrische toegang en gegevenscodering. De koppeling van je apparaat en het gebruik van persoonlijke pincodes vormen een extra laag bescherming tegen ongeautoriseerde toegang. Zo zorgt Finst ervoor dat jouw investeringen beschermd zijn tegen diverse online bedreigingen en risico’s van buitenaf.

Hoe kan ik de klantenservice van Finst bereiken?

Heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan? De Nederlandse klantenservice van Finst staat klaar om te helpen.
Stuur simpelweg een e-mail, gebruik de live chat op de website of zoek telefonisch contact. De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag en helpen je graag tussen 9:00 uur en 17:30 uur.

Dit team ondersteunt meerdere talen, dus of je nu Engels, Spaans, Frans of Portugees spreekt, er is altijd iemand die je te woord kan staan. Voor snelle en effectieve hulp bij al jouw vragen over deze crypto exchange is de klantendienst van Finst de uitgelezen plek.

Kan ik mijn crypto’s ook staken bij Finst?

Ja, bij Finst kun je zeker je crypto’s staken en daarmee een extra inkomen verdienen. Het platform maakt het eenvoudig voor investeerders om te beginnen met staking en biedt concurrerende percentages. Dit betekent dat je naast eventuele koerswinsten ook rendement haalt uit je gestaakte munten. Dankzij de flexibele stakingsopties heb je de vrijheid om te kiezen hoe lang je jouw crypto’s vastzet.

Finst staat bekend om zijn hoge stakingspercentages, wat hen een aantrekkelijke optie maakt in de cryptowereld. Veiligheid staat voorop; dus terwijl je een passief inkomen genereert, zorgt Finst ervoor dat jouw digitale valuta’s beschermd zijn met strikte beveiligingsmaatregelen. Hiermee voegt Finst een waardevolle feature toe aan hun diensten, waardoor investeren in cryptocurrency via hun platform niet alleen over kopen en verkopen gaat, maar ook over slim groeien van je investering.

Staan mijn geld en crypto’s veilig bij Finst?

Naast het staken van je crypto’s vraag je je natuurlijk af hoe het zit met de veiligheid van je investeringen bij Finst. Het platform neemt dit erg serieus en is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat een sterke indicatie is van hun betrouwbaarheid.
Je geld en digitale munten staan hierdoor onder streng toezicht, waarbij wordt gezorgd voor een veilige opslag van zowel fiat- als cryptogelden.

Finst zet ook in op transparantie door als eerste Nederlandse crypto exchange een Proof of Reserves te verkrijgen. Deze is gecontroleerd door een externe auditor en bevestigt dat er voldoende reserves zijn om aan de verplichtingen jegens klanten te voldoen. Dankzij deze scheiding van klantvermogen en de toepassing van geavanceerde cryptografie kun je erop vertrouwen dat je investeringen bij Finst in goede handen zijn.

Conclusie: Is Finst een betrouwbare crypto exchange?

Finst blinkt uit door een concurrerende handelsvergoeding van slechts 0.15%. Investeerders vinden hiermee een platform dat bekendstaat om zijn lage kosten en breed aanbod aan cryptocurrencies.

Gebruikersgemak staat voorop met de intuïtieve Finst-app, die handel toegankelijk maakt voor iedereen. Veiligheid is gewaarborgd met de registratie bij De Nederlandsche Bank en Proof of Reserves.

Finst kan dus zeer zeker een goede keuze zijn, maar nog belangrijker om zelf de voordelen van een top-beoordeeldebetrouwbare crypto exchange te ervaren.

Ga vandaag nog aan de slag met Finst en ervaar de lage kosten en mogelijkheden

Wij hopen dat jij door onze Finst review een veel beter beeld hebt gekregen van Finst en mogelijk een goede crypto broker voor je kan zijn. Voordat je verder gaat willen wij jou nog een leuke tijdelijke welkomstbonus meegeven in de vorm van 20 euro Gratis Crypto claimen.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Beoordeling Finst crypto platform
Beoordeling Finst crypto platform

Beoordeling door chris,

24 mrt 2024
5

Finst heeft een platform wat erg gebruiksvriendelijk is en waarmee je snel van start kunt gaan met aankopen van jouw eerste cryptocurrency. Met veel ervaring vanuit DEGIRO wat je ook zeker terugziet.

Je maakt er snel een account aan en de transactiekosten van 0,15% zijn redelijk laag te noemen.

Het unieke wat ze jou te bieden hebben zijn hun crypto bundels waarmee jij direct investeert in meerdere coins. Scheelt jou weer veel tijd en onderzoek doen.

Ook hun stakingsoptie is erg prettig om zo een passief inkomen op te bouwen. Qua veiligheid zit je er ook goed en staat bij hun bovenaan.

Qua aantal cryptocurrencies zou nog wel meer mogen. Op dit moment 100+ cryptomunten waar je uit kunt kiezen.

Hun mobiele app voor zowel iOS als Android is erg prettig in gebruik. Het is een bedrijf wat nog volop in ontwikkeling is en zich de komende maanden verder zal moeten bewijzen.

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *