De 11 Beste Crypto Brokers van Nederland en België Vergelijken [2024]

Ontdek Bij Welke Crypto Broker Jij Veilig En Snel Koopt!

Gemiddelde leestijd: 143 minuten
crypto brokers vergelijken nederland linker zijkant

In dit artikel ga jij de 11 beste crypto brokers van Nederland en België vergelijken en ontdekken welk platform anno 2024 het beste bij jou past. Al het tech-gerelateerde nieuws van de afgelopen jaren ging over crypto en de richting die het momenteel lijkt te nemen.

We hebben het dan over toenemende interesse en adoptie van zowel individuen als bedrijven. Er is een overvloed aan crypto informatie en waarom deze het huidige financiële systeem op korte termijn gaat veranderen.

Deze vragen worden vaak beantwoord met ingewikkelde antwoorden, met een negatieve houding en scepticisme tegenover het systeem van crypto als gevolg. Toch zijn er ook veel positieve kanten aan het nieuwe fenomeen dat crypto heet.

Zo krijgen crypto brokers en exchanges steeds meer klanten van over de hele wereld. In dit artikel vertellen we je graag alles wat je moet weten over crypto brokers en de cruciale rol die ze spelen binnen het ecosysteem van het digitale geld. En uiteraard laten zien wat de veiligste crypto broker is.

Daarnaast zullen we crypto brokers vergelijken uit Nederland als België qua aanbod en prijs om zo uit te komen op de goedkoopste crypto broker in Nederland. Uiteindelijk maak je op basis van die informatie zelf een keuze.

Lees hieronder snel verder!

Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Wat komt er in dit artikel aan de orde?

De toenemende interesse in crypto heeft Bitcoin en andere munten populairder gemaakt dan ooit. Kijk alleen al naar het aantal nieuwsberichten dat dagelijks verschijnt over dit onderwerp.

Het systeem achter crypto wordt ook sterker en geeft steeds meer prioriteit aan de beveiliging. De meeste crypto vragen zijn betrekkelijk eenvoudig te beantwoorden, maar worden nodeloos complex gemaakt. Wat het wel lastig maakt is dat sommige onderdelen van crypto nog relatief nieuw zijn.

Zelfs professionals die crypto bestuderen en er hun leven van maken, hebben moeite met het bedenken van een goede definitie van bepaalde onderdelen die te maken hebben met digitaal geld.

Uiteraard zullen wij de crypto begrippen die aan de orde komen in dit artikel zo goed als mogelijk is uitleggen. In dit uitgebreide artikel behandelen wij onder andere de volgende onderwerpen:

 • Is een crypto broker veilig?
 • Crypto brokers en exchanges vergelijken: waar moet je op letten?
 • Crypto brokers vs crypto exchanges: dit zijn de verschillen
 • Wat is een crypto wallet?
 • Top 11 beste crypto brokers van Nederland en Belgie?
 • Hoe kopen en verkopen van crypto: zo gaat dat in zijn werk
 • Veel gestelde vragen
 • Conclusie

Een duik in de wereld van crypto

Dit artikel is puur informatief en op geen enkele manier bedoeld als een beleggingsadvies. Wij hopen dat je er iets van opsteekt. De opkomst van crypto creëert namelijk veel vragen voor de sceptici en mensen die geïnteresseerd zijn in deze nieuwe wereld.

Verdiep je in de materie om een antwoord te krijgen op de meest basale vragen. De basis van crypto valuta helpt je het systeem beter te begrijpen en met voldoende informatie kom je steeds een stukje verder in deze wereld. Laten we samen een duik nemen in de wereld van crypto en alles wat je kunt doen om aan de slag gaan. Hoog tijd om te beginnen!

Wat is crypto?

Laten we beginnen bij het begin: wat is crypto? Simpel gezegd is een systeem dat cryptografie gebruikt om de overdracht en uitwisseling van digitale tokens op een gedecentraliseerde manier te beveiligen. De allereerste cryptocurrency die op de markt kwam is Bitcoin.

Hoogstwaarschijnlijk heb je wel eens van deze digitale munt gehoord. De crypto revolutie begon met Bitcoin in het jaar 2009. Destijds introduceerde Satoshi Nakamoto een nieuw digitaal peer-to-peer betalingssysteem die hij de naam Bitcoin gaf.

Sinds 2009 zijn er talloze cryptocurrencies, tokens en innovaties bedacht om het crypto ecosysteem naar een hoger level te tillen. Een goed voorbeeld daarvan is het Ethereum platform, waar software ontwikkelaars hun eigen digitale apps (dApps) op mogen ontwikkelen.

Waarom is crypto perfect voor het doen van internationale transacties?

Bedrijven, organisaties en platforms van over de hele wereld, zowel online als offline, gebruiken het crypto en het bijbehorende systeem om mensen  in staat te stellen digitaal geld over te maken zonder de hulp van derde partijen. Dit fenomeen wordt ‘decentraal’ genoemd.

Daardoor kunnen gebruikers geld overmaken vanaf elke locatie en in betrekkelijke anonimiteit. Bovendien hoeven ze geen hoge vergoedingen te betalen voor transacties, wat perfect is voor mensen die elke dag met online internationale transacties te maken hebben.

Verademing voor veel mensen

Crypto is een verademing omdat online transacties eenvoudiger en goedkoper dan ooit. Bovendien creëert het systeem veel vertrouwen tussen de verzender en ontvanger. Men spreekt een bepaald bedrag af en hoeft slechts op verzenden te drukken.

Het hele systeem van crypto zorgt er vervolgens voor dat de transactie goed verloopt. Uiteraard zullen we daar verderop in dit artikel meer over vertellen.

Wanneer de transactie is voltooid, ontvangen de partijen die bij de transactie zijn betrokken bevestigingsberichten over de voltooiing van de betaling. Ethereum oprichter Vitalik Buterin had het volgende te zeggen over het crypto ecosysteem:

“Whereas most technologies tend to automate workers on the periphery doing menial tasks, blockchains automate away the center. Instead of putting the taxi driver out of a job, blockchain puts Uber out of a job and lets the taxi drivers work with the customer directly.””

Geen bemoeienis van derde partijen

De populariteit van crypto ontplofte toen mensen van over de hele wereld het betalingssysteem begonnen te begrijpen. Plotseling kregen ze het door: je kunt behoorlijk veel geld besparen door een digitale transactie uit te voeren.

En dat niet alleen, want het is nog veel anoniemer en onafhankelijker ook. Geen bemoeienis meer van de overheid, banken of andere instellingen… Wie wil dat nou niet?

Wat is een crypto broker?

Het is een vraag waar dit artikel om draait: wat is een crypto broker? Om die te kunnen beantwoorden moet je eerst wat weten van crypto zelf. Cryptocurrencies zijn een vrij nieuwe technologie. Bitcoin kwam immers pas in 2009 op de markt.

Naarmate de markt zich steeds meer uitbreidt met verschillende cryptomunten en tokens raken steeds meer mensen overweldigd door de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is over het onderwerp. Aan de andere kant is de technologie zeer interessant en raak je er snel aan verslingerd.

Digitale munten zoals Ethereum, Litecoin, Solana en nog veel meer namen verrijken de markt. Ze gebruiken vrijwel allemaal blockchain technologie om geldtransacties op een gedecentraliseerde manier uit te voeren. Dit betekent dat elke persoon die een cryptomunt bezit, transacties doet en munten kan opslaan zonder de hulp van een tussenpersoon.

Hoe werkt een crypto broker? Een stappenplan

Daarmee komen we aan bij crypto brokers, die functioneren als tussenpersonen. Ze zijn de partij tussen kopers en verkopers van crypto. Een crypto broker koopt cryptocurrencies op en die verkoopt die vervolgens op een betrouwbaar crypto platform. Misschien vind je dit principe nog een beetje vaag. Laten we daarom een praktijkvoorbeeld gebruiken in de vorm van een stappenplan:

Stap 1: Persoon A plaatst een bestelling via een broker.
Stap 2: Nadat de bestelling is geplaatst, betaalt persoon A voor de cryptomunt die hij of zij graag wil.
Stap 3: De broker plaatst vervolgens de bestelling op de crypto exchange.

Waarom zou je een broker gebruiken als je anoniem transacties verstuurt?

Een belangrijke factor bij het gebruik van crypto is de anonimiteit van transacties. Iedereen die crypto bezit, kan het naar een persoon sturen zonder dat een broker nodig is om de valuta te verhandelen.

Dus de vraag die waarschijnlijk in je opkomt is: ‘Waarom zou je ooit een crypto broker nodig hebben om reguliere crypto transacties uit te voeren, aangezien je alle tools hebt om het zelf te doen zonder tussenkomst van een derde partij? Laten we daar snel verder naar kijken.

Wat doet een crypto broker?

Traditionele brokers zijn al zo lang we kennen actief op de financiële markten. Inmiddels hebben ze er een jong broertje bijgekregen: cryptocurrency brokers. Die kunnen zowel actief zijn als platform, bedrijf of individu.

Hun enige doel is om op te treden als tussenpersoon tussen jou en de cryptomarkt. Daarnaast bieden ze verschillende producten aan, zoals CFD’s en Futures.

Wat zijn de voor- en nadelen van crypto brokers?

Het gebruik van een crypto broker bij het gebruik van crypto brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Het is goed om je daar bewust van te zijn voordat je beslist met een partij in ze te gaan. Wij zetten de plus- en minpunten van crypto brokers graag voor je op een rij.

Wat zijn de voordelen van crypto brokers?

1 – Ze hebben al een eigen systeem

Het systeem achter de blockchain werkt zeer goed, maar is niet perfect. Dat is niet zo gek, want het staat nog in de kinderschoenen. Wel ontwikkelt deze interessante technologie zich in een rap tempo. Dus houd de ontwikkelingen zeker in de gaten.

Soms ontstaan er problemen met betrekking tot de blockchain. Denk bijvoorbeeld aan vertragingen. Een crypto broker met een goede reputatie kan soms de redder in nood zijn. Het heeft vaak al een goed werkend systeem waar technische problemen minder vaak voorkomen.

2 – Je kunt gebruik maken van handige hulpmiddelen

Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen. Zo is het mogelijk om met de hefboomwerking extra geld te lenen om jouw positie in een bepaalde cryptomunt of token te verhogen. Dit fenomeen kennen we ook wel als ‘leverage trading’.

Vervolgens speculeer je op een koersstijging in plaats van een koersdaling. Wees je wel bewust van de risico’s die dit met zich meebrengt. Je kunt namelijk ook geld verliezen als je speculeert op een koersdaling terwijl er een koersstijging plaatsvindt, en andersom.

Hoe dan ook beschikken crypto brokers over geavanceerde technische instrumenten om zowel de crypto handel als transacties sneller te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan een platform dat eenvoudig te downloaden is en een mobiele app.

3 – Vaak een groot aanbod aan cryptomunten- en/of tokens

Een crypto broker is perfect voor mensen die graag verschillende tokens willen kopen. Het aanbod op de website en/of het platform is over het algemeen zeer uitgebreid, hoewel dat uiteraard verschilt per aanbieder.

Wat zijn de nadelen van crypto brokers?

1 – Soms hoge commissies

Het grootste nadeel van het gebruik van crypto brokers zijn de vergoedingen en commissies die berekend worden. Deze kosten verschillen per broker aangezien elk bedrijf een eigen tariefstructuur mag aanbieden.   

De commissie en kosten zijn niet hetzelfde bij alle crypto brokers en hangen bijvoorbeeld af van de valuta die je gebruikt om te traden. Heel soms heb je recht op korting, maar dat geldt alleen als je bijna dagelijks grote bedragen verhandelt.

2 – Niet elke partij is even betrouwbaar

Verdiep je altijd in de commissies voordat je een account aanmaakt bij een broker. Het kiezen van een onbetrouwbare partij brengt financiële schade met zich mee. Kies daarom voor een broker die al jarenlang actief is en kijk op de website voor beoordelingen om een globaal beeld te krijgen van met wat voor soort broker je te maken hebt.

Is een crypto broker veilig?

Laten we ons even verder verdiepen in de betrouwbaarheid van crypto brokers. Misschien ben je nieuw op de cryptomarkt. In dat geval krijg je veel informatie te verwerken. Het lezen van dit artikel is in elk geval een goed begin van jouw financiële avontuur.

Een element dat altijd naar voren komt als je leest over crypto brokers is de veiligheid. Een argument om crypto te gebruiken is de onafhankelijkheid van het systeem.

Nog niet eens zo heel lang geleden vertrouwden mensen op traditionele financiële diensten om transacties uit te voeren, bijvoorbeeld die van een bank. Bij crypto is dit niet het geval. Sterker nog: het hele systeem is onafhankelijk en vluchtig.

Lees ook: Wat is de veiligste crypto broker van Nederland? >>

Wees altijd alert

Cryptocurrency is speculatief en brengt vanwege de volatiele markt risico’s met zich mee. Neem dit mee als je de vraag ‘is een crypto broker veilig’ probeert te beantwoorden. De kans dat je nep crypto brokers tegenkomt is namelijk aanwezig.  

Bijna iedereen wil geld verdienen aan dit fenomeen, maar niet altijd met goede intenties. Er zijn genoeg goede crypto brokers op de markt en die noemen we straks graag uitgebreid. Maar wees altijd alert en voorzichtig als je handelt met crypto. Dan komt het wel goed!

Deze crypto brokers staan geregistreerd bij de DNB

Een deel van de nieuwsberichten over crypto richten zich op de duistere kant ervan. Tegenover de succesverhalen staan ook hacks van cryptocurrency brokers en exchanges en andere criminele activiteiten. Maar laat je niet afschrikken.

Steeds meer landen hanteren specifieke regels voor crypto brokers. En dat is natuurlijk goed nieuws. In deze landen moeten brokers specifieke regels en voorschriften volgen voordat ze aan de slag mogen. In Nederland moeten bedrijven die crypto diensten willen aanbieden bijvoorbeeld een aanvraag doen bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Dit betekent dat ze in een openbaar register staan die iedereen kan lezen. Daarbij vinden er regelmatig controles plaats of alle activiteiten van de broker op een eerlijke en betrouwbare manier plaatsvinden. Op dit moment staan de volgende Nederlandse crypto brokers bij de DNB geregistreerd:

 • Bitvavo
 • Litebit
 • Bitonic
 • HappyCoins
 • BTC Direct
 • Knaken
 • Triaconta
 • BUX
 • Bitstamp
 • OKCoin
 • AMDAX
 • Blox
 • Coinmerce
 • Bitpay
 • Satos
 • Nash
 • Bitmymoney
 • eToro
 • Anycoin Direct
 • Bitcoin Meester
 • Bit4Coin
 • EU Internet Ventures
 • Flow Traders
 • Byelex Data Solutions
 • XRPL Labs
 • Bitdenex
 • Coinvert

Hoe bepaal je of een broker legitiem of nep is?

Niet elk land heeft een goed beleid wat betreft cryptocurrencies, brokers en exchanges. Helaas betekent dit wel dat  iedereen zich kan voordoen als een crypto broker. Cybercriminaliteit kan welig tieren zonder controle van autoriteiten.

En een nieuwkomer zal er moeite mee hebben om legitiem van nep te onderscheiden. Sommige brokers hebben verschillende tools om professioneel over te komen, maar leveren na jouw betaling nul resultaat. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Gelukkig zijn er bepaalde tekens die al snel aangeven of de crypto broker waarmee je te maken hebt legitiem of nep is. Natuurlijk helpen wij je daar graag een handje mee. Let bijvoorbeeld op de volgende zaken om te bepalen of een crypto broker veilig en betrouwbaar is:

1 – Niet-bestaande diensten

Alles dat op de website van de  broker wordt verkocht, moet een bewijs of enige vorm van authenticiteit op de pagina hebben. Dit is een teken van legitimiteit. Geauthenticeerde bronnen moeten alle producten ondersteunen die op de website van de crypto broker staan. Kom je op een website die over weinig gegevens en data beschikt? Ga er dan snel weg.

2 – Er worden valse beloftes gedaan

Op de crypto markt is het doen van valse beloften een probleem die niet weg lijkt te gaan. Ook in andere industrieën komt het helaas voor. Het is een snelle manier om de aandacht te trekken van mensen die niet veel van het onderwerp afweten, maar wel graag geld willen verdienen. Sommige crypto brokers doen valse beloften aan hun (potentiële) klanten en dit zorgt uiteindelijk voor grote teleurstellingen.

Snel rijk worden: vaak een farce

Belooft een broker dat je razendsnel rijk wordt? Geloof daar niet in. Sterker nog: een betrouwbare partij informeert jou eerlijk over de volatiliteit van de markt en de risico’s dat het met zich meebrengt.

Het is niet verkeerd om in de potentie van crypto te geloven. De afgelopen jaren hebben laten zien hoe snel de markt groeien. En dat stemt positief. Maar onrealistische beloftes en voorspellingen zijn geen goed teken, dus wees daar op verdacht.

3 – Twijfelachtige marketing

Twijfelachtige marketing omvat het maken van onrealistische voorspellingen in advertenties of andere vormen van promotie, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Wanneer een broker aanwezig is op sociale media, kunt je snel zien of ze marketing oplichtingstechnieken proberen te gebruiken om de aandacht van gebruikers te trekken.

Een deel gebruikt zelfs nep-accounts. Ze zijn sterk aanwezig op sociale media, omdat het hen in staat stelt om vrijuit beloften te doen die niet gedekt hoeven te worden door legitieme feiten of onderzoek.

4 – Minder transparantie

Het verbergen van informatie voor het publiek zou een nummer één teken moeten zijn dat u geen zaken moet doen met een specifieke crypto broker. Ga absoluut niet in zee met een aanbieder die probeert het verleden, de locatie en eerdere projecten te verbergen.  

Brokers moeten transparant zijn over hun identiteit en wat ze voor de wereld zijn. Zijn ze dat? Dat is een goed teken. Ze geven jou op een eerlijke manier om alle informatie die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld alles opzoeken over de mensen die het project zijn gestart. Bezoek ook altijd even hun LinkedIn. Doen ze geheimzinnig? Dan is het tijd om weg te gaan.

5 – Zeer hoge commissies

Via bovenstaande manieren kom je er al snel achter of een crypto broker betrouwbaar is. Je zult zelf veel onderzoek moeten doen bij het kiezen van een geschikte partij.

Crypto brokers verdienen hun geld met vergoedingen en commissies op de transacties. De kosten verschillen van de ene crypto broker tot de andere. Een nepper hangt vaak een flink prijskaartje aan transacties.

Conclusie: Het mes snijdt aan twee kanten

Aangezien crypto brokers in sommige landen niet of nauwelijks regels hoeven te volgen, is het voor hen eenvoudig om elk gewenst bedrag te vragen. Cryptocurrency kan zeer lucratief zijn, vooral in verkeerde handen. Maar het goede nieuws is dat er steeds meer sprake is van crypto wetgeving, ook in Nederland.

Niet iedereen is daar vanwege het principe van decentraliteit en anonimiteit blij mee. Dat snappen we heel goed. Aan de andere kant voorkomt het wel cybercriminaliteit en dat is uiteindelijk beter voor de digitale portemonnee van beginnende crypto investeerders. Oftewel: het mes snijdt aan twee kanten.

Hoe herken je een goede crypto broker?

Inmiddels weet je hoe je een slechte cryptocurrency broker herkent. Hoog tijd voor wat positiviteit. Hoe herken je een betrouwbare partij en wat maakt een goede crypto broker in vergelijking met een slechte?

1 – Groot aanbod aan cryptomunten

Ten eerste heeft een goede crypto broker een groot aanbod aan cryptomunten en/of tokens. De aanbieder beperkt zich niet tot één soort. In tegendeel: je hebt vaak veel te kiezen. Een goede broker heeft een betrouwbaar crypto platform en een over het algemeen hoge standaard voor elke service die ze aan hun klanten aanbieden.

Bovendien is het openen van een rekening er vaak en fluitje van een cent. Vaak krijg je er nog een gratis crypto wallet bij ook. Tevens moet de navigatie op de website van de broker goed in orde zijn.

Bij een goed bedrijf draait het allemaal om het creëren van een ervaring die trouw blijft aan zijn doel en tegelijkertijd klanten de beste UX-ervaring biedt. Denk aan verschillende functies, trading opties en goede communicatie met klanten, bijvoorbeeld in de vorm van een klantenservice die 24/7 bereikbaar is.

2 – Lage handelskosten en andere factoren

Bepaalde factoren zorgen voor een fijne ervaring met een specifieke crypto brokers. Wij beschikken zelf over ruime ervaring over de crypto markt en kunnen met gemak een aantal punten benoemen waar je op moet letten. Een kleine greep:

 • Lage handelskosten.
 • Uitgebreide beveiliging.
 • Je hebt volledige toegang tot al je tokens.
 • Goede informatievoorziening.
 • Overzichtelijke website/platform.
 • Klantenservice goed bereikbaar, op verschillende manieren.

Tip: lees reviews

De websites van de meeste crypto brokers bieden bovenstaande voordelen om mensen aan te trekken. Tegelijkertijd hebben ze ook een aantal minpunten waar sommige klanten iets minder blij mee zijn. Zo brengen sommige crypto brokers inactiviteitskosten en opnamekosten voor transacties in rekening brengen.

Je moet bijvoorbeeld een bepaald bedrag betalen als je langere tijd niet actief bent geweest. Tip: bezoek websites met informatie en reviews die jou nauwkeurige informatie geven over het trackrecord van de crypto brokers.

Lees ook: Bitvavo review & ervaringen >>

Ook de reputatie van een broker is belangrijk

Aangezien er veel crypto brokers op de markt zijn, is het best een uitdaging om de partij te vinden die de meeste voordelen biedt. Sommige crypto brokers hanteren hoge handelskosten en dat is jammer.

Een zorgvuldig onderzoek is gewenst om alle details over de diensten naar boven te krijgen. Reputatie is hier de belangrijkste sleutelfactor. Positieve reviews zijn een goed teken, net als regulatie door een autoriteit zoals de DNB.

Is het noodzakelijk om een crypto broker te gebruiken als je nieuw bent?

Ben je een groentje op de crypto markt? Leuk! Zo zijn wij ooit ook begonnen. Bij het zetten van jouw eerste stappen op deze markt is het belangrijk om met een gebruiksvriendelijke broker in zee te gaan.

Dit bedrijf geeft je stap voor stap de basis om je voor te bereiden op de markt. Daarbij hoort een website met een eenvoudige lay-out zonder al te gecompliceerde functies en een onduidelijke interface

Het is altijd wennen

Toenemende interesse in crypto moet gepaard gaan met een behoorlijke mate van voorzichtigheid van iedereen die zich bij deze wereld wil aansluiten. Niemand wil eindigen met een lege digitale portemonnee! Kies voor een crypto broker die je alles leert wat je moet weten.

Natuurlijk is het aan het begin even wennen geblazen. Schroom niet om contact op te nemen met de klantenservice als je vragen hebt. Een goede crypto broker helpt je graag verder. En onthoud dat je na verloop van tijd zult wennen aan de website.

Crypto brokers versus exchanges: wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

Mensen met interesse in crypto hebben in feite maar twee manieren om de service te gebruiken. De eerste optie is het kopen of verkopen via een broker, de tweede het gebruik van een crypto exchange.

Heel leuk en aardig, maar welke aanbieder moet je nu kiezen? Ten eerste is het belangrijk om je te verdiepen in de overeenkomsten en verschillen tussen een crypto broker en een exchange. Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje.

Diensten in ruil voor een commissie

Crypto brokers zijn een bedrijf of persoon die optreedt als tussenpersoon voor degenen die een of meerdere digitale munten willen kopen. Dat is inmiddels duidelijk, als je dit artikel goed gelezen hebt.

In ruil voor het verlenen van hun dienst vraagt een broker een commissie of vergoeding van transacties. Ze bieden een platform die mensen graag willen gebruiken. En in ruil daarvoor betaal je als klant een vergoeding. Duidelijk, toch?

Voor wie zijn crypto brokers geschikt?

De vraag is wel: voor wie zijn crypto brokers nu geschikt? Daar kunnen we gelukkig een vrij duidelijk antwoord op geven: mensen die regelmatig met grote bedragen traden in crypto. Over het algemeen worden transacties bij een broker namelijk zeer goed beveiligd.

Aan de andere kant staan daar soms wel hoge transactiekosten en commissies tegenover. Maar vaak is het zo dat hoe hoger het bedrag dat je investeert, hoe meer korting je ontvangt. Dit verschilt echter per broker dus pas wel op. Hoe dan ook betalen veel mensen maar al te graag wat eer commissie om hun transacties te beschermen.

Transacties beschermd met cryptografie

Velen betalen graag de commissie of kosten om hun transacties te beschermen en dat is begrijpelijk. Sommige crypto brokers zijn gebruiksvriendelijk voor beginners en ondersteunen een breed scala aan crypto’s zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum en nog veel meer.

Om een veilige transactie te garanderen, een goede crypto broker een aantal stappen wanneer een persoon besluit om een uitwisseling te doen met een gebruiker op een ander platform. Zo wordt er vrijwel altijd cryptografie gebruikt.

Dit betekent dat de te verzenden informatie, in dit geval de data van een transactie, wordt versleuteld. Er worden bepaalde technieken gebruikt die gegevens onleesbaar maken. Niet voor niets is “crypto” het Griekse woord voor “geheim”. Je kunt cryptografie dan ook zien als een soort geheimschrift.

Wat zijn crypto exchanges?

Naast (of recht tegenover, het is maar hoe je het wilt zien) brokers staan crypto exchanges. Die bieden de mogelijkheid om te handelen in crypto met andere gebruikers zonder de bemoeienis van een derde partij of  broker. Misschien denk je dat dit geen kosten met zich meebrengt.

Toch is er wel degelijk een bepaald bedrag aan verbonden, maar wel lager dan die van een broker. Dat klinkt positief! Je met nog steeds betalen voor een transactie, maar hoge commissies zoals bij een broker komen niet voor. Een crypto exchange is dan ook geschikt voor mensen die graag kleine hoeveelheden digitaal geld willen verzenden.

Wat zijn de meest belangrijke verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange?

Natuurlijk wil je graag weten wat nou de verschillen zijn tussen een crypto broker en een exchange. Ze zijn echt niet hetzelfde. Bij deze een overzicht van de meest belangrijke verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange

Crypto brokerCrypto exchange
Gebruikers hebben toegang tot het account van de  broker voor stortingen en transactiesVolgt een meer traditionele manier van omgaan met valuta zonder tussenkomst van een  broker of derde partij.
Met een crypto broker kunnen gebruikers veel stappen voor handelen overslaan.Gebruikers zullen verschillen noodzakelijke stappen moeten volgen om te mogen traden, zoals het aanmaken van een account en het instellen van extra beveiligingsopties, waaronder 2FA
Is perfect voor mensen die traden in grote hoeveelheden geldIs bij uitstek geschikt voor klanten die te maken hebben met kleine hoeveelheden valuta.
Crypto brokers selecteren de beste persoon voor jouw transactie.Geen tussenpersoon aanwezig om de beste persoon voor jouw transactie te kiezen.
Je maakt gebruik van posities.Klantenservice is aanwezig, maar niet altijd uitgebreid  
Je krijgt te maken met een voor brokers geschikt registratie systeem om optimale veiligheid te biedenGeen tussenpersoon resulteert in geen papierwerk en/of registratie van transacties. Wei vereist het aanmaken van een account bij een exchange bepaalde details, zoals:   ID kaart Bewijs van thuisadres   Maar er zal niet altijd een uitgebreid registratieproces zijn zoals bij een crypto broker soms wel het geval is.
Geschikt voor beginners omdat ze eenvoudig toegang bieden tot allerlei cryptomuntenJe moet veel zelf uitzoeken

Waar moet je op letten als je een crypto exchange verkiest boven een crypto broker?

Misschien overweeg je om gebruik te maken van een crypto exchange in plaats van een crypto broker. Dat is prima, maar er zijn wel een aantal zaken waar je goed naar moet kijken. Let ten eerste op bepaalde functies die wel of niet aanwezig zijn.

Zo is het een goed teken wanneer bepaalde trading hulpmiddelen aanwezig zijn, zoals spot, marge of P2P. En onderzoek naar de stortings vereisten van een exchange de functionaliteit van het platform, de commissies en extra kosten of vergoedingen.

Kijk naar het aantal cryptocurrencies en valutaparen

Evalueer ook het aantal cryptocurrencies en valutaparen van de exchange. Het is fijn als je veel te kiezen hebt. Kies tenslotte voor een crypto exchange met een goede reputatie. Gelukkig zijn legitieme partijen vrij eenvoudig te vinden. Lees en onderzoek ervaringen en beoordelingen van andere handelaren om een goed beeld te krijgen van de aanbieder.

Maar wat als je toch liever een crypto broker kiest?

Het kan zijn dat de voordelen van een crypto broker voor jou zwaarder wegen dan de pluspunten van een exchange. Ook in dat geval moet je op een aantal factoren letten. Analyseer de reputatie van de  broker en de beoordelingen van eerdere klanten.

Neem daarnaast de tijd om meer te weten komen over spreads, opnamekosten en elementen van de broker. Veel crypto brokers worden tegenwoordig gereguleerd en dat is een goed teken.

Toch is goed onderzoek vereist om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Lukt je dat en weet je een goede crypto broker of exchange te vinden? Dan is het fantastisch om actief te zijn op de cryptomarkt.

De keuze is aan jou

Zowel een broker als exchange brengen zo hun voor- en nadelen met zich mee. Aan de ene kant hanteren brokers hoge commissies, maar daar staat wel veiligheid en service tegenover.

Een crypto exchange is vaak goedkoper, maar loopt ook het risico om gehackt te worden. De keuze is aan jou. Wat voor de één perfect is. werkt voor de ander niet.

Wat is een crypto wallet?

Wie besluit om digitale valuta te kopen bij een crypto broker ontvangt als het goed is een crypto wallet. Misschien heb je wel eens van dit begrip gehoord, maar weet je niet precies hoe het werkt. Voordat we duiken in de wereld van crypto wallets eerst iets over de achterliggende technologie: blockchain.

De ontwikkeling van blockchain en de impact die het nu al heeft op cryptocurrencies, bedrijven en financiële instellingen is verbazingwekkend. Dankzij deze technologie is het mogelijk om processen binnen een bedrijf efficiënter en veiliger te maken.

Denk bijvoorbeeld aan het verwerken en opslaan van belangrijke documenten met patiëntengegevens in de gezondheidszorg. En dat is maar één enkel voorbeeld. 

Blockchain als basis

Cryptocurrencies zoals Bitcoin gebruiken blockchain om hun gegevens te beveiligen en te controleren. Een blockchain is een database waarin crypto transacties worden opgeslagen. Het slaat alle data van een transactie op.

Elke keer dat er nieuwe gegevens worden toegevoegd, wordt een blok onderdeel van de bestaande keten. Hoewel blockchain van een cryptomunt openbaar toegankelijk is, zijn de gegevens van de verzender en ontvanger van een transactie anoniem.

Je kunt wel zien hoeveel geld er verstuurd is. Bovendien kan de informatie in een blockchain niet gewijzigd worden. Dit voorkomt manipulatie en maakt de blockchain uiterst veilig. Blockchain heeft dan ook een enorme bijdrage geleverd aan de toenemende populariteit van crypto. 

Privé en openbare sleutels

Een blockchain zorgt er voor dat crypto transacties van- en naar een crypto wallet veilig verkopen. Daarmee komen we aan bij het fenomeen ‘crypto wallet’. Dit is in feite een digitale portemonnee die wordt gemaakt door  software die privé- en openbare sleutels bevat.

Het hele systeem gebruikt blockchain om valuta met andere mensen te verhandelen. De enige valuta die compatibel is met de wallet betreft crypto. Als eigenaar kun je digitale valuta zoals Bitcoin, Solana en Bitcoin Cash in jouw wallet opslaan.

Wie graag wil traden op de cryptomarkt moet een wallet hebben om transacties uit te kunnen voeren. Oftewel: de digitale valuta die jij bezit wordt niet op één locatie opgeslagen.

Wat is het belang van een crypto wallet?

Crypto wallets slaan jouw zogeheten private key (privé sleutel op). Dit is heel belangrijk omdat je er op een veilige manier toegang mee krijgt tot jouw cryptomunten. De sleutels die in de crypto wallet staan opgeslagen, fungeren als een document waarmee je bewijst dat jij de eigenaar bent van de digitale valuta.

En met een private key kunnen altijd en overal transacties worden verricht. Het is dus ontzettend belangrijk dat je de private key goed bewaart. Verlies je het? Ontzettend vervelend, want daardoor heb je geen toegang meer tot je digitale geld.

Welke soorten crypto wallets bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten crypto wallets, die elk op hun eigen manier werken. Wij hebben er drie voor jou geselecteerd die erg populair zijn onder crypto enthousiastelingen:

 • Paper wallets: De sleutels worden op een fysiek medium zoals papier. Oftewel: je maakt geen gebruik van het internet. Deze vorm van opslag heet ‘cold storage’ en uiterst veilig. Hackers kunnen immers niet jouw stuk papier bemachtigen.
 • Hardware wallets: De sleutels worden opgeslagen op een USB-stick. Je kunt de schijf overal aansluiten en gebruiken om toegang te krijgen tot al jouw cryptocurrencies. Er is sprake van ‘cold storage’, oftewel ‘’koude opslag’. De betekenis daarvan is simpel: opslag buiten het internet.
 • Online wallets: Wallets die online beschikbaar zijn. Je hoeft alleen maar in te loggen om  toegang te krijgen tot jouw digitale valuta. De sleutels worden opgeslagen in een app of andere software. Deze software gebruikt tweefactorauthenticatie (2FA) voor extra beveiliging. Online portemonnees zoals web-, desktop- en mobiele portemonnees winnen steeds meer populariteit onder crypto investeerders.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ zei een bekende Nederlandse filosoof (die goed was met een bal) eens. We geven hem helemaal gelijk. Zowel papieren als hardware-portefeuilles zijn voor iedereen moeilijker te kraken.

De details offline opslaan is een van de beste manieren om uw gegevens uit de buurt van nieuwsgierige blikken én cybercriminelen te houden. Toch brengen zowel papieren als hardware wallet nadelen met zich mee, kunnen worden vernietigd of verloren kunnen gaan.

Je kunt bijvoorbeeld jouw hardware wallet verliezen of de paper wallet kan verloren gaan tijdens een brand. Niks biedt dus 100 procent garantie.

Het gebruik van 2FA

Gebruik je een online wallet van een exchange? Dan is het heel belangrijk om een goede balans te hebben tussen veiligheid en gemak. Een groot voordeel van een online wallet is dat je er eenvoudig toegang toe hebt. Je hoeft immers alleen maar in te loggen op je exchange om de waarde van jouw cryptomunten te bekijken. 

Wel is het belangrijk om tweefactorauthenticatie te gebruiken. Dit betekent dat je een extra beveiligingslaag toevoegt bij het inloggen. Zo moet je naast een wachtwoord bijvoorbeeld een extra code toevoegen. 2FA bestaat natuurlijk niet voor niets. Exchanges willen graag dat je het gebruikt om jouw identiteit en de inhoud van jouw wallet te beschermen.

Zijn crypto wallets gemakkelijker te beheren?

Crypto wallets worden geleverd met een bepaalde verantwoordelijkheid van de gebruiker. Oftewel: het is niet alleen de taak van een exchange of broker om jouw digitale geld te beschermen. Je moet zelf uiterst voorzichtig met de toegangsgegevens omgaan.

Verreweg de meeste wallets zijn ontworpen met als doel om crypto transacties te vereenvoudigen. Inmiddels bestaan er verschillende wallets die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Verdiep je daar in en kies het type dat het beste bij jou past. Hopelijk hebben wij met dit artikel al een voorzet gegeven.

Hoe dan ook is het leren kennen van de crypto markt een leerproces. En daar hoort ook informatie over crypto wallets bij. Door je te verdiepen in de materie leer je het systeem beter kennen. Elk jaar komen er nieuwe crypto wallets en ontwerpen bij, tot groot enthousiasme van crypto investeerders. De innovatie en veiligheid neemt steeds meer toe en dat is goed nieuws.

Hoe koop en verkoop je crypto?

Het hele systeem achter crypto is vrij ingewikkeld. Daar willen we graag eerlijk in zijn. Maar we zijn ook heel enthousiast over het systeem. En als je de informatie die je krijgt in stappen opdeelt, is het veel beter verteerbaar. Wil je graag crypto kopen of verkopen?

Laten we dan beginnen bij stap 1. Ten eerste heb je een crypto broker of exchange nodig als bijvoorbeeld Bitvavo. Pak bij het aanmelden jouw persoonlijke identificatiedocumenten erbij.

Tevens heb je een sterke internetverbinding nodig. Bepaal tenslotte de betaalmethode die jou het beste ligt. Je alle hierboven genoemde vereiste items hebt, ben je klaar om de crypto markt te beschermen.

Gegevens toch traceerbaar

We schreven er al eerder kort over: iedereen kan de transactiegeschiedenis op de blockchain bekijken. Maar alleen de transactiegegevens worden vastgelegd op de blockchain. De gebruikersidentiteit blijft geheim. Alleen de public key van de gebruiker op de blockchain verschijnt naast de transactie, niet de private key.

Het is dus moeilijk om de afzender en ontvanger van cryptocurrency te traceren. Er is echter één maar: als gebruikers van cryptocurrency een crypto broker of online wallets gebruiken, staat hun adres op een traceerbare lijst. Vermoeden autoriteiten criminele activiteiten bij een broker of exchange? Dan kunnen ze de identiteit van gebruikers toch (deels) achterhalen.

Bitcoin kopen: zó doe je dat

Bitcoin is een zeer populaire cryptomunt die dagelijks over de hele wereld wordt verhandeld. Een deel van de mensen kiest er voor om een gedeelte van Bitcoin te kopen. Niet iedereen heeft immers zomaar duizenden euro’s beschikbaar om deze cryptomunt te kopen.

Voor kleine transacties zijn exchanges uiterst geschikt. Bovendien zijn er diverse extra functies beschikbaar om eventueel in Bitcoin te traden, zoals leverage trading.

Maar laten we ons focussen op het kopen en verkopen van Bitcoin. Zodra je een account aanmaakt bij een exchange kun je crypto kopen, verkopen of bewaren in de wallet.

Crypto exchanges voor allerlei wensen en behoeftes

Op de huidige crypto markt vind je vele soorten cryptovaluta die aan de verschillende wensen en behoeftes van gebruikers voldoen. Bij sommige exchanges kunnen gebruikers zelfs anoniem blijven. Ze hoeven dus niet hun gegevens prijs te gegeven.

En ook belangrijk om te weten: de meeste exchanges hebben geen centraal controlepunt en worden gedecentraliseerd uitgevoerd. Robinhood bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor crypto handel voor beginners.

Wel moet je enkele gegevens invullen om een account op de site aan te maken. Dit geldt voor alle andere websites die op crypto gebaseerde diensten aanbieden, zoals Binance, Coinbase en het Nederlandse Bitvavo.

Hoe koop je Bitcoin met PayPal?

PayPal is een populaire online betaalmethode. En we hebben goed nieuws: inmiddels kun je er ook Bitcoin mee kopen. Het kopen van bitcoin was vroeger een zeer complexe methode, maar PayPal is gelukkig een van de belangrijkste supporters van blockchain-technologie.

Dit maakt het een handige aankoopmethode voor veel Bitcoin- en crypto enthousiastelingen. Er zijn twee manieren waarop je crypto met PayPal kunt kopen. We zetten ze graag even voor je op een rij:

Methode 1: Rekening koppelen

Je kunt Bitcoin kopen met een PayPal-rekening zodra de rekening is gekoppeld aan een betalingsmechanisme. Deze  optie is best handig, omdat alles al is ingesteld; je hoeft het alleen maar te kopen zonder details in te voeren.

Methode 2: Saldo gebruiken

Met de tweede optie kun je saldo op een PayPal-account gebruiken om crypto te kopen bij een externe provider. Paypal ondersteunt onder andere Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin cash. Om een crypto-account bij PayPal in te stellen, moet je jouw naam, fysiek adres, geboortedatum en fiscaal identificatienummer invullen.

Overigens raden we niet aan om een creditcard voor de aankoop te gebruiken omdat de cryptomarkt behoorlijk volatiel is. PayPal bedrijf brengt elke aankoop in rekening; de vergoeding is hier afhankelijk van het aankoopbedrag.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van PayPal om Bitcoin te kopen?

PayPal is veilig en biedt gebruikers veel gemak als ze Bitcoin willen kopen. Toch zijn er ook een aantal nadelen die we even willen benoemen. Een van de belangrijkste tekortkomingen van het gebruik van PayPal om bitcoin te kopen, is de zeldzaamheid van verkopers.

Er zijn nog vrij weinig mensen actief en dat is jammer. Maar aangezien de adoptie van Bitcoin en andere crypto toeneemt, zou dat in de toekomst beter kunnen worden. De tijd zal het leren!

Bitcoin kopen met een creditcard: wel of geen slim idee?

Misschien wil je graag Bitcoin kopen met een creditcard. Ook dat is tegenwoordig zeker mogelijk. Meld je in dat geval aan bij een online handelsformulier en voer jouw creditcardgegevens in. Hou er wel rekening mee dat je bij dit type betaling te maken krijgt transactie- en verwerkingskosten.

Ten tweede zien creditcards Bitcoin als contante voorschotten. In dat geval zullen vergoedingen en rentetarieven op deze voorschotten worden gerekend. Hoewel het rente percentage per creditcardbedrijf verschilt, kan dit behoorlijk hoog oplopen. Dat is jammer, dus we raden niet aan om Bitcoin te kopen met een creditcard.

Alternatieve manieren om Bitcoin te kopen

Heb je geen interesse in het kopen van Bitcoin via exchanges of creditcards? Kijk dan naar andere opties. Die zijn er namelijk ook en wellicht zit daar iets voor je tussen. Wij hebben speciaal voor ju een lijst met alternatieve manieren gemaakt om Bitcoin te kopen.

Bitcoin geld automaten

Hier moet je contant geld in een machine stoppen en vervolgens het geld gebruiken om Bitcoin te kopen. De hoeveelheid die je koopt wordt onmiddellijk overgezet naar online wallets. Bitcoin geld automaten zijn te vinden in lokale winkelcentra.

Bovendien zijn er speciale apps ontworpen om deze machines te volgen voor het geval je het geld snel nodig hebt. En het scheelt natuurlijk veel zoekwoord! Bitcoin kopen bij geldautomaten is een van de handige manieren om ze te kopen.

Maar hou er wel rekening mee dat je aankoop- en conversiekosten moet betalen voor elke Bitcoin-transactie, aangezien de machine een vaste valuta naar bitcoin zal dekken.

P2P-exchanges

Wil je graag een directe verbinding tussen de verkoper en de koper zonder gebruik van een broker of exchange? Dan is het gebruik van een zogeheten P2P exchange een heel goed idee. Natuurlijk moet je er eerst een account aanmaken.

Zodra je bent ingelogd op deze P2P-websites, kunnen gebruikers verzoeken plaatsen om Bitcoin te kopen en te verkopen. Het is eenvoudig en direct en dat spreekt veel mensen aan.  Misschien is het ook iets voor jou?

The sky is the limit, maar vraag wel advies

Wie nieuw is in de wereld van Bitcoin en crypto moet tijd besteden aan elke optie die beschikbaar is. Pas als je alle betaalmethodes kent kun je een goede beslissing nemen over jouw aankoop. We raden aan om advies te vragen aan professionals en te vragen waar je kunt beginnen. kunt u een intelligente beslissing nemen over jouw aankoop.

The sky is the limit met crypto, maar zonder kennis kom je niet ver. Zo is het belangrijk om te weten dat veel brokers en exchanges tegenwoordig informatie nodig hebben van gebruikers.

Dit heeft te maken met toenemende wetgeving en regulering. Zo moet je waarschijnlijk jouw ID-kaart, een foto en jouw huisadres delen. Het proces hier is meestal hetzelfde als het opzetten van een effectenrekening.

Hoe koppel je jouw bankrekening aan de broker of exchange?

De broker of exchange neemt alle informatie en verwerkt deze ter verificatie. Na het verifiëren van alle details, word je gevraagd om verbinding te maken met een betalingsoptie. Vaak heb je meerdere opties.

Ten eerste kun je jouw bankrekening of betaalpas koppelen voor de betalingsoptie. Het gebruik van een creditcard is ook een optie, maar dat is vanwege de hoge rente en de volatiliteit van de cryptomarkt niet handig.

Velen gebruiken creditcards niet, omdat de prijzen ervan hoger kunnen uitvallen. En dat is natuurlijk zonde van het geld. Zodoende kiezen veel mensen er voor om hun bankrekening te koppelen aan een broker of exchange. Wil jij dit ook? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Koppel jouw bankrekening aan de crypto wallet

Stel voor de zekerheid een dagelijkse limiet instellen op jouw bankrekening. Banken gebruiken hun eigen maandelijkse tarieven en dagelijkse en maandelijkse transactielimieten. Jouw broker/exchange rekent misschien geen geld in deposito’s, maar banken zullen dat zeker doen.

Stap 2: Klik op ‘bevestigen’

Bekijk de stortingsgegevens en druk vervolgens op de knop ‘bevestigen’ om door te gaan.De exchange brengt weliswaar ook een vergoeding per transactie in rekening, maar deze kosten zijn ofwel een vast bedrag voor het lage bedrag of een percentage van het handelsbedrag.

Hoe bewaar je jouw digitale valuta na een aankoop?

Je hebt een of meerdere cryptomunten gekocht: gefeliciteerd! Nu gaat het echt beginnen. Het volgende waar je je op moet concentreren is de opslag. Kies een geschikte wallet, zoals hardware, paper of online. Eerder in dit artikel noemden we hun voor- en nadelen.

Lees dit gedeelte nog even over als je alles wil weten over wallets. Hoe dan ook is het perfecte software om digitale activa in op te slaan. Vanuit de wallet heb je controle over jouw digitale bezit.

Je kunt een cryptomunt zoals Bitcoin weken of zelfs maanden bewaren in de wallet, maar het ook verzenden naar externe wallets of een andere exchange/broker. Aan jou de keus!

Bitcoin versturen naar een externe wallet: volg dit stappenplan

Crypto exchanges zoals Binance en Coinbase zijn te vertrouwen, maar beveiliging is niet hun sterkste punt. Verschillende crypto hacks uit het (recente) verleden zijn daar helaas het bewijs van. Veel professionals raden af om uw digitale geld op te slaan bij exchanges.

In plaats daarvan kun je beter een hardware wallet gebruiken. Het versturen van Bitcoin naar een externe wallet is gelukkig niet ingewikkeld. Volg dit stappenplan:

Stap 1: Op het startscherm zie je als het goed is de optie ‘crypto’ staan. Hier moet je op ‘Bitcoin storten’ klikken.

Stap 2: Scan en kopieer en deel vervolgens jouw Bitcoin-adres met een externe portemonnee.

Stap 3: Voeg een extra code toe. Soms moet je een extra code toevoegen om de transactie mogelijk te maken. Je ontvangt bijvoorbeeld een link via de e-mail met een code en/of een code via SMS. Bij Binance ontvang je zelfs allebei.

Stap 4: Klik op verzenden. Heb je de codes ingevoerd? Klik dan op ‘verzenden’.

Hoe verkoop je Bitcoin?

Wat als je graag de door jouw gekochte Bitcoins? (of een deel daarvan) wil verkopen? Het goede nieuws is dat je niet naar een ander platform hoeft te gaan om het proces uit te voeren. Het proces om Bitcoin te verkopen verloopt bijna hetzelfde als Bitcoin kopen.

Alleen dan natuurlijk andersom In plaats van crypto te kopen, verkoop je ze aan andere kopers. Verschillende exchanges en brokers geven informatie over hoe je dit doet, maar wij helpen je natuurlijk ook graag een handje.

Diverse factoren beïnvloeden de prijs

Je kunt jouw crypto verkopen op dezelfde plek (zoals een exchange of broker) waar je het hebt gekocht. Gebruikers hebben volledige controle over zijn digitale goederen. Ze zullen beslissen of ze willen dat de crypto onmiddellijk wordt verkocht of dat ze de verliezen onder ogen zien.

Sommige factoren beïnvloeden echter de verkoopprijs. Denk bijvoorbeeld aan het huidige sentiment op de markt, die zowel positief als negatief kan zijn. Zelfs economische en politieke gebeurtenissen beïnvloeden de prijzen van aandelen, cryptocurrencies en andere financiële producten.

Hoe verkoop je Bitcoins via een exchange?

Elke verkoopmethode biedt verschillende stappen en richtlijnen die je nauwgezet moet volgen om het proces uit te voeren. De laten we eerst eens kijken naar hoe je Bitcoin verkoopt via een exchange. Voor het gemak hebben we weer een stappenplan gemaakt. Bij de gemiddelde exchange moet je het volgende doen:

Stap 1: Klik op de optie ‘kopen en verkopen’ op het startscherm. Wanneer ne erop klikt, word je doorverwezen naar het koop- en verkoopscherm.

Stap 2: Ga naar het tabblad ‘verkopen’

Stap 3: Stel in hoeveel Bitcoin je wil verkopen.

Verkoopdetails

Vaak is er een optie om de verkoopdetails te bekijken. Dit geeft jou een idee van hoeveel geld je met de verkoop zult verdienen, samen met de vergoeding, de oorspronkelijke prijs, de aanbetaling en de totale uitbetaling.

Hoe verkoop je Bitcoins via een P2P-service?

Tijd om te kijken naar de P2P Exchange en hoe je Bitcoins op deze manier verkoopt. Volg dit stappenplan om er zo snel mogelijk klaar mee te zijn:

Stap 1: Ga naar de P2P-pagina en klik vervolgens op ‘P2P-handel.’

Stap 2: Op de P2P handel pagina kun je er voor kiezen om te kopen en te verkopen. Druk op de ‘koop’ of ‘verkoop’ knop.

Stap 3: Nu draait het allemaal om het vinden van de juiste koper voor jouw munt. Soms moet je flink naar beneden scrollen om de juiste koper te vinden.

Stap 4: Vervolgens moet je beslissen hoeveel van deze munten je wilt verkopen. Heb je een beslissing gemaakt? Klik dan op ‘BTC verkopen’.

Stap 5: Klik opnieuw op ‘Verkoop BTC’ om het aan de koper te verzenden. Zodra het aanbod is voltooid, mag je niet meer teruggaan en het opnieuw doen.

Stap 6: Tenslotte zal de website aan jou vragen om de koop of verkoop te bevestigen. Zodra je op die optie klikt, heeft de koper jou betaald en wordt het geld naar jouw bankrekening overgemaakt.

Crypto exchanges en verschillende prijzen

Om te verkopen, moet je op een knop klikken en het aantal munten opgeven die je graag kwijt wilt.  Hou er trouwens wel rekening mee dat het gebruik van een andere crypto exchange invloed heeft op de prijs.

Er zijn soms (kleine) verschillen. Daar kun je trouwens ook van profiteren als je activa op verschillende markten koopt en verkoopt. Dit heet arbitrage, maar is een ander verhaal.

1 – Bitvavo

Bitvavo is een van de meest bekende brokers van Nederland dat inmiddels ook fungeert als exchange. Jelle de Boer en Tim Baardse kregen een aantal jaren geleden het idee om een platform te ontwikkelen die crypto dichter bij het algemene publiek moest brengen.

Dit leidde in 2017 tot de komst van Bitvavo. Uiteindelijk werd het in 2018 gelanceerd met als doel een brug te slaan tussen traditionele valuta en digitale valuta. Het Bitvavo platform ontwikkelt zich voortdurend en breidt steeds verder uit om de ervaring van zijn gebruikers te verbeteren.

Dit bedrijf is Nederlands en heeft een hoofdkantoor in Amsterdam. Inmiddels is het ook actief in de SEPA zone, inclusief Zwitserland en Gibraltar.

Wat is de missie van Bitvavo?

Bitvavo stelt een grote groep mensen in staat om te handelen in digitale valuta. Het biedt zeer lage handelskosten van 0.25 procent en een groot aantal cryptocurrencies. Op dit moment heeft Bitvavo al meer dan 200+ cryptomunten beschikbaar, waaronder:

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • Avalance (AVAX)
 • Binance Coin (BNB)
 • Shiba Inu (SHIB)
 • Elrond (EGLD)
 • AAVE (AAVE)
 • Kusama (KSM)
 • Waves (WAVES)

Overzichtelijk platform voor beginnende en ervaren crypto enthousiastelingen

Bitvavo is een platform dat gebruikers in staat stelt om een of meerdere cryptomunten te kopen. Het heeft een eenvoudige interface die je zelfs begrijpt als je net begint in de wondere wereld van crypto. Inmiddels kun je ook gebruik maken van een geavanceerde interface met verschillende opties om cryptocurrencies te traden.

Geoefende crypto traders maken daar maar al te graag gebruik van. Hoe dan ook is Bitvavo voor zowel beginnende als ervaren traders een gebruiksvriendelijk platform met lage kosten.

Hoe veilig is Bitvavo?

Ook belangrijk om te weten is dat Bitvavo de accounts van haar klanten op meerdere manieren beveiligd. Laten we daar eens goed naar kijken, want het is natuurlijk heel belangrijk. Ten eerste gebruik het twee-factor-authenticatie (2FA).

Dit betekent dat er sprake is van een extra beveiligingslaag bovenop de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee je als klant inlogt. Tijdens het inloggen moet je een extra code invullen die je per e-e-mail en/of SMS ontvangt. Het doel van 2FA is om het hackers extra moeilijk te maken.

Cold storage

Ten tweede gebruikt Bitvavo zogeheten ‘cold storage’, een uiterst veilige manier om cryptomunten op te slaan Bitvavo koude opslag is een zeer veilige manier om digitale valuta op te slaan. De overgrote meerderheid van digitale valuta’s wordt in koude opslag bewaard.

Cold wallets zijn de veiligste methode om je cryptocurrency op te slaan. Ze worden opgeslagen in kluizen die voldoen aan de hoogste beveiligingscategorie (4+).

En, ook niet onbelangrijk, ze zijn niet verbonden met het internet. Alleen de meest veilige methoden worden gebruikt om valuta’s te verplaatsen en dat maakt van Bitvavo een zeer veilige exchange.

Whitelist

Als je enige vorm van cryptocurrency van je Bitvavo account wilt opnemen, zul je moeten bewijzen dat het adres van je portemonnee onder je beheer staat. Niet iedereen vindt dit even fijn. Gelukkig hoeft dit alleen in het begin geverifieerd te worden.

Aan de andere kant versterkt dit wel de veiligheid van jouw Bitvavo account. Om het handelen in crypto nog beter te beveiligen, zul je het opneemadres op een witte lijst moeten vastzetten.

Dit zorgt ervoor dat opnames veilig en geverifieerd zijn. Deze handeling vergroot op zijn beurt de veiligheid van jouw account en dat stelt zelfs de meest sceptische investeerder gerust.

Wat zijn de kosten van Bitvavo?

Bitvavo is momenteel de goedkoopste broker van Nederland. Val niet van je stoel, maar de handelskosten zijn maximaal 0.25 procent van het aankoopbedrag. De handelskosten nemen af naarmate je volume toeneemt. Laten we een klein praktijkvoorbeeld gebruiken.

De handelskosten voor een relatief klein bedrag van 1000 euro zijn 0,25 procent. Een simpele rekensom wijst uit dat je dus 25 euro betaalt. Maar de handelskosten voor 1.000.000 euro zullen 0,25% van 25.000 euro, oftewel 250 euro.

Hoe zit het met Bitvavo en de Nederlandse wetgeving?

Bitvavo is aangesloten bij de Nederlandsche Bank en dat is een teken van betrouwbaarheid. Het houdt in dat deze broker en exchange zal aan de Nederlandse wetgeving houdt. Bovendien houdt DNB toezicht op het functioneren van Nederlandse brokers en exchanges die bij hen zijn aangesloten.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

De grote mate van veiligheid en betrouwbaarheid is zeker niet het enige voordeel van Bitvavo. Wij hebben de pluspunten van dit toonaangevende Nederlandse bedrijf even voor jou op een rijtje gezet:

 • Het aanmaken van een account is gratis.
 • Na het aanmaken van een account ontvang je een gratis digitale wallet om cryptomunten in op te slaan.
 • Aantal cryptomunten op het platform neemt steeds meer toe.
 • Overzichtelijk platform voor beginnende crypto investeerders.
 • Geavanceerd platform beschikbaar voor ervaren crypto traders.
 • Lage handelskosten van slechts 0.25 procent.
 • Deel van de tegoeden wordt opgeslagen in cold storage.
 • Goedgekeurd door DNB.
 • Mogelijkheid om diverse crypto te staken.

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Er zijn een aantal voordelen aan het combineren van Bitvavo met andere bekende exchanges, zoals Bybit, Binance, Coinbase Pro of Kraken. Deze bekende namen bieden niet alleen futures, maar ook opties aan. Bitvavo is een goed alternatief voor internationale exchanges omdat het zeer lage handelskosten hanteert.

Opties, futures en handel met hefboomwerking zijn echter niet mogelijk bij deze broker en exchange en dat is een nadeel. En de staking mogelijkheden op het platform brengen zowel voor- als nadelen met zich mee.

Het is fantastisch dat je er een passief inkomen mee kunt verdienen, maar crypto staken is ook risicovol. Bij verlies en problemen met het stopzetten van deze munten, loopt je als gebruiker het risico om je munten en geld te verliezen.

(Momenteel de eerste 7 dagen gratis handelen over de eerste EUR 10.000 na het aanmaken van jouw account)

bitvavo homepage wit blauw
Bitvavo homepage

2 – Bybit

De crypto exchange Bybit is momenteel al geen onbekende meer in de crypto wereld en telt inmiddels al meer dan 20 miljoen gebruikers uit 160 landen. En het ziet er zeker naar uit dat er nog vele gebruikers bij gaan komen in de toekomst. Het bedrijf is in 2018 opgericht op de Britse Maagdeneilanden.

De eigenaar en tevens de oprichter van Bybit is Ben Zhou. Hij is een echte crypto believer en dan met name in Bitcoin en kan dan ook wel een echte BTC hodler genoemd worden. Hij is in China geboren en is op jonge levertijd verhuist naar Nieuw-Zeeland. Later heeft hij zich gevestigd in de Verenigde Staten en is daar college gaan volgen. Om later algemeen directeur te worden bij de welbekende Forex broker XM.

Indruk van de Bybit website

Onze eerste indruk was meteen “Wow” en wat een mogelijkheden! Zeer zeker geschikt voor ervaren handelaren, maar ook de beginner kan er direct van start met behulp van het “testnet programma”.

Het platform heeft vele functies en ziet er erg strak en modern uit. Je kan bijvoorbeeld long gaan, maar ook de markt shorten behoort tot de mogelijkheden. Erg handig wanneer de markt zich in een bearish stadium bevindt.

Zo ook kan je er futures contracten verhandelen, maar ook heb je de optie tot handelen met een hefboom. Uiteraard kun je ook gewoon gebruik maken van “spot trading” in bijvoorbeeld BTC, ETH, ADA of een andere crypto naar jouw keuze.

Gebruik maken van Bybit demo account

Zoals je al een beetje kon lezen is het platform uitermate geschikt voor de ervaren handelaar, maar kunnen beginners er ook zeer zeker terecht door het aanmaken van een demo account. Je kunt op die manier alle functies gaan ontdekken en gaan paper traden met bijvoorbeeld 10.000 dollar wat Bybit dan in jouw account zet.

Hele fijne tools om te helpen met traden

Wat je merkt aan het platform is dat alles gemaakt is om jou een hele fijne gebruikerservaring te bieden. Het platform heb je dan ook snel onder de knie. Alles werkt snel en er is voldoende liquiditeit aanwezig. Qua tools heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid uit CopyTrading, Leader Board, maar ook MetaTrading. Zo sta je wanneer nodig er ook niet alleen voor.

Mogelijkheid tot verschillende type orders

Voor het kopen en verkopen van jouw cryptomunten kun je kiezen uit limit, market en conditional orders. Wat deze type orders betekenen lees je hieronder:

 • Market order: Hiermee worden jouw cryptomunten tegen de eerstvolgende koers gekocht of verkocht.
 • Limit order: Hierbij bepaal je vooraf tegen welke koers jouw cryptomunten worden gekocht of verkocht.
 • Conditional order: Een koop of verkoop wordt alleen uitgevoerd als er aan bepaalde criteria is voldaan.

Wat zijn de voordelen van Bybit?

 • Eenvoudig aanmeldproces en verloopt snel.
 • Zeer snelle transactiesnelheid.
 • Eenvoudig met iDeal betalen.
 • Opnames van fiat naar bank verlopen veilig, snel en efficiënt.
 • Je kunt er handelen in cryptocurrencies tot een 1:100 hefboom.
 • Veel extra handelsopties beschikbaar, waaronder trading bots en copytrading.
 • Mogelijkheid tot het beginnen met paper trading en demo account voor beginners.
 • Mobiele app beschikbaar met dezelfde functionaliteiten als op de website.

Wat zijn de nadelen van Bybit?

 • De crypto exchange is ongereguleerd en dat vindt niet iedere investeerder een fijne gedachte.
 • Met name geschikt voor ervaren crypto traders vanwege de complexe handels functionaliteiten.
 • Weinig handelsparen voor trading bots beschikbaar.
 • (nog) Geen Nederlandstalige klantenservice voor hulp met de exchange en de app. Al gaat dit in het Engels ook prima.

En claim jouw welkomstbonus tot 30,000 USDT

 • Profiteer van een tijdelijke Exclusieve Bybit deal via bovenstaande groene button:
 • Stort $100 en Ontvang $20 Gratis Crypto
 • Stort $300 en Ontvang $40 Gratis Crypto
 • Let op! 7 dagen geldig na het aanmaken van jouw account
bybit crypto exchange homepage
Bybit homepage

3 – Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een in Nederland gevestigde cryptocurrency onderneming met zijn hoofdkantoor in Aalsmeer. Het is actief sinds de zomer van 2017 en staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid en de snelle stortingen en opnames in euro’s. 

Zo kun je er heel eenvoudig betalen met iDeal en Bancontact. En dat niet alleen, want je kunt er ook nog eens terecht voor meer dan tweehonderd cryptomunten. Een kleine greep:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • ANKR (ANKR)
 • Polkadot (DOT)
 • Synthetix (SNX)
 • ApeCoin (APE)

Platform regelmatig bijgewerkt

Het Bitcoin Meester overzicht verandert zo vaak dat we de nieuwste aanbiedingen niet kunnen bijhouden. Voor het nieuwste aanbod kun je het beste regelmatig kijken op de website.

Bovendien beperkt dit bedrijf zich niet alleen het kopen en verkopen van Bitcoin en Ethereum. Ze werken hun platform meerdere keren per jaar bij met nieuwe functies, zoals:

 • Het omzetten van een valuta in een andere valuta.
 • De mogelijkheid om rente te verdienen aan cryptomunten (staking).
 • App voor iOS & Android beschikbaar om snel en eenvoudig te handelen in crypto.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is niet voor niets een populaire Nederlandse crypto exchange. Het brengt een groot aantal voordelen met zich mee die je als klant zelf moet ervaren. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Het is zeer toegankelijk. Zowel beginnende als ervaren crypto investeerders kunnen er gebruik van maken.
 • Groot aanbod aan cryptomunten.
 • Je kunt sparen voor extra korting.
 • Mooie rente over sommige cryptomunten, soms tot wel 5 procent.
 • Klantenservice spreekt ook Engels.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin Meester?

Wees je ook bewust van de nadelen van Bitcoin Meester, want die zijn er natuurlijk ook:

 • Vrij hoge handelskosten van ongeveer 2 procent. Hoe meer je handelt, hoe lager de kosten.
 • Geen mogelijkheid om stop-loss in te stellen.
 • Je moet extra transactiekosten betalen.
bitcoin meester homepage
Bitcoin Meester homepage

4 – Bitonic

iDEAL is al sinds 2012 een populaire Nederlandse exchange en wat dat betreft dus een ‘oudje’.  Sterker nog: het was een van de eerste aanbieders van Bitcoin in Nederland. Het is dan ook een uitstekende plek om jouw Bitcoin te kopen. Wees je wel bewust van de voor én nadelen van dit platform.

Waarom Bitcoin kopen bij Bitonic een goed idee is

Het is geen verrassing dat er zo veel nieuwkomers op de Bitcoin markt zijn. Crypto is ‘hot en happening’ en dat blijft het voorlopig ook nog wel. Maar door het ruime aanbod is het best lastig om een platform te kiezen dat alles biedt, zowel qua munten aanbod als liquiditeit en veiligheid.

Voor het kopen van Bitcoin ben je bij Bitonic aan het juiste adres. Het mag zich het eerste bedrijf noemen dat Nederlandse consumenten in staat stelde Bitcoins te kopen via iDEAL. Bitonic werkt dan ook elke dag aan haar missie: Bitcoin voor iedereen.

iDeal

Bitonic biedt Bitcoin aan met iDEAL betaling en via een eenvoudige website. Inmiddels zijn ze een van de grootste aanbieders in Nederland en hebben ze al vele duizenden Bitcoins verkocht. Dit toont aan dat Bitonic betrouwbaar is en altijd doet wat ze beloven.

Bitcoin kopen bij Bitonic

Bitcoin is een digitale munteenheid die in 2009 werd gecreëerd door een onbekende programmeur of groep programmeurs. We weten alleen de naam van de bedenker van Bitcoin, maar dat is een pseudoniem: Satoshi Nakamoto. De afgelopen jaren zijn er talloze bedrijven ontstaan die het kopen en verkopen van Bitcoin willen vergemakkelijken.

Bitonic is er een van. Dit Nederlandse bedrijf wil als tussenpersoon fungeren tussen de consument en de internationale handel platforms om mensen te helpen Bitcoin te kopen en te verkopen. Dit verlaagt de drempel om deze wereldberoemde cryptocurrency te kopen aanzienlijk.

Hoe koop je Bitcoin bij Bitonic?

Bitonic heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke website die je in staat stelt om Bitcoins te kopen. Het is niet eens noodzakelijk om veel kennis te hebben van deze cryptomunt. Je kunt ze kopen met de prijs die getoond wordt.

Dat is de prijs die Bitonic op dat moment kan geven. Dit betekent dat er geen extra kosten, transactiekosten of andere toeslagen aan de prijs worden toegevoegd.

Je kunt Bitcoins bij Bitonic kopen nadat je identiteit geverifieerd is. Nederlandse wetten en regels houden in dat het niet meer mogelijk is om helemaal anoniem crypto te kopen, uit veiligheidsoverwegingen.

Hoe verkoop je Bitcoin bij Bitonic?

Er zijn een aantal bedrijven waarmee je jouw Bitcoin  in geld kunt omzetten. Bitonic is er een van en heeft een goed imago. Een van de redenen om te verkopen is dat de prijs van Bitcoin volatiel is.

Dus als je voor een lage prijs verkoopt, kan het erg moeilijk zijn het geld terug te krijgen. Verkoop je voor een hoge prijs, dan maak je misschien wel winst. We duimen voor je!

Wat zijn de kosten van Bitonic?

De vergoeding die Bitonic vraagt voor 1 BTC kan variëren van 1 tot 2 procenten is niet ontzettend hoog, maar ook niet heel laag. Het is gemiddeld in vergelijking met andere Bitcoin exchanges. Maar 2 procent is natuurlijk wel een stuk hoger dan de 0.25 procent van Bitvavo.

De prijzen zijn inclusief alle vergoedingen en transactiekosten. In het aankoopproces kun je een bestelling plaatsen en de betaling aan de website doen. Bitonic koopt grote hoeveelheden voorraad in, waardoor ze concurrerende prijzen kunnen bieden. Deze prijzen worden dan doorberekend aan de klant.

Vraag en aanbod

Bitonic rekent een marktconforme vergoedingen structuur. Naarmate je investering groeit, nemen de vergoedingen toe. Interessant aan dit platform is dat het een eigen koers gebruikt, op basis van vraag en aanbod. Ook de koers op de internationale markten speelt een rol. De marge van Bitonic is dus variabel.

Hoe meer je koopt, hoe lager de kosten

Bitcoin is een munteenheid die voor de meeste mensen moeilijk te begrijpen is. De kosten voor 1 Bitcoin kunnen echter een enorm bedrag zijn als je maar 1 Bitcoin koopt. Daarom moet je heel voorzichtig zijn met deze valuta.

Heb je er vertrouwen in? Dan moet je het kopen. En een gedeelte kopen is natuurlijk ook helemaal prima.  De vergoeding die wordt aangerekend hangt af van de hoeveelheid Bitcoins die je koopt. Naarmate je meer koopt, dalen de handelskosten.

bitonic homepage
Bitonic homepage

5 – Coinmerce

Coinmerce is in bepaalde opzichten revolutionair. Het was namelijk een van de erste Nederlandse exchange die een mobiele app voor zijn gebruikers beschikbaar stelde. Het team zag al snel in hoe belangrijk een mobiele app voor gebruikers was. Het bleek een gouden zet.

Wat is het doel van Coinmerce?

Het Coinmerce platform is anno 2024 beschikbaar op het web en op je mobiele telefoon. Je hebt heel eenvoudig toegang tot je crypto wallet. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op de Coinmerce app. Vervolgens zie je wat de prijs doet en hopelijk is dat positief.

De crypto markt  is voortdurend in beweging, dat weten we allemaal. Coinmerce werd in 2017 opgericht om mensen op een eenvoudige manier er doorheen te loodsen. En die doelstelling is inmiddels bereikt, kunnen we wel zeggen.

Hoe ziet het platform van Coinmerce eruit?

Coinmerce is een innovatief platform met een duidelijke en intuïtieve handelsinterface die het zowel voor beginners als ervaren handelaars gemakkelijk maakt. Dit betekent dat het voor iedereen toegankelijk is.

De functionaliteiten binnen het platform maken het je gemakkelijk om taken uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van stop-loss en limietorders, het maken van een watchlist en nog veel meer.

Website en app zijn ideaal

De website is geweldig en gemakkelijk te gebruiken en te navigeren. Je vindt er meer dan 150 cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano, Polkadot en Chainlink. Ook kun je er terecht voor iets minder bekende namen.

Cryptocurrencies zijn nieuwe vormen van geld die ook beschikbaar zijn op de app. Dit absoluut een groot pluspunt. Je het gebruiken om waar dan ook ter wereld te traden. Dit vooral handig voor gebruikers die vaak op pad zijn. Veel mensen zijn tegenwoordig immers niet meer afhankelijk van 1 locatie.

Welke betaalmethodes gebruikt Coinmerce?

Wees eerlijk, het gebruik van iDEAL maakt het leven net iets gemakkelijker. En het is ook nog eens een betaalmethode die door Coinmerce wordt aangeboden. Tevens kun je er crypto kopen met SEPA, GiroPay, MyBank en Sofort.

Kortom: de keuze is reuze. Na jouw aankoop krijg je als het goed is een gratis crypto wallet. Het is wel belangrijk op te merken dat alle cryptocurrency bij aankoop of verkoop omgezet worden in Coinmerce Coins. Dit zijn de stablecoins van Coinmerce.

Je rekening wordt met deze munten gefinancierd, dus als je een aankoop of verkoop doet, wordt die omgezet in Coinmerce Coins. Die worden dan omgezet in je bankrekening zodra je een betaling doet.Een Coinmerce Coin is altijd een euro waard.

Wat zijn de voordelen Coinmerce?

Coinmerce is een fantastische Nederlandse exchange en brengt jou als klant de volgende voordelen:

 • De website is volledig in het Nederlands en goed te begrijpen.
 • Meer dan 140 verschillende cryptocurrencies te koop.
 • Het platform is met verschillende exchanges verbonden.
 • Mooie mobiele app voor iOS en Android beschikbaar.
 • Support is 24/7 zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

Wat zijn de nadelen van Coinmerce?

Coinmerce heeft ook een aantal nadelen waar je je van bewust moet zijn:

 • Transactiekosten van kleinere aankopen liggen vaak hoger dan die van grotere.
 • Bij iDeal moet je extra transactiekosten betalen.
 • Niet of nauwelijks bereikbaar via de telefoon.
coinmerce homepage
Coinmerce homepage

6 – BTC Direct

De website van BTC Direct maakt je meteen vrolijk. Het is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. Je komt meteen in de wereld van crypto terecht, maar raakt er gelukkig niet verdwaald.

En dat is zeker niet de enige reden waarom BTC Direct in de top tien van beste crypto exchanges van Nederland is beland. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat is BTC Direct en welk doel heeft het?

Naast de overzichtelijke website biedt BTC Direct goede service via chat en telefoon. En  elke week komen er nieuwe video’s online die je wegwijs maken in de wereld van cryptocurrency. Deze exchange is dus nog leerzaam ook! 

BTC Direct bestaat inmiddels al een paar jaar, om precies te zijn sinds 2013. BTC Direct bestaat al een paar jaar. Het is in Nederland gevestigd en heeft een goede reputatie. Het hoofdkantoor van deze exchange is te vinden in Nijmegen. Daar zwaaien oprichters Mark Bakker, Davy Stevens en Mike Hutting nog steeds de scepter.

Welke cryptomunten vind je op BTC Direct?

Het is gemakkelijk om te handelen op het BTC Direct platform. BTC Direct biedt verschillende verschillende crypto’s aan en er komen er steeds meer bij. Zo kun je er op dit moment onder andere terecht voor:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • Cardano (ADA)
 • Dogecoin (DOGE)

Geheel nieuw platform in 2021

BTC Direct wilde alleen bekende projecten aanbieden, maar veranderde van gedachten toen platforms als Bitvavo en Bitcoin Meester hen wisten in te halen wat handelsvolume betreft. Op dat moment werd het tijd voor actie en kreeg het platform een grote make-over.

Sterker nog: in 2021 werd het platform helemaal vernieuwd. Ook werd er een kopie van het BLOX platform gecreërd. Het is niet mogelijk om crypto weg te halen van het platform en om staking rewards te gebruiken.

Wel kun je op ht platform zelf populaire cryptocurrencies kopen en verkopen tegen een vergoeding van 1 procent. De koop- en verkooporders vinden overigens alleen op het platform zelf plaats.

Hoe koop je crypto op BTCDirect?

Een wallet hebben voor je cryptocurrency gaat kopen is een must. Hiermee kun je je cryptocurrency veilig opslaan. Vaak ontvang je na het aanmaken van een account bij een exchange meteen een wallet.

Daarbij ontvang je een eigen adres. Vervolgens koop je bij BTC Direct de cryptomunt(en) die je graag wil hebben. Je hebt de keuze uit verschillende betaalmethodes, te weten:

 • iDeal
 • Bancontact
 • Sofort
 • GiroPay
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard

Hoe verkoop je crypto bij BTC Direct?

Als je cryptocurrency via BTC Direct verkoopt, doe je dat natuurlijk vanuit je eigen wallet. Dat is zo simpel als het klinkt.  Als het goed is heb je een eigen account. Vervolgens gebruik je de website om jouw cryptocurrency te verkopen en op de meest eenvoudige manier geld te ontvangen.

De website is eenvoudig te gebruiken want je hoeft alleen je rekeninggegevens in te voeren. Je kiest zelf hoeveel je wilt verkopen en vervolgens wordt het bedrag overgemaakt via SEPA bankoverschrijving. De ontvanger krijgt dan een uniek ontvangstadres. Om cryptocurrency te verkopen moet je de cryptocurrency uit jouw wallet overmaken. Zo eenvoudig kan het zijn!

btc direct homepage
BTC Direct homepage

7 – Satos

Satoshi’s is een Nederlandse exchange die ontworpen is om een eenvoudige en snelle manier cryptocurrencies te kopen en verkopen. Daar slaagt het volgens ons zeker in.

Waar sommige brokers en/of exchanges een ingewikkelde site hebben met overal informatie, is de website van SATOS heel minimalistisch. Deze is prettig, duidelijk en vooral erg handig. Wil je meer weten over deze exchange uit onze top 10? Lees dan snel verder!

Wat is SATOS?

SATOS is een uniek platform dat je in staat stelt met een broker waarin je geïnteresseerd bent in contact te treden. Wist je dat het al bestaat sinds 2013? Het doel was om een snel, eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform op te richten.

Ook privacy stond en staat hoog in het vaandel. Tien jaar later kunnen wel wel zeggen dat dit doel is bereikt. Je krijgt op het platform veel details te zien en dat zorgt voor een gevoel van vertrouwen.

Hoe koop je crypto op SATOS?

Op SATOS heb je verschillende mogelijkheden op het gebied van crypto. Denk aan kopen, verkopen en handelen. Bij deze exchange moet je wel zelf een wallet aanmaken, want gebruikersaccounts ontbreken. In plaats daarvan maak je zelf een wallet aan en geef je die bij SATOS op. 

Cryptocurrencies kopen op SATOS is gelukkig een fluitje van een cent. Je voert gewoon in hoeveel je wilt kopen, samen met je wallet adres. De transactie wordt dan automatisch verwerkt.

De snelheid van de transactie hangt af van de hoeveelheid cryptocurrency die je koopt. De transactie duurt tussen 1 minuut en 15 minuten, afhankelijk van de cryptomunt en hoeveel je wilt kopen.

Wat zijn de voordelen van SATOS?

SATOS staat natuurlijk niet voor niets in onze top 10 van Nederlandse crypto exchanges. Het biedt jou als klant namelijk diverse voordelen, zoals:

 • Je hebt geen account nodig.
 • Beschikt over een kleine voorraad.
 • Geen login nodig.
 • Je kunt er betalen met iDeal.
 • Transacties worden beveiligd met SSL-technologie.

Wat zijn de nadelen van SATOS?

 • SATOS is een fijne plek om crypto te kopen, maar het heeft ook een aantal nadelen.
 • 24/7 service is niet inbegrepen in het pakket en er wordt een vergoeding voor gevraagd. De vergoeding bedraagt 2.5% van de totale kosten.
satos homepage
Satos homepage

8 – Knaken

Wil je dolgraag investeren in crypto? Dan is het tijd om een broker of exchange te vinden waar je verschillende cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. En laat Knaken nu precies zijn waar je naar zoekt. Dit Nederlandse bedrijf belooft scherpe tarieven, lage drempels en de mogelijkheid om je cryptocurrencies direct te verkopen.

Na aankoop worden je cryptocurrencies direct naar je persoonlijke portemonnee gestuurd. Hiervoor hoef je niet eerst Bitcoin te kopen om je andere cryptocurrencies te kopen, dat kan via de betaalmethode iDEAL. Ideaal!

Waarom is het een goed idee om voor Knaken te kiezen?

Een cryptocurrency wallet is software waarin je je munten bewaart. Het is dan ook van groot belang dat je je private keys en andere gegevens niet kwijtraakt. En dat maakt het essentieel om alleen een goede website te gebruiken bij het aanmaken ervan.

Knaken is wat dat betreft een goede optie. Het bestaat sinds 2018 en is sinds die tijd steeds populairder geworden. Het assortiment aan grote en populaire munten is dan ook zeker fijn. Een kleine greep:

 • Bitcoin (BTC)
 • The Sandbox (SAND)
 • Chainlink (LINK)
 • Enjin (ENJ)
 • Stellar Lumens (XLM)

Hoe werkt Knaken?

We zien de bovengenoemde munten ook bij andere partijen opduiken, bijvoorbeeld Bitvavo, Bitcoin Meester en Litebit. Toch is de eenvoud van Knaken een groot pluspunt dat je niet overal vindt.  Neem nu het kopen van crypto bij Knaken.

Laten we voor het gemak Bitcoin gebruiken. Nadat je op kopen klikt berekent het venster hoeveel je in cryptovaluta zult ontvangen en zet dat dan automatisch om in euro’s. Dit wordt gedaan om de ruil zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen en de transactie zo snel mogelijk te laten verlopen.

Met iDEAL wordt de cryptocurrency meteen naar de wallet gestuurd zodra de betaling gedaan is. Dus als je een bestaande rekening bij Knaken  hebt, kun je cryptomunten heel eenvoudig storten.

Betalen met iDeal

Als je de valuta van je voorkeur hebt gekozen, kun je eenvoudig kiezen om met iDEAL te betalen. Daarna wordt jouw geld naar de gekozen dienst overgemaakt. Als dat gedaan is, kun je daarna je account verifiëren door je emailadres in te voeren.

Dit neemt als het goed is slechts een paar minuten in bedrag. Naast iDeal kun je op Knaken ook cryptomunten kopen met een bankoverschrijving of een creditcard.

Hoe verkoop je crypto op Knaken?

Het kopen van cryptocurrencies kan uiterst lastig zijn. Je hebt er een uitgebreide kennis van de cryptocurrency markt voor nodig. Ook heb je bepaalde vaardigheden nodig om in cryptocurrency te kunnen handelen.

Als je je cryptovaluta wilt verkopen, moet je eerst inloggen op je account op knaken.eu. Dan moet je op het tabblad “Mijn account” klikken. Vervolgens moet je de valuta kiezen die je wilt verkopen en de hoeveelheid van je cryptovaluta die je wilt verkopen.

Daarna moet je de prijs kiezen waarvoor je je cryptovaluta wilt verkopen en dan klik je op de knop “Sell”. Er wordt een verkooporder geplaatst en als je gewenste prijs bereikt is, wordt je cryptocurrency in euro’s omgezet en aan je euro portemonnee toegevoegd.

Wat zijn de kosten van Knaken?

De gemiddelde fees op Knaken zijn 1 procent. Het is echter geen exchange, maar een broker. Dit betekent dat de prijs van de munt variabel is en voor elke munt anders.

De prijzen kunnen dan ook van dag tot dag of van uur tot uur variëren.Ook als je euro’s wilt storten of opnemen, kunnen de kosten variëren. Hou er rekening mee dat sommige banken meer aanrekenen dan andere.

Wat zijn de voordelen van Knaken?

Het gebruik van Knaken is een prima manier om cryptocurrencies te kopen. Het heeft een breed scala aan betaalmogelijkheden, wat het een goede plek maakt om cryptocurrencies te kopen. Ook biedt het deze voordelen:

 • Je hebt de keuze uit verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal en een bankoverschrijving.
 • Overschrijvingen worden snel afgehandeld, meestal nog dezelfde dag.
 • Ondersteuning via internet, telefoon en chat
 • De valuta wordt bij Knaken gebruikt, dus je hoeft geen geld te wisselen.
 • Betrouwbaar, want geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Wat zijn de nadelen van Knaken?

 • Handelskosten zijn erg variabel.
 • Hogere fees bij kleinere orders.
 • Vrij hoge transactiekosten in vergelijking met een exchange.
 • E-mail en telefoon van klantenservice is niet altijd goed bereikbaar.
knaken homepage
Knaken homepage

9 – LiteBit

UPDATE: Deze crypto broker heeft helaas onlangs zijn werkzaamheden moeten staken, maar heeft gelukkig de meeste gebruikers kunnen onderbrengen bij Bitvavo de inmiddels grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Voor toegang tot een groot aanbod aan crypto kun je ook terecht bij LiteBit. Inmiddels vind je er meer dan 70 verschillende digitale munten en het aanbod groeit nog elk jaar. Veelbelovend dus!

Wat is LiteBit

LiteBit werd opgericht in 2013 en is gevestigd in Rotterdam. Het is onderdeel van 2525 Ventures BV en heeft naar eigen zeggen meer dan 600.000 klanten. LiteBit is is bij de KvK geregistreerd onder no. NL855340307B01. Olivier van Duijn staat sinds de lancering aan het roer van het bedrijf, die eerder leiding gaf aan Marktplaats.

Uitgeroepen tot Beste Crypto Broker

LiteBit gebruikt op de cloud gebaseerde software die zeer veilig is voor gevoelige informatie zoals bank- en persoonsgegevens. Tevens houdt het zich aan aan de nieuwe wetgeving (AML5) die op 21 mei 2020 van kracht werd.

Dit betekent dat crypto bedrijven zich moeten registreren bij DNB om actief te mogen blijven En dat is niet het enige pluspunt van LiteBit, want het werd in 2020 ook nog eens uitgeroepen tot de Beste Crypto Broker door de Cashcow Awards. Een hele eer!

Wat zijn de voordelen van LiteBit?

LiteBit rekent 2% per transactie. Oftewel, als je voor 100 euro aan Bitcoin koopt, krijg je ongeveer 98 euro in munten. Niet heel goedkoop als je het vergelijkt met Bitvavo. Daar staan echter de volgende voordelen tegenover:

 • Gebruiksvriendelijk platform.
 • Zeer veel klanten, naar eigen zeggen 600.000 tot 800.000.
 • Ruim aanbod aan cryptomunten.
 • Built-in wallets, dus je hoeft niet zelf een digitale portemonnee aan te maken
 • Uitstekende klantenservice

Wat zijn de nadelen van LiteBit?

Helaas brengt LiteBit ook een aantal nadelen met zich mee. Wees je bewust van het volgende voordat je bij dit platform crypto koopt:

 • Relatief duur want hoge spread en hoge administratiekosten.
 • Voor iDeal moet je extra transactiekosten betalen.
 • Is al 3 keer gehackt.
 • Vrij veel negatieve reviews vanwege de hoge kosten.

Je wordt doorgestuurd naar Bitvavo

litebit homepage
LiteBit homepage

10 – Anycoin Direct

Anycoin Direct is een exchange waar je veilig cryptomunten kunt kopen en verkopen. Het platform bestaat sinds 2013. Destijds werd het opgericht door een groepje vrienden.

De afgelopen tien jaar is het uitgegroeid tot een groot bedrijf. De missie van Anycoin Direct is om een eenvoudig en veilig platform te bieden voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Wat is Anycoin Direct?

Anycoin Direct is een bedrijf dat in Duitsland gevestigd is. Het heeft inmiddels meer dan 400.000 klanten geholpen. Bij Anycoin Direct kun je op een veilige en simpele manier cryptocurrencies kopen en verkopen met euro’s. Wel ondersteunt dit bedrijf alleen het kopen en verkopen van cryptocurrencies en geen traditionele valuta.

Waarom is het gebruik van AnyCoin Direct een goed idee?

AnyCoin Direct staat bekend als een betrouwbaar, vriendelijk  transparant en gepassioneerd bedrijf. Ze hebben een officieel certificaat van De Nederlandsche Bank, wat betekent dat ze voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse Cryptowet die op 21 mei 2020 van kracht werd.

Cryptomarkt wordt volwassener

De AFM is een veilige en gedeeltelijk gereguleerde markt. De Nederlandsche Bank houdt toezicht op de naleving van de regels ter voorkoming van witwassen en ter voorkoming van financiering van terrorisme. Deze erkenning toont aan dat de cryptomarkt steeds volwassener wordt.

Goede communicatie

Als je Anycoin Direct kiest, kun je cryptocurrency kopen en verkopen via een veilig systeem. Het bedrijf heeft een professioneel ondersteuningsteam dat je met al je vragen kan helpen.

Dankzij de open communicatie en de blockchain technologie kun je eenvoudig met het team in contact komen. Vervolgens vindt er een duidelijke en vriendelijke communicatie plaats. Litebit heeft  een gemiddelde waardering van 8,8 sterren op Trustpilot.

Wat is het aanbod op Anycoin Direct?

Cryptocurrencies zijn digitale valuta die niet door een centrale bank of centrale autoriteit worden uitgegeven. Het gebruikt cryptografie en peer-to-peer technologie om een systeem van rekeningen en transacties te creëren en te beheren zonder dat er bijvoorbeeld een bank of financiële instelling nodig is.

Een cryptovaluta die een lange geschiedenis heeft van verhandeld worden en die in de top tien staat qua marktkapitalisatie zal waarschijnlijk voldoen aan de eisenlijst van veel crypto investeerders. De kans is groot dat je op AnyCoin Direct een of meerdere betrouwbare cryptomunten vindt. Een kleine greep uit het aanbod, dat overigens niet ontzettend groot is:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Avalanche (AVAX)
 • Tezos (XTZ)
 • NEO (NEO)
 • EOS (EOS)
 • Gulden (NLG)

Wat zijn de kosten van AnyCoin Direct?

AnyCoin Direct is een cloud-gebaseerd online investeringsplatform. De vergoeding komt van de dienst die ze verlenen. Voor alle service op het platform dien je dus een vergoeding te betalen. Daar krijg je een eenvoudig online platform, snelle en gemakkelijke betalingsmethodes en de 24/7 service voor terug.

Daarnaast zijn er blockchain kosten wanneer je een transactie uitvoert. Over het algemeen geldt dat een transactie sneller verloopt als de kosten hoger zijn. Tevens zijn er kosten verbonden aan de betaalmethode die je gebruikt De vergoedingen die verbonden zijn aan de gekozen betaalmethode staan los van Anycoin Direct.

Anycoin Direct vergoedingen zijn heel transparant en iedereen kan ze duidelijk zien op hun website. En als je vragen hebt over de Anycoin Direct vergoedingen, zijn ze daar in hun communicatie heel open over.

Wat zijn de voordelen van AnyCoin Direct?

AnyCoin Direct heeft een aantal voordelen waar je meteen blij van wordt:

 • Betrouwbaar Nederlands bedrijf sinds 2013.
 • Inmiddels ook actief in Europa.
 • Keuze uit diverse betaalmethodes, waaronder iDeal en creditcard.
 • Geen jaarlijkse kosten.
 • Geregistreerd bij DNB.
 • Zeer goede klantenservice.

Wat zijn de nadelen van AnyCoin Direct?

AnyCoin Direct brengt net als andere exchanges/brokers ook een aantal nadelen met zich mee. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

 • Biedt geen ingebouwde wallet aan. Je moet dus zelf een wallet aanmaken.
 • Biedt geen CFD’s of hefbomen aan
 • De maximale daglimiet is 10.000 euro en de weeklimiet is 25.000 euro.
 • Aanbod aan cryptomunten is schaars in vergelijking met andere exchanges en/of brokers.
anycoin direct homepage
AnyCoin Direct homepage

11 – HappyCoins

Het team achter HappyCoins is gevestigd in Ouderkerk aan den IJssel in Nederland. Ze zijn momenteel het grootste bedrijf in Nederland als het gaat om het kopen van Bitcoin in 1 klik.

HappyCoins bestaat sinds 2012, toen crypto nog in de kinderschoenen stond. Sindsdien heeft het net als de wereld van de digitale valuta een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Wat is HappyCoins en wat maakt het uniek?

Misschien klinkt HappyCoins je niet heel bekend in de oren, maar je moet het eigenlijk wel kennen. Het heeft niet voor niets een plekje in onze top 10 van beste Nederlandse crypto en exchanges en brokers! De website van HappyCoins is beschikbaar in 6 verschillende talen, waaronder Nederlands en Engels. 

HappyCoins is uniek omdat het in tegenstelling tot veel crypto exchanges geen handel tussen verschillende cryptomunten aanbiedt. Hier kun je alleen Bitcoin kopen en verkopen, maar wel in 1 klik.

Wat is het doel van HappyCoins?

Het doel van HappyCoins is om het kopen van Bitcoins (of natuurlijk een deel ervan) zo gemakkelijk mogelijk te maken. En lukt dat ook? Wij vinden van wel, want bij HappyCoins kun je met 1 klik op de knop Bitcoin kopen. De processen aan de achterkant zijn volledig geautomatiseerd en er zijn slechts 10 mensen in dienst. Indrukwekkend!

Hoe maak je een account aan bij HappyCoins?

Bitcoin kopen in 1 klik, wie wil dat nou niet? Dit maakt het des te interessanter om een account aan te maken bij HappyCoins. Je zult daar wel een aantal gegevens voor moeten delen. Maar dat hoort nu eenmaal bij deze tijd.

Zo is het noodzakelijk om jouw e-mailadres te geven om op de hoogte te blijven van account wijzigingen. Tevens ontvang je een unieke code bij het registreren van je account. Daarnaast moet je jouw identiteit verifiëren en het Bitcoin adres geven waar je graag jouw munten wil ontvangen.

Verificatie

Om je eerste aankoop te doen moet je je bankrekening laten verifiëren. De transactie wordt geïnitieerd door de Bitcoin dienstverlener, dus je hoeft zelf niets te doen.

Je wordt gevraagd je bankgegevens en je verificatiecode op te geven. En uiteindelijk is het jouw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je deze belangrijke code niet verliest.

Wat zijn de tarieven van HappyCoins?

Er kunnen zich flinke schommelingen voordoen bij de cryptokoersen, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat je geen goede deal kunt vinden. Wij raden aan om in kleinere hoeveelheden te kopen. Dit zorgt voor vrij lage transactiekosten.

De servicekosten verschillen per methode. iDEAL is een vrij goedkope methode met 50 cent servicekosten per transactie en 1 euro bankkosten. Bankoverschrijving is de duurste methode met een servicetarief van 60 cent per transactie en een banktarief van 1 euro.

Happyhours worden aangekondigd op de HappyCoin website en via social media. Dit betekent dat je Bitcoins kunt kopen tegen 0 procent servicekosten. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Wat zijn de voordelen van HappyCoins?

HappyCoins heeft een aantal mooie voordelen, zoals:

 • Je kunt er Bitcoins kopen voor een vrij lage fee.
 • Snel Bitcoins kopen in 1 klik.
 • Rekeningverificatie bij iDeal en Bancontact is betrouwbaar.
 • Heeft een eigen support desk voor vragen en/of opmerkingen

Wat zijn de nadelen van HappyCoins?

 • Je hebt wel bankkosten en servicekosten.
 • De support desk is niet de hele dag telefonisch bereikbaar.
happycoins homepage
happyCOINS homepage

Veelgestelde vragen over crypto brokers

De toenemende interesse in crypto is fantastisch om te zien. Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot deze branche. Dat betekent ook duizenden interessante spannende vragen van mensen die oprecht in crypto willen investeren, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

Zodoende hebben wij voor jou een aantal veelgestelde vragen bedacht die online op verschillende forums en sociale mediaplatforms te vinden zijn.

Is het een goed idee om gebruik te maken van een crypto broker?

Ja, als je nieuw bent in de cryptowereld wel. Wanneer je een betrouwbare partij kiest (in dit artikel hebben we je verteld hoe je dat doet) dan krijg je veel nuttige informatie om te kunnen beginnen. Daardoor zet je jouw eerste voorzichtige, maar veilige stapjes in de crypto wereld.

Bovendien gebruiken brokers allerlei geavanceerde technieken om het geld van gebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Daarnaast is de klantenservice van een gemiddelde broker vaak uitstekend. Je kunt bij echte professionals terecht voor al jouw vragen en/of opmerkingen. Tegenover al deze voordelen staan soms wel hoge commissies, maar goede service heeft nu eenmaal een prijs.

Verlies je jouw anonimiteit door crypto brokers te gebruiken?

Helaas is het verlies van (een deel van) jouw anonimiteit een van de offers die je moet brengen als je bij wijze van spreken een crypto broker de hand schudt. Deze partij treedt op als tussenpersoon bij de transacties, wat de transactie veilig en eenvoudig maakt. Maar wie zich aanmeldt bij een broker moet wel een account met persoonlijke gegevens aanmaken.

En dat heeft alles te maken met veiligheid. Geavanceerde blockchain technologie heeft crypto laten bloeien. Het zorgt voor veiligheid van transacties, maar wie geld online laat staan loopt altijd risico. Toch willen mensen zoveel mogelijk zekerheid als het op geld aankomt. En daar zit de crux.

Crypto brokers zorgen voor een gevoel van optimale beveiliging van cryptocurrencies en tokens. Ze weten alles over de crypto-transactie en de details van de afzender en ontvanger. Dat gaat ten koste van anonimiteit, maar het hele betalingsproces wordt wel zonder problemen uitgevoerd. En dat is ook wat waard!

Wat zijn de kenmerken van een geschikte crypto broker?

Soms is er een duidelijk teken aan de wand dat een crypto broker jou probeert te manipuleren om lid te worden van het louche bedrijf. Gelukig zijn er signalen die je kunt oppikken om de legitimiteit van het bedrijfsmodel te kennen. Bij deze een aantal tips om de ideale crypto broker te vinden:

Tip 1: Kies voor een crypto broker met veel ervaring, een betrouwbaar team en een solide financiële achtergrond: Deze informatie moet als het goed is allemaal te vinden zijn op de website.

Tip 2: Kies voor een gebruiksvriendelijk handelsplatform: Het platform moet jou in staat stellen om jouw acties gemakkelijk te beheren, technische analyses uit te voeren en transacties op de te bevestigen. Ook is het een goed teken als het crypto grafieken en het laatste nieuws uit de crypto markt deelt.

Tip 3: Kies voor een team met ervaring: De crypto brokers moeten ervaren zijn in het werk en over alle juiste referenties en licenties beschikken.

Tip 4: Kijk of de klantenservice in orde is: 24/7 is een must. Mensen die problemen hebben met het systeem, kunnen gemakkelijk antwoorden vinden bij de klantenservice van de crypto broker in plaats van dat ze naar moeten Googlen. Bel de klantenservice desnoods een keer op!

Tip 5: Breng de kosten duidelijk in kaart: Crypto brokers sites moeten heel duidelijk zijn over de kosten en kosten die ze per transactie vragen.

Tip 6: Kies voor een broker met demo handel: Een crypto broker die een demo aanbiedt is een goede keuze. Het laat nieuwkomers op een gratis manier kennismaken met crypto. Misschien behoor jij ook wel tot deze groep.

Lees reacties op fora

Dit zijn enkele manieren waarop je kunt zien of de crypto broker waarmee je te maken hebt goede of slechte bedoelingen heeft. Veel fora staan vol met oprechte reacties en opmerkingen van mensen die de website hebben gebruikt. Bekijk ze om eventuele vermoedens over de  brokers weg te nemen.

Moet een beginner een crypto broker kiezen boven een exchange?

Crypto brokers zijn ideaal voor beginners die geen idee hebben hoe een systeem werkt. Ze beschikken over een handig platform functies die goed te begrijpen en te gebruiken zijn. Bovendien is de beveiliging vaak uitstekend. Een exchange is geschikt voor kleine transacties en opslag omdat ze een hoger beveiligingsrisico hebben dan een broker.

Maar er is veel goed nieuws te melden. Het systeem achter crypto wordt voortdurend verbeterd om de algemene basisprincipes betrouwbaarder en veiliger te maken. De situatie is al een stuk beter dan een paar jaar geleden.

Maakt een crypto broker mijn transactie veiliger?

Beveiliging is de kritieke factor waardoor velen een crypto broker verkiezen boven een exchange. Bovendien verlopen transacties er efficiënt, veilig en eenvoudig.  Crypto brokers gebruiken vaak een systeem die tot in de puntjes werkt. Gelukkig maar!

Wanneer je het platform gebruikt om digitale valuta te verhandelen, is de kans dat je problemen tegenkomt aanzienlijk kleiner. Minder technische problemen maken de transactie sneller zonder haperingen tijdens het proces. Wil je graag een groot aantal transacties doen? Dan is het gebruik van een crypto broker een goed idee.

Is crypto broker riskant?

Alleen gerenommeerde crypto brokers doorlopen het papierwerk om alle regels te volgen die door de overheid zijn opgesteld. Maar er zijn nog een handvol landen die geen regels hebben opgesteld met betrekking tot het gedrag van crypto brokers en hoe ze op de markt moet functioneren. Dus op de vraag of een crypto broker riskant is, is geen eenduidig antwoord te geven.

Het antwoord is ‘nee’ als je voor een betrouwbare partij kiest. Maar er is ook een kans op oplichting wanneer je te weinig naar de details kijkt. Mensen hebben de neiging  om enthousiast te zijn over nieuwe producten zonder enige aandacht te schenken aan ‘red flags’, oftewel foute tekens. En dat enthousiasme kan ze uiteindelijk veel geld kosten.

Conclusie: waarom is het een goed idee om een crypto broker te gebruiken?

Nu weet je bijna alles wat je moet weten over crypto brokers en alles wat ze doen om transacties uit te voeren. Het systeem achter crypto is zo complex dat sommige termen zelfs voor professionals vaag en ingewikkeld zijn.

Toch gebruikt het nog jonge blockchain systeem allerlei technieken die crypto transacties veiliger maken dan ooit. Brokers gebruiken deze verschillende technieken maar al te graag om jou het beste van het beste te bieden.

Scepsis is gezond

Scepsis hebben ten opzichte van crypto is gezond. Je wilt immers graag dat jouw geld veilig is. Er zijn talloze verhalen zijn over mensen die zijn opgelicht via crypto. Maar door voor een gerenommeerde broker te kiezen kun je een hoop problemen voorkomen.

Crypto brokers geven meer zekerheid en vragen door een vergoeding per transactie voor. Ook hoef je geen onnodige stappen te ondernemen om de transacties uit te voeren. En dit zijn belangrijke redenen om een crypto broker te gebruiken.

Geen valse beloftes, wel meer regulatie

Aangezien veel van deze crypto brokers moeten voldoen aan wetgeving, zullen ze onder specifieke voorschriften vallen over hoe ze zich tegenover de consument kunnen gedragen. De meeste gerenommeerde crypto brokers nemen geen toevlucht tot valse advertenties, rare marketing technieken.

Ook worden er geen valse beloftes gedaan en dat is fijn. Kortom: wanneer je de juiste crypto broker kiest, heb je toegang tot bijna alle tools die nodig zijn om digitale transacties uit te voeren. Daarbij hoef je je geen enkele zorgen te maken over de veiligheid van je geld.

Tot slot: verdiep je altijd in de website van een broker

We raden aan om de website van een crypto broker te raadplegen voor meer informatie over de kosten en vergoedingen per transactie. Verdiep je ook in de specifieke stappen om jouw wallet veilig te houden voor cybercriminelen.

De hoge mate van veiligheid is een enorm voordeel van de crypto brokers die we in dit artikel hebben genoemd. En dat geeft ongetwijfeld een goed gevoel!

Begin direct nog met het handelen bij een goede en betrouwbare crypto broker

Na het lezen van dit artikel heb jij kunnen ontdekken dat het erg belangrijk is om een goede maar zeker ook betrouwbare crypto broker uit te kiezen. Je hebt nu natuurlijk al een beter beeld gekregen waar je goed op moet letten en welke verschillende crypto brokers er in Nederland en België allemaal zijn.

Het is belangrijk dat je tegen lage kosten jouw crypto kunt aankopen, maar ook zeer zeker dat je te maken hebt met een veilig platform waar je jouw zuurverdiende geld aan kunt toevertrouwen. De Nederlandse exchange Bitvavo is er zo een die dit allemaal in huis heeft. Waarom dit zo’n favoriete broker is lees je hieronder:

 • Overzichtelijk platform voor zowel beginners als gevorderde
 • Geavanceerde interface om veilig te kunnen traden
 • Veilig en snel jouw cryptomunten kopen
 • Je kan eenvoudig met iDeal betalen
 • Grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland
 • Handige app om overal te wereld te kunnen handelen
 • Nederlandse klantenservice
 • Toegang tot 200+ cryptomunten
 • Over de eerste EUR 10.000 handelen betaal je geen handelskosten

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 1000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Weet je niet waar je moet beginnen en ga je graag goed van start binnen de crypto wereld?

Als je net begint is alles spannend en nieuw, maar ook kom je dan dingen tegen waar je hoogstwaarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Op school leer je zulke zaken niet, dus vreemd is dat zeer zeker niet.

Zoals je misschien wel weet is deze markt erg volatiel en kent grote koersschommelingen. Zo kan je op een dag gemakkelijk met koersstijgingen van 30-50% te maken krijgen. Iets wat je altijd in jouw achterhoofd moet houden en absoluut tegen moet kunnen. Want op het ene moment kan jouw investering 1000 euro waard en een paar uur later bijvoorbeeld nog maar 700 euro.

Het is dus zeker niet onverstandig om hier eerst meer over te leren. Wij zeggen dan vaak ook niet voor niets “eerst leren en daarna pas gaan investeren”. Het is dan ook heel belangrijk eerst de basis goed onder de knie te krijgen en daarna stap-voor-stap jouw eigen strategie te bepalen.

Doe daarom ook altijd goed jouw eigen onderzoek voordat je in bepaalde cryptomunten gaan investeren. Nu vraag jij jezelf natuurlijk vast of hoe jij dat dan allemaal moet leren en aan al die informatie komt. Bepaald niet vreemd natuurlijk, want hier hadden wij zelf in het begin ook mee te maken.

Totdat wij tegen de Money Mastery van AllesOverCrypto zijn aangelopen. Dit is een complete cryptocurrency beginnerscursus die jou van A tot Z bij de hand neemt en je echt alles leert met betrekking tot het succesvol starten met het investeren in crypto.

Dit is een cursus die door crypto experts Patrick Suiker & Derek Westra is ontwikkeld. Beide mannen hebben al jarenlange ervaring in de cryptowereld wat ze heel graag met jou delen.

Doordat hun zelf al veel beginnersfouten hebben gemaakt en in de loop der tijd al veel hebben meegemaakt kan jij hiervan alleen maar leren. Het is dan ook zeker aan te raden eerst hun gratis exclusieve online bitcoin training te volgen. Zo merk je direct of dit is wat bij jou past. Je leert hierin onder andere de volgende dingen:

 • De basisbeginselen van crypto
 • Hoe jij de beste cryptomunten kunt gaan vinden
 • Op welke manier jij jouw cryptomunten veilig kunt bewaren
 • Met welke strategie jij geld kunt gaan verdienen
 • Een munt ontdekken waar veel potentie in zit
 • Starten met het aankopen van jouw eerste crypto voor EUR 1

Volg hier de gratis online Bitcoin training >>

Wij willen jou alvast heel veel succes wensen met jouw crypto avontuur! Probeer tijdens jouw reis erop te letten niet op een paard te wedden en alleen te beleggen met geld wat je ook daadwerkelijk kunt missen. Zo slaap je een stuk geruster 😉

Denk er bijvoorbeeld aan als je al wat verder bent om ook wat geld te beleggen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties, goud, zilver, opties, vastgoed of nft’s. Zo kun je de risico’s enigszins wat beperken.

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Laat dan onderaan deze pagina zeker even een reactie achter!

Profiteer van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

chris
Op Online Crypto Revolutie helpen wij zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers met de juiste stappen om succesvol te gaan leren beleggen in cryptocurrency. En zo stap voor stap te werken aan het behalen van mooie rendementen. Wij delen graag zoveel mogelijk waardevolle tips en technieken waarmee jij direct aan de slag kunt om dit succesvol toe te gaan passen. Zo leer je precies wat wel en niet werkt.

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *